Travel bucketlist: waar wil ik echt nog eens naartoe?

Reizen. Anno 2019 is dat wat mensen een van de belangrijkste dingen achten in het leven. De wereld zien en ontdekken en ervaringen opdoen. Ik houd er ook van en er staan nog genoeg bestemmingen op mijn travel bucketlist die ik nog absoluut een keer gezien wil hebben! Welke dat zijn, kun je vandaag lezen!

Waar wil ik nog echt eens naartoe?

1: Japan. Met stipt op één staat Japan, en waarschijnlijk komt deze droom ergens dit jaar nog of anders volgend jaar uit. Echte Japanse sushi proberen en eens in een kimono rondlopen, dat lijkt me zo gaaf! Het lijkt me vooral magisch om tijdens het kersenbloesemseizoen door die prachtige natuur of de bruisende stad Tokyo te wandelen. Volgens mij waan je je dan echt in een andere wereld! Welke bestemmingen er ook echt op mijn lijstje staan, zijn katteneiland en konijneneiland, waar (je raadt het al) alleen maar katten en konijntjes rondlopen. Ik kan nu al niet wachten 🙂

2: Het Caribisch gebied. Zon, zee, strand en Spaanse invloeden, dat lijkt me heerlijk! Hoog op het lijstje staan Cuba (Havana oh-na-na), Costa Rica en de Bahama’s, waar een prachtig roze strand te vinden is waar ik natuurlijk als rozeliefhebber graag heen wil! En natuurlijk kan een bezoekje naar ons eigen Aruba, Bonaire en Curaçao niet op het lijstje ontbreken, want het is toch een deel van Nederland, en waar je eigenlijk eens geweest moet zijn!

3: Zuid-Europa. Het verbaast je misschien, maar een feitje over mij is dat ik nog nooit in Spanje geweest ben. Erg hè? Het is er helaas nooit van gekomen. Wel op Gran Canaria, maar nooit op het Spaanse vasteland zelf. Daar moet binnen een paar jaar verandering in komen! Er zijn genoeg plekken in Spanje die ik nog wil bezoeken, waaronder Barcelona, Valencia en dit roze meer (omdat het nog niet duidelijk genoeg is hoeveel ik van roze houd). Ook een rondreis in Zuid-Frankrijk, Italië en Griekenland staan nog hoog op het lijstje, want in Europa, gewoon vlakbij huis, zijn ook zat prachtige plekken te vinden!

4: Zuid-Afrika. Het enige land in Afrika dat mij echt trekt is Zuid-Afrika. (En Marokko misschien ook nog wel!) Het lijkt me heel gaaf om zo’n prachtige natuur met wilde dieren in het echt te mogen bewonderen!

5: Australië en Nieuw-Zeeland. Stefan is er al geweest en hij zei meteen al: ‘Ooit gaan we samen.’ Dat wil ik dus ook nog graag binnen tien jaar samen met hem waarmaken. Zo’n rondreis down under lijkt me heel gaaf!

6: Dubai. Ontzettend duur, maar toch ben ik erg benieuwd naar deze stad. Ik heb er alleen het vliegveld van binnen gezien tijdens het overstappen naar Bali, maar toch lijkt het me een hele belevenis om tussen al die moderne wolkenkrabbers te lopen, maar je tegelijkertijd ook in een soort duizend-en-een-nacht-sprookje te wanen!

7: De Malediven of De Seychellen. Maakt niet uit. In ieder geval: een tropisch eiland met palmbomen, witte stranden en blauw water lijken me fantastisch om eens te bezoeken. Ik zie mezelf er al helemaal werken met mijn laptop in een hangmat en tropisch sapje!

8: IJsland. Toegegeven: ik ben meer van de zonbestemmingen en als ik op vakantie ga is mijn criterium ook altijd dat het er zonnig en warm is. Maar toch lijkt me deze winterbestemming ook een fantastische plek om eens naartoe te gaan. De vele natuurwonderen die IJsland rijk is en het Noorderlicht staan op mijn emmerlijst om ooit nog eens in het echt te zien!

9: Bali. Ben ik al geweest, maar toch zou ik hier ooit nog eens terug willen. Het is zo’n prachtig eiland! Daarbij zou ik dan ook andere Indonesische eilanden willen bezoeken, want die zijn net zo goed de moeite waard!

10: De VS. Ook al geweest, maar ooit ga ik terug. Ik heb daar nog lang niet alles gezien en de plekken die ik wél gezien heb, zijn de moeite waard om nog eens te bezoeken. New York, Florida, Nashville, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco… Ze staan nog steeds op mijn lijstje! Helemaal gaaf lijkt het me om dan ook wat meer roadtrips te maken, om echt het Amerika-gevoel te krijgen!

Naar welke bestemmingen zou jij ooit nog eens heen willen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 11 januari 2019 / 07:51

  Stuk voor stuk prachtige bestemmingen! Japan lijkt mij ook heel bijzonder alsook Australië. Op dit moment staat Curacao ook op mijn lijstje en IJsland…

  • Lianne
   Auteur
   11 januari 2019 / 11:06

   Jij hebt ook mooie bestemmingen op jouw lijstje staan! Grappig dat jij ook dezelfde bestemmingen hebt 🙂 Hopelijk kunnen we ooit die travel bucketlist waarmaken en daar het vliegtuig naartoe nemen 🙂

 2. 11 januari 2019 / 10:22

  Wat een prachtige travel bucketlist. Een aantal landen staan zeker ook op die van mij! En grappig, Zuid-Afrika is ook het enige land in Afrika wat mij trekt. Daar wil ik echt zeker een keer heen in mijn leven! Ik hoop dat je dit jaar weer mooie reizen gaat maken en ik ben nu al benieuwd naar de reisverslagen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   11 januari 2019 / 11:08

   Wat leuk dat jij ook veel dezelfde bestemmingen op jouw lijstje hebt staan 🙂 Zuid-Afrika wil ik zeker ooit eens heen! Leuk dat je nu al benieuwd bent naar de reisverslagen 🙂 Volgend jaar wordt het Japan en tussendoor denk ik nog een stedentripje ergens.

 3. 11 januari 2019 / 10:29

  Wat een mooie lijst van bestemmingen! Bij mij staan IJsland en De Seychellen ook heel hoog op mijn lijstje. Dichter bij huis wil ik Portugal nog graag bezoeken. Ik tegenstelling tot veel Europese landen ben ik daar nog nooit geweest.

  • Lianne
   Auteur
   11 januari 2019 / 11:09

   Portugal ben ik inderdaad ook nog nooit geweest, maar dat land zou ik inderdaad ook ooit nog eens willen bezoeken samen met de andere Zuid-Europese bestemmingen! Leuk dat jij ook naar IJsland en de Seychellen wil! Hopelijk kun je die dromen ooit waarmaken 🙂

 4. 12 januari 2019 / 09:45

  Wat een mooie bestemmingen allemaal! Een bezoekje aan Spanje is zeker een aanrader 🙂 Ik ben in Spanje in Valencia en Barcelona geweest en vind beide steden prachtig. Dat katten- en konijneneiland in Japan klinken ook helemaal geweldig trouwens. Die ga ik eens googelen 🙂
  Australië staat ook hoog op mijn lijstje om ooit te bezoeken. Meestal ga ik binnen Europa op vakantie, want ook in Europa zijn nog veel plekken die ik een keer wil ontdekken. Een land buiten Europa dat hoog op mijn lijstje staat, is Kenia. Het lijkt me heel gaaf om daar een keer op echte safari te gaan, ook al zou ik dat ook wel spannend vinden 😛

  • Lianne
   Auteur
   12 januari 2019 / 11:48

   Dan ga ik gauw eens kijken voor stedentripjes naar Spanje, lijkt me ook zo geweldig om eens te bezoeken! In Europa zijn ook zat mooie bestemmingen te vinden 🙂 Toch wil ik ook wel de wereld zien en wat voor moois de wereld allemaal te bieden heeft. Net wat jij zegt, een safari lijkt me wel spannend, maar zeker een memorabele reis!

 5. 24 januari 2019 / 16:15

  Puntje 7. Zo’n tropisch eiland als de Malediven of de Seychellen. Dat staat momenteel hoog op mijn lijstje. Heerlijk relaxen op het strand 🙂 Verder wil ik ook nog meegeven dat Dubai qua prijs heel goed meevalt hoor. Wij zijn er ondertussen twee keer geweest en dat beviel echt super goed. Ik kan de stad alleen maar aanraden 🙂

  • Lianne
   Auteur
   24 januari 2019 / 16:54

   Bedankt voor je reactie! Ja inderdaad, het lijkt mij ook heerlijk om te gaan relaxen op een tropisch strand 🙂 Wat leuk dat jij al in Dubai geweest en dat de prijzen meevallen! Dat maakt mijn motivatie om erheen te gaan nog groter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *