Wat wil ik allemaal doen/behalen in 2019?

Aan het einde van het jaar maken we met z’n allen massaal goede voornemens. Maar dat vind ik eigenlijk zo’n rotterm. Ik noem het liever doelen. Ik stel daarom ook geen goede voornemens op waar ik me toch niet aan houd, maar aan doelen waar ik in dit nieuwe jaar aan wil werken. Ik neem je graag mee naar een inkijkje in mijn doelen voor 2019.

Mijn doelen voor 2019:

1: Mijn manuscript opsturen naar uitgevers

Dit is het hoofddoel waar ik de komende maanden aan ga werken, omdat het toch mijn droom is om mijn manuscript tot boek uitgegeven te zien. Dit is dus waar ik de komende maanden aan ga werken. Beginnend met de laatste hoofdstukken herschrijven!

2: Mijn werkkamer een make-over geven

Nu we een eigen huis hebben, is mijn eigen werkkamer inrichten een droom die uitkomt, waarin ik in de toekomst elke dag kan schrijven en met Liannes Letters bezig kan zijn. Nu zijn de vloer en muren nog ingericht op de smaak van de vorige bewoners, maar dit jaar wil ik dit gaan restylen naar hoe ik het wil hebben! #rozealert

3: Ontspannen zonder dat er een laptop aan te pas komt

Een valkuil van mij is dat ik hele middagen of avonden spendeer aan onnodige onzindingen doen op dat vierkante scherm, dus ik wil vaker die laptop dicht gaan klappen en gewoon eens gaan lezen, gitaarspelen of wandelen. Al is het maar een halfuurtje dat ik even met iets anders (en nuttigers) bezig ben! Sowieso wil ik ook één keer per week een echt avondje ontspanning inplannen. Ik heb niet voor niks een zonnebank en een jacuzzi. Hoog tijd om daar in 2019 volop gebruik van te maken! Een maskertje, feelgoodfilm en chocola erbij… heerlijk!

4: Gezonder leven

Een mooi doel van mij is gezonder en bewuster leven. Ik wil graag minstens één keer per week gaan zwemmen en wandelen, en binnenkort ook aan yoga en meditatie gaan doen. Niet alleen qua bewegen of bewustzijn wil ik stappen maken, maar ook qua leefstijl. Ik wil bewust meerdere dagen in de week als flexitariër gaan leven (dus ook helemaal geen vis meer eten) en niet zomaar meer kleding gaan kopen.

5: Meer sparen en besparen

Dat geen kleding meer kopen is ook een beetje een onderdeel van meer geld besparen. Ik ga geen kleding of andere spullen meer kopen tenzij ik het echt nodig heb en ook bezuinigen op lunches of etentjes (ook al vind ik dat zo lekker). Maar ik heb me als doel gesteld om meer geld te besparen, zodat ik kan sparen voor dingen waar ik op de langere termijn meer aan heb, zoals de inrichting van mijn werkkamer, een nieuwe telefoon en een grote reis die we dit najaar willen maken.

6: 25 boeken lezen

Dit doel had ik me voor 2018 ook gesteld, maar die had ik helaas net niet gehaald. Voor 2019 ga ik er opnieuw voor en hopelijk gaat het me nu wel lukken!

7: Social media inplannen

Ik probeer het wel vaker, maar nog steeds lukt het niet altijd zoals ik het zou willen. Ik ben er denk ik gewoon niet zo goed in. Graag zou ik voor 2019 mijn posts met bijpassende foto uitzoeken en dit goed gaan plannen voor vaste dagen in de week. Voor zowel Instagram als Facebook als LinkedIn. Als iemand hier tips voor heeft, hoor ik dit graag!

8: Liannes Letters laten groeien

Ook een erg belangrijk doel natuurlijk: Liannes Letters nog verder laten groeien! Mijn doel is om een jaar van nu het dubbele met Liannes Letters bezig te zijn dan nu. Dus meer opdrachten en meer inkomsten, zodat ik steeds minder in mijn baan in loondienst kan gaan werken. Dat ga ik voor elkaar krijgen door veel te netwerken, veel reclame voor mezelf te maken, en door workshops te gaan geven. O, en natuurlijk ook mijn administratie goed gaan bijhouden. Dat hoort er net zo goed bij!

9: Genieten

Dit is natuurlijk een erg belangrijke! Graag wil ik in 2019 leuke afspraken inplannen met vriendinnen/bloggers/collega-ondernemers, nieuwe uitdagingen aangaan en dingen leren en elke dag minstens drie blijmakers of mooie momenten opschrijven, om er gewoon een topjaar van te maken!

10: Bucketlist

Naast doelen heb ik ook nog dromen, het soort dat op mijn bucketlist staan. Graag wil ik dit jaar minstens één keer per maand iets van mijn bucketlist kunnen afstrepen. Dit kan al iets kleins zijn, maar ook iets waar ik bewust een dag voor moet plannen. De bucketlist is er om afgestreept te worden, dus daar ga ik dit jaar eens voor zorgen! Binnenkort komt er een blog online met leuke uitjes en activiteiten die ik dit jaar nog graag zou willen doen.

Wat zijn jouw doelen voor dit jaar?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

16 Comments

 1. 4 januari 2019 / 10:25

  Mooie doelen heb je voor jezelf gezet! Echt ontzettend gaaf dat je bezig bent met een boek. Zelf heb ik dit jaar 12 maandelijkse ‘voornemens’ gezet, ook met het idee dat ik dat beter ga volhouden. Veel success met al je doelen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   4 januari 2019 / 10:34

   Dat is ook een goed idee, 12 maandelijkse voornemens! Ik denk dat je dan inderdaad meer gefocust bent op één voornemen en het daarom beter volhoudt. Dank je, jij ook veel succes met het behalen van jouw goede voornemens! 🙂

 2. 4 januari 2019 / 11:43

  Mooie doelen, hopelijk kun je in 2019 een aantal stappen zetten, zowel persoonlijk als met je boek en je bedrijf. Mijn jaar staat in het teken van verhuizen van Utrecht naar Antwerpen.

  • Lianne
   Auteur
   4 januari 2019 / 14:22

   Dankjewel, dat hoop ik ook! Verhuizen van Utrecht naar Antwerpen is ook een hele grote en mooie stap! Ik wens je veel succes en alvast veel woonplezier in Antwerpen 🙂

 3. 4 januari 2019 / 11:55

  Hele mooie doelen, veel zijn ook herkenbaar! Ik droomde er vroeger ook altijd van om een romantische chicklit te gaan schrijven. Maar de laatste tijd vind ik informatieve boeken met levenslessen een stuk interessanter. Misschien dat ik hier in de toekomst nog iets mee kan doen. Besparen en sparen wil ik in 2019 ook zeker gaan doen, Leuke blog heb je, ik ga eens even verder lezen.
  Liefs

  • Lianne
   Auteur
   4 januari 2019 / 14:23

   Wat toevallig, ik ben nu ook bezig met een chicklit/feelgood, maar de non-fictieboeken die jij noemt klinken ook erg interessant! Wat leuk om te horen dat je mijn blog zo leuk vindt 🙂 En dankjewel voor je lieve reactie!

 4. 4 januari 2019 / 13:26

  Wat een mooie doelen heb je voor het komende jaar! Superleuk dat je nu echt je manuscript naar uitgevers wilt opsturen! Ik ga hard voor je duimen dat dat je dit jaar nog heel leuk nieuws over je manuscript zal opleveren 🙂 Ook je andere doelen zijn heel mooi, nuttig en waardevol.
  Wat betreft het inplannen van je posts op social media, voor Instagram gebruik ik zelf de app Unum. Daarmee kun je niet foto’s inplannen (dat kan wel met een app als Latergram), maar je kunt wel alvast de volgorde bepalen waarin je komende foto’s verschijnen. Ik puzzel daar vaak een beetje mee. Ook kun je je foto’s met die app bewerken. Superhandig! Op Facebook kun je posts via Facebook zelf inplannen. En voor al je social media bij elkaar zou je de website Hootsuite kunnen gebruiken om alle posts op verschillende social media van tevoren in te plannen. Daar heb ik weleens voor een eerdere baan mee gewerkt en dat is een superfijn programma. Ik weet alleen niet zeker of dat helemaal gratis is of een klein bedrag per maand kost.

  Anyway, ik wens je vooral een heel mooi en gelukkig 2019 toe, waarin je hopelijk veel van deze doelen kunt realiseren 🙂

  • Lianne
   Auteur
   4 januari 2019 / 14:26

   Bedankt voor je lieve reactie 🙂 Ik hoop er dit jaar toch eindelijk eens wat mooi nieuws over te ontvangen en dat mijn droom over een boek uitgeven dan eindelijk uitkomt!
   Bedankt voor je fijne tips over social media plannen. Ik ben bang dat mijn verouderde telefoon helaas zo’n soort apps niet trekt, dus ik ben op zoek naar iets om het gewoon op pen en papier in te plannen, maar jouw tips met apps zijn zeker handig mocht ik dit jaar een nieuwe, wat modernere telefoon kopen!

 5. 4 januari 2019 / 17:00

  Prachtige doelen heb je opgeschreven! Nummer 1 is ook mijn eerste doel dit jaar! Zou zo geweldig zijn als onze boeken zouden worden uitgegeven 🙂

  • Lianne
   Auteur
   4 januari 2019 / 23:27

   Wat gaaf dat het ook jouw nummer 1 doel is om je boek uit te geven! Hopelijk kunnen we die allebei dit jaar waarmaken 🙂 Zou gaaf zijn!

 6. 5 januari 2019 / 19:19

  Mooie doelen Lianne! De meeste doelen overlappen de mijne, deels of helemaal. Alleen jammer dat ik geen zonnebank en jacuzzi heb haha. Grapje hoor, maar de meeste doelen streef ik ook na, met bovenaan mijn boek afmaken en naar een uitgeverij sturen. We gaan ervoor dat onze boeken allebei in de winkels zullen liggen dit jaar!!

  • Lianne
   Auteur
   6 januari 2019 / 11:02

   Haha, ik weet dat het ook wel luxe is wat ik allemaal in huis heb 😉 Maar zonder kun je ook heerlijk een avondje ontspannen toch? 🙂 Hopelijk kunnen we inderdaad over een jaar van nu zeggen dat we een uitgeefcontract hebben en ons boek (bijna) in de winkels ligt. Dat zou zo gaaf zijn! Daar gaan we voor 🙂

 7. 6 januari 2019 / 17:50

  Hoi! Ik kom net voor het eerst op je blog via vakervrolijk.nl en werd meteen enthousiast dus ik laat ook maar even een reactie achter 🙂 Wat heb je mooie doelen opgesteld voor komend jaar. Gaaf dat je bezig bent met een eigen boek, hopelijk gaat het je allemaal lukken! Nummer 3 is ook een van mijn doelen: wat vaker achter de laptop vandaan kruipen en ontspannen door andere dingen te doen.

  • Lianne
   Auteur
   6 januari 2019 / 20:42

   Wat leuk dat je via vakervrolijk.nl mijn blog hebt gevonden en dat je zo enthousiast bent! Dank je voor het compliment en je lieve reactie 🙂 Wat goed dat jij ook met het doel bezig bent om minder tijd achter je laptop te spenderen! Ik ga zeker ook een kijkje nemen op jouw blog 🙂

 8. 12 januari 2019 / 12:17

  Wat een mooie doelen! Ontspannen is zeker ook belangrijk. Dit jaar wil ik ook minder tijd besteden aan social media/laptop/telefoon. Wat tof trouwens dat je bezig bent met een eigen boek, wauw!

  • Lianne
   Auteur
   13 januari 2019 / 15:48

   Bedankt voor je lieve reactie! Ja, dat ontspannen zonder mobiele en technische apparaten vind ik ook erg belangrijk 🙂 Hopelijk kun jij ook mooie doelen waarmaken dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *