Terugblikken op 2018

Nog een paar uur en 2018 is ten einde. Dus ik vond het een mooi moment om op de laatste dag van dit jaar eens terug te kijken naar mijn mooie momenten, mijlpalen en hoogtepunten. Hoe was 2018 voor mij?

Mijn eigen bedrijf

In januari, al bijna een jaar geleden, ben ik mijn droom achterna gegaan en ben ik mijn eigen bedrijf op het gebied van schrijven, redigeren en coachen begonnen! Inmiddels heb ik ik al een aantal prachtige teksten en boeken mogen redigeren, schrijvers mogen helpen bij het waarmaken van hun droom en ben ik contributor van het superleuke schrijfplatform Get inspired by books. Dat allemaal is geweldig om te doen. Ook al zijn er ook wat minder leuke dingen gebeurd en ben ik op ondernemersgebied soms ook nog wat onzeker, ik ben al hartstikke trots dat ik één jaar later al zo gegroeid ben en echt trots kan zijn op waar ik nu sta. Voor 2019 wil ik nóg meer uit gaan breiden. Nog meer gave opdrachten, artikelen schrijven en zelfs workshops gaan geven.

Weer begonnen met bloggen

Door Liannes Letters ben ik dit jaar met plezier weer volop met bloggen begonnen, op mijn eigen domein. Ik ben zo trots en dankbaar dat ik al een vast aantal lezers heb en elke keer weer enthousiaste, herkenbare en begripvolle reacties krijg, van onder andere Romy, Darina, Esmeralda, Mirjam, Johanne en Giovanna. Bedankt dat jullie altijd zo steevast mijn blog volgen en mijn artikelen met plezier lezen! Schrijven is mijn grootste passie en door de lieve lezers wordt het nog veel leuker om te doen!

Samen een huis gekocht

Misschien samen met het ondernemen wel de mooiste en meest ingrijpende gebeurtenis van dit jaar: samen (mijn lieve vriend Stefan en ik) hebben we een huis gekocht! Inmiddels wonen we hier al meer dan een halfjaar met veel plezier en zijn er twee lieve katjes bij gekomen. Het was een heel mooi en onwerkelijk jaar voor ons op dit gebied en we zijn beiden zo blij met deze stap naar volwassenheid! Op naar nog meer mooie jaren samen!

Vakantie

Samen met Stefan heb ik een prachtige vakantie gehad naar Bali in april, en ben ik in de zomer mijn eentje naar Londen geweest. Dat laatste was een tikje buiten mijn comfortzone, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik heb mezelf goed weten te redden en beide reizen waren een memorabel stukje van 2018. En in 2019 komt er waarschijnlijk weer een prachtige reis aan!

Voor mezelf kiezen

Ik heb de keuze gemaakt om meer voor mezelf te kiezen op werkgebied en niks meer te doen waar ik niet gelukkig van word. Natuurlijk zou ik veel liever fulltime met mijn onderneming bezig zijn, maar dankzij de keuze van het flexwerken kan ik nu werken wanneer ik maar wil, wat een verstandige keuze is geweest. Het geeft me veel meer rust en dit maakt het werken voor mij op deze manier toch draaglijk. Ook heb ik een assertiviteitscursus gedaan om aan mezelf te werken, ben ik mijn eigen bedrijf begonnen en ben ik ook met gitaarlessen begonnen. Ik ben dit jaar eindelijk dingen gaan doen die ik veel eerder wilde doen, maar altijd uitstelde. Op dat gebied was dit een geweldig mooi jaar waarin ik echt heb kunnen groeien als persoon!

Toffe mensen leren kennen

Ik ben zo dankbaar voor het feit dat ik door Liannes Letters en als schrijver/blogger ontzettend toffe en lieve mensen heb leren kennen, waarvan ik wilde dat ik ze al tien jaar eerder had leren kennen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun, gezelligheid en natuurlijk zijn dat niet alleen mensen die ik dit jaar heb leren kennen. Ook mijn (schoon)familie en Stefan laten me vandaag beseffen dat ik zo dankbaar ben dat ze in mijn leven zijn en dat het mede dankzij hun zo’n goed jaar voor me is geweest!

Minder leuke dingen

Helaas zijn er nu in de laatste maand wat dingen gebeurd die mijn leven een beetje op zijn kop hebben gezet. Onvoorziene omstandigheden die niet zo leuk waren om mee te maken, waaronder hals over kop een nieuwe auto moeten kopen, mijn konijntje dat ziek werd, en nog wat persoonlijke dingen betreft het ondernemen. Dat heeft me na laten denken: moet ik dan eigenlijk wel trots zijn op alles dat ik heb bereikt, en dat ook met trots kunnen delen? Kan ik dan eigenlijk wel zonder schuldgevoel met een goed gevoel terugblikken? Ik voelde me dus ook niet zo fijn toen ik dit artikel aan het schrijven was. Maar dan komt er een maar: waarom zou ik me eigenlijk door een paar tegenslagen die toevallig deze maand plaatsvonden laten ontmoedigen? Shit happens natuurlijk. Dat is nooit leuk, maar ik ben toch blij dat het op de valreep van dit jaar gebeurde en dit nu een plekje kan geven en hopelijk af kan sluiten. Zodat ik 2019 gemotiveerder dan ooit tegemoet ga. 100 keer vallen en 101 keer opstaan, en dat is wat ik ga doen!

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en alvast de beste wensen en alle goeds voor 2019!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 31 december 2018 / 09:21

  Wat een mooi jaar om op terug te kijken. Wel balen dat de afgelopen maand minder fijn was. Uit ervaring weet ik dat het heel lastig kan zijn om dat om te buigen en te zien dat er ook positieve dingen zijn. Wat mij vaak helpt is deze quote: “Was it a bad day or five bad minutes you milked all day?” Ik denk dat het ook wel toepasbaar is op een mindere periode. Ik wens je heel veel sterkte, liefde, geluk en inspiratie voor het komende jaar en ben blij dat ik je blog gevonden heb 🙂

  • Lianne
   Auteur
   31 december 2018 / 10:29

   Dat is inderdaad een hele mooie quote! Maar die is zeker op mij van toepassing. Ik kan inderdaad door één vervelende gebeurtenis al meteen denken dat mijn hele dag vreselijk is geweest. Eigenlijk onzin natuurlijk, net zoals een paar minder leuke gebeurtenissen in de laatste maand je hele jaar er ook niet minder leuk op maken. Maar dat is zeker een goede die ik ga onthouden! Bedankt voor je lieve woorden en ik wens jou een fijne laatste dag van 2018, een hele fijne jaarwisseling en heel veel geluk, gezondheid en inspiratie toe voor 2019! 🙂

 2. 31 december 2018 / 11:39

  Mooi jaar om op terug te kijken. Vervelend dat de afgelopen maand niet liep zoals je had gewild. Ik wens je heel veel inspiratie, gezondheid, liefde en geluk voor het nieuwe jaar!

  • Lianne
   Auteur
   31 december 2018 / 11:41

   Dank je voor je lieve reactie! Al met al was het zeker een mooi jaar 🙂 Ik wens jou ook heel veel gezondheid, geluk en inspiratie toe voor 2019!

 3. 31 december 2018 / 16:24

  Wat heb je mooie stappen mogen maken dit jaar! Het is inderdaad makkelijk om op een heel jaar te reflecteren door de lens van de afgelopen maand, maar het is mooi om te zien dat je, je niet uit het veld laat slaan door de recente tegenslagen. Ik wens je ontzettend veel (ondernemers-)succes voor volgend jaar en ben benieuwd wat er allemaal op je pad komt.

  • Lianne
   Auteur
   1 januari 2019 / 10:48

   Bedankt voor je lieve reactie! Ja, vooral omdat de afgelopen maand nog vers in mijn geheugen zit, wordt het lastig om op de positieve dingen terug te kijken. Terwijl er daar veel meer van zijn! Bedankt, dat gaat zeker goed komen 🙂

 4. 31 december 2018 / 17:54

  Je mag echt met heel veel trots terugkijken op het afgelopen jaar. Wat heb je veel mooie stappen gezet en bijzondere dingen meegemaakt! Het was echt een jaar vol mijlpalen en ook een jaar van persoonlijke groei voor mij. Supergoed dat je heel wat stappen als ondernemer hebt gezet: van plannen voor een eigen onderneming tot daadwerkelijk naar de KvK gaan en ook daadwerkelijk aan de slag gaan en mooie opdrachten krijgen. Alleen al dat is reden genoeg om op deze laatste dag van het jaar heel trots op jezelf te zijn als je terugkijkt op 2018. Ik begrijp dat zo’n lastige laatste maand invloed heeft op hoe je terugkijkt op dit jaar, zeker omdat je zo’n laatste maand van het jaar natuurlijk vaak beter kunt onthouden dan eerdere maanden. Maar ik hoop dat dit overzicht je toch heeft geholpen om vooral naar de fijne momenten van dit jaar te kijken en naar jouw persoonlijke en zakelijke successen.
  Ik wens je een geweldig 2019 toe en hoop dat 2019 heel mooi begint en er alleen al daarmee voor zorgt dat je deze vervelende decembermaand snel achter je kunt laten 🙂

  • Lianne
   Auteur
   1 januari 2019 / 10:51

   Bedankt voor je lieve reactie! Voor jou wens ik ook een geweldig 2019 toe! Het was zeker een mooi jaar vol mooie mijlpalen, en voor jou natuurlijk ook! Een nieuwe baan, een auto, een huis, de kvk… we hebben allebei mooie stappen gezet! We kunnen heel trots zijn op wat we het afgelopen jaar allemaal hebben gedaan en waargemaakt. Hopelijk wordt 2019 net zo’n succes! 🙂

 5. 5 januari 2019 / 19:25

  Wat een mooi jaar om op terug te kijken!! Gaaf wat er in één jaar allemaal kan gebeuren hè? Jammer dat er op de valreep op verschillende gebieden tegenslag was, maar goed dat je je er niet door laat ontmoedigen! Dat hoort er, helaas, bij. Goed dat je toch een positieve terugblik hebt gemaakt, want met een jaar met zoveel gave dingen hoort dat er echt bij. Op naar een nog mooier en nog rijkelijker gevulder 2019!

  • Lianne
   Auteur
   6 januari 2019 / 11:03

   Ja hè, heel onwerkelijk! Vorig jaar had ik een afspraak staan om me in te schrijven bij de kvk. Bizar wat er in één jaar tijd allemaal kan veranderen! Helaas horen tegenslagen erbij, maar die wil ik niet meer laten beïnvloeden op hoe mijn jaar is geweest. ik ga ervoor om 2019 nog beter en leuker te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *