5 leuke boeken die ik dit jaar heb gelezen

Eind vorig jaar had ik me opgegeven voor de Hebban Reading Challenge, een challenge waarin je op Hebban.nl kunt aangeven hoeveel boeken je voor het komende jaar van plan bent om te lezen. Helaas ben ik niet zo’n snelle lezer, dus voor mij zitten 100 of zelfs 50 boeken er niet in, maar ik dacht: 25 moet wel lukken, toch? Nou, zelfs dat lukte nog niet eens. Ik zit nu pas op boek 21, en die krijg ik dit jaar nog wel uit. 22 eigenlijk, want ik heb één omnibus gelezen en Hebban telt die als één boek, maar eigenlijk zijn het er twee. Dus 22 boeken in totaal. Maar de target van 25 ga ik niet meer halen. Ik baal daar wel een beetje van. Had ik niet een heel klein beetje beter of sneller door kunnen lezen? Maar ach, ik heb mijn best gedaan en met 22 boeken ben ik alsnog ver gekomen, meer dan wat ik daarvoor las. Voor 2019 vul ik hetzelfde aantal boeken in en hoop ik mijn doel nu wel te behalen!

Maar evengoed heb ik veel plezier gehad tijdens het lezen van de boeken die ik wél gelezen had. Ik wil nu 5 boeken bespreken die ik echt leuk vond om te lezen en ook echt kan aanraden!

Boek 1: De Happiness Goeroe – Jette Schroder

Dit leuke boek verdient een ereplaatsje in deze lijst! Grappig, en vlot geschreven met een grote dosis romantiek, vrolijkheid en glitters! En heb je de blogs over de Happiness-workshop en het Happiness-project al gelezen? Ook die waren allebei de moeite waard!

Boek 2: Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Opgestuurd gekregen voor een recensie, en ik was aangenaam verrast door dit boek. De hele recensie kun je hier lezen, maar neem maar van mij aan dat het geen standaard feelgoodboek is, maar echt met een mooi, diepgaand en ook tragisch verhaal.

Boek 3: Tweedehands vleugels – Vanessa Gerrits

Ik was al een tijdje benieuwd naar de Vleugels-trilogie van de Vlaamse Vanessa Gerrits. Een beetje anders dan dat ik gewend ben: een fantasyverhaal met steampunk-elementen. Maar dan met een hoge dosis romantiek. Heerlijk boek om te lezen! Ik ben nu nog in het tweede deel bezig en dan moet ik het laatste deel nog lezen, dus er komt nog veel leesplezier aan 🙂

Boek 4: Hij is van mij – Chinouk Thijssen

Dankzij Chinouk heb ik aangenaam kennis kunnen maken met het thrillergenre. Juist omdat het boek niet te moeilijk geschreven was, kon ik het razendsnel uitlezen en ben ik zeker van plan om meer thrillers te lezen!

Boek 5: Pogingen iets van het leven te maken- Hendrik Groen 

Ontzettend grappig wat hij allemaal schrijf en meemaakt, maar ook enorm herkenbaar omdat ik ook in de zorg werk. Op sommige dagen ging het iets minder goed met hem, en leefde ik erg met hem mee. Dat zorgde voor een goede mix tussen humor, herkenbaarheid en ontroering. Ik ben van plan om binnenkort het tweede deel te kopen!

Welke boeken heb jij dit jaar allemaal gelezen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 17 december 2018 / 11:48

  Leuk lijstje! Veel van deze boeken kende ik nog niet. Ik lees nu Finding Audrey van Sophie Kinsella en vind het weer heerlijk. Heel luchtig geschreven en vol met humor. Heb het afgelopen jaar toch wel geleerd dat ‘vrouwenboeken’, waaronder chick lit, me toch het meeste aanspreken. Oh, en New Adult, blijkbaar. Af en toe vind ik het heerlijk om in een thriller of andersoortig boek te verdwijnen, maar meestal neig ik toch naar de vlot geschreven boeken.

  • Lianne
   Auteur
   17 december 2018 / 13:58

   Ik heb hetzelfde als jij! Ik ben ook meer van de feelgoodboeken en die lees ik ook het liefst. Dit jaar ben ik voor mezelf de uitdaging aan te gaan om iets anders te proberen, maar toch zal chicklit altijd mijn favoriete genre blijven, haha! Sophie Kinsella vind ik ook zo leuk! 🙂

 2. 18 december 2018 / 07:04

  Mooi lijstje. Ik ken alleen het laatste boek. Ik heb veel feelgood romans gelezen dit jaar. Vooral het boek van Tatiana de Rosnay, de reunie, vond ik heel goed.

  • Lianne
   Auteur
   18 december 2018 / 11:23

   Feelgoodromans zijn ook mijn favoriet 🙂 Die jij noemt ken ik niet, maar die ga ik ook eens opzoeken!

 3. 18 december 2018 / 21:54

  Wat een leuk artikel! Vooral het boek van Hendrik Groen lijkt mij erg mooi om een keer te lezen. Maar de andere boeken klinken ook goed. Leuk dat je eens een thriller hebt geprobeerd en dat die nog goed beviel ook 🙂
  Ik heb dit jaar niet heel veel gelezen, maar heb wel een paar mooie “zelfhulpboeken” gelezen. Daar heb ik de laatste tijd het meeste mee 🙂 Nu ligt het boek ‘Taal voor de leuk’ van Paulien Cornelisse (de schrijfster van Taal is zeg maar echt mijn ding) op mijn nachtkastje. Ik had het van mijn werkgever gekregen en het lijkt me zeker wel een grappig boek.

  • Lianne
   Auteur
   18 december 2018 / 22:08

   Hendrik Groen is ook zeker een aanrader! Wel fijn dat je er toch aan toe gekomen bent om een paar boeken te lezen 🙂 Zelfhulpboeken zijn sowieso altijd inspirerend. Taal voor de leuk lijkt me ook een heel leuk boek 😀 Ik heb dit jaar ook ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘En dan nog iets’ van Paulien Cornelisse gelezen en die vond ik ook echt hartstikke leuk!

 4. 20 december 2018 / 21:48

  Leuk lijstje! De eerste en de laatste heb ik ook gelezen. Ik ben wel heel benieuwd naar Zeven perfecte dagen. Die neem ik mee voor mijn lijstje in 2019. 🙂

  • Lianne
   Auteur
   21 december 2018 / 12:58

   Ja is zeker een aanrader! Ben benieuwd welke boeken jij allemaal gaat lezen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *