De leukste liedjes van 2018

Muziek, wie houdt er niet van? Voor iedereen is er wel een genre, zoals dat ik van countrymuziek houd. Gelukkig zijn er ook veel andere genres die ik leuk vind. Ik vind bijna alles dat op de radio gedraaid wordt leuk om te horen. Omdat ik veel autorijd en dan de radio op heb staan, hoor ik veel muziek en weet ik het hele jaar door precies welke nummers helemaal ‘het’ zijn. En omdat ik veel liedjes leuk vind, vond ik het moeilijk kiezen wat nou mijn absolute favorieten waren. Maar met een beetje hulp van Spotify is het gelukt en heb ik er een aantal kunnen uitkiezen, vijftien maar liefst. Vijftien liedjes waarvan ik de volumeknop in mijn autoradio altijd in een reflex omhoog draai(de) en die in mijn persoonlijke ‘Jouw meest beluisterde nummers van 2018’-lijst staan op Spotify. Oftewel: mijn 15 favoriete liedjes van 2018! (Het is geen top 15, dus het staat gewoon willekeurig.) De inspiratie voor dit artikel kwam van Nadia.

Meant To Be – Bebe Rexha feat. Florida Georgia Line 

Wat ik het leuke vond aan dit jaar, was dat er veel countryartiesten gewoon in de Nederlandse top 40 stonden! Zoals (ook hele leuke nummers) The Middle van Zedd en Maren Morris, en Say Something van Justin Timberlake en Chris Stapleton. Maar hoog in mijn meest gedraaide liedjes stond toch wel Meant To Be. Lekker vrolijk, catchy en country tegelijk, daar hou ik wel van!

Mad Love – David Guetta feat. Sean Paul & Becky G

Een beetje een dance/hiphop liedje met Latin invloeden, dat mijn langdradige avondjes werken altijd toch een beetje een feestje maakte als ik net in de auto zat en ik het geluk had dat deze werd afgespeeld!

World Gone Mad – Bastille

Een wat rustiger liedje, waar ik graag naar luisterde (of nog steeds naar luister) als ik wat inspiratie voor mijn verhaal nodig had (heb).

Familiar – Liam Payne feat. J Balvin

Ik hoorde de intro een paar keer op Spotify en ik dacht: gauw overslaan, maar toen werd het de alarmschijf op 538 (tijdens de langdurige periode dat het 30 graden was), en ik was verkocht! Het is een heerlijk reggaeton-zomerliedje!

La Cintura – Alvaro Soler

Nog zo’n heerlijk zomerliedje, waarschijnlijk het beste zomerliedje van dit jaar! Sowieso vind ik Spaanstalige nummers altijd vrolijk en lekker zomers, maar die van Alvaro Soler hebben net altijd toch iets extra zomers in zich, vind ik.

Know You Better – Fais

Als dit al een top 15 was stond deze waarschijnlijk in de top 3! Echt zo’n liedje waarvan ik langzamer ga rijden als ik bijna op de plek van bestemming ben en deze net gedraaid wordt. Ik vind het zo’n leuk, catchy, vrolijk en toch romantisch liedje dat het me niks zou verbazen dat ik deze waarschijnlijk het meest heb beluisterd op Spotify.

Whenever – Kris Kross Amsterdam feat. Conor Maynard

Deze cover van Shakira uit… 2001, dacht ik, heeft me aangenaam verrast! Ook een ideaal nummer voor die heerlijke zomer die we gehad hebben.

High On Life – Martin Garrix feat. Bonn

De laatste jaren kan ik dancenummers wat meer waarderen, omdat er veel meer popelementen in zitten en ze wat minder inhoudsloze teksten hebben. De tekst van High On Life is eigenlijk gewoon heel erg mooi, en de dancemuziek maakt het af! Nog zo een waar ik in de auto voor blijf zitten tot ie afgelopen is!

Liefde In De Lucht – Kraantje Pappie feat. Joshua Nolet

Toegegeven: een van de weinige genres waar ik niks mee heb, is Nederlandse hiphop. Kraantje Pappie is dan op zich wel een hiphop-artiest, maar dit liedje met Joshua Nolet (de zanger van Chef’s Special) vond ik al leuk meteen de eerste keer dat ik het hoorde! Waarom? Het heeft geen inhoudsloze tekst zoals een regulier hiphopnummer, de beat is lekker catchy en het is gewoon een liedje met een tekst om verliefd op te worden! (De titel zegt ook al genoeg!)

Solo – Clean Bandit feat. Demi Lovato

Als er iemand goede danceliedjes combineert met pop en zelfs een beetje klassieke elementen, dan is het Clean Bandit wel! Dit nummer met Demi Lovato vond ik daarom ook weer geslaagd.

Sweet But Psycho – Ava Max

Dit liedje is pas een paar weken uit, maar ik vond hem meteen geweldig toen ik hem op de radio hoorde en daarna thuis draaide ik hem nog eens 57 keer helemaal grijs. En waarschijnlijk ben ik hem nog lang niet moe!

We Can Do Better – Matt Simons

Ik houd wel van liedjes die een verhaal vertellen. Dat is met deze van Matt Simons zeker het geval! De elementen met de saxofoon maken het ook een origineel nummer anno 2018 en geven een gevoel van overwinning, elke keer als ik het luister. Maakt niet uit wat ik dan overwonnen heb, maar als overwinnen voelt het zeker!

On The Loose – Niall Horan

Ken je hem nog? Van One Direction? Zijn mede-One Directioner Liam Payne stond ook al in deze lijst, maar van alle leden vind ik dat Niall Horan tot nu toe de beste liedjes maakt. On The Loose is daar één van. Zo blij was ik dat hij dik gemaakt werd in ‘Maak het of kraak het’ op 538, zodat ik hem nog heel veel kon luisteren!

Hurt Somebody – Noah Kahan feat. Julia Michaels

Een wat gevoeliger liedje, en helemaal leuk vind ik het duet tussen Noah en Julia. Ik kan het niet laten om mee te zingen altijd als ik hem hoor!

2002 – Anne-Marie

Ook al zo’n vrolijk liedje dat een verhaal vertelt. Omdat ik bijna net zo oud was als Anne-Marie in 2002 (ze zingt: we were only eleven, maar ik was toen 10), herken ik zo’n beetje alles in dit liedje! Vooral leuk is het refrein, met allemaal teksten van artiesten zoals Britney Spears en NSync die ze erin verwerkt heeft en er zo een geheel nieuwe tekst van heeft gemaakt.

Wat waren jouw favoriete nummers van 2018?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 11 december 2018 / 07:42

  Superleuk om te lezen wat jouw favoriete liedjes waren dit jaar 🙂 Ik ken er best veel niet (of in ieder geval niet qua titel, misschien wel als ik ze hoor). Ik ga er vanavond zeker een paar opzoeken. Vooral naar de cover van Shakira’s Whenever ben ik nu heel benieuwd. We Can Do Better vind ik ook een prachtig nummer.
  Mijn favoriete nummers zijn er sowieso een paar van Ed Sheeran. Ik vind onder andere Perfect en Galway Girl van Ed Sheeran prachtig.

  • Lianne
   Auteur
   11 december 2018 / 11:24

   Haha, dat heb ik ook wel vaker! Dat ik denk dat ik een liedje niet ken en het dan hoor en het dan toch wel ken, haha! Ed Sheeran heeft ook leuke en mooie nummers! Alleen die jij noemt zijn vorig jaar al uitgekomen dus die konden niet hier in het lijstje erbij 😉

 2. 11 december 2018 / 13:07

  Leuk om te lezen wat jouw favoriete liedjes zijn. Ik heb er eigenlijk niet zoveel haha. Ik luister veel naar Caro Emerald, Zaz (Franse zangeres), en jaren 80 muziek.

  • Lianne
   Auteur
   11 december 2018 / 16:17

   Caro Emerald heeft ook zo’n leuke muziek! Zaz ken ik niet, die ga ik eens opzoeken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *