Mijn reis naar Amerika: Miami

We zijn aangekomen bij alweer onze één na laatste bestemming. De allerlaatste bestemming was denk ik het drukst en meest overweldigend (die komt volgende week als afsluiter), dus deze bestemming was erop gericht om nog even een paar dagen lekker rustig aan te doen. Ga met ons mee naar de tropische en Latijns-Amerikaanse sferen van Miami!

04-10-2017

Gisteren hadden we vanuit Orlando een busreisje naar Miami, en gistermiddag zijn we hier aangekomen. Ik dacht dat het dicht bij elkaar lag, maar het is alsnog vier uur rijden. Hier is het zelfs nog warmer, benauwder en Spaanser dan in Orlando. Het hele jaar door is het hier 30 graden en bijna alles hier ademt Latijns-Amerika uit. Wonen er eigenlijk wel westerse mensen in deze stad?

Het weer is helaas niet zo fantastisch, alhoewel we gisteren wel even een strandwandeling hebben kunnen maken. Er spoelt veel aan. We hebben koraal, spons, kokosnoten, een potlood en zelfs een aangespoelde vis gevonden, maar geen schelpen helaas. Dat viel me een beetje tegen. Ik kwam eigenlijk naar deze stad om te relaxen en te zwemmen, maar het weer ziet er niet al te best uit.

Ons hotel is in Miami Beach, een paar meter van het strand af. Dat was ideaal geweest met zonneschijn en een heldere blauwe lucht. Onze badkamer is prima, alleen ons bed is wat aan de kleine kant. Op onze vorige drie bestemmingen was ons bed het dubbele zo groot! Maar ach, het heeft op zich ook wel iets knus. Let’s hope for sunshine! (Een beetje zonneschijn in The Sunshine State is toch niet teveel gevraagd?)

05-10-2017

Yay! Vanmorgen was het zo’n heerlijk weer, we hebben eindelijk gezwommen! Het was zonnig en het zeewater was heerlijk warm. Er was alleen best veel wind, maar dat was ook wel lekker. De golven waren vrij krachtig. We werden de hele tijd omver geslingerd, maar dat mocht de pret niet drukken.

’s Middags hadden we misschien wel de vetste ervaring van ons leven! We zijn naar een shooting gallery gegaan. Dat wilden we in Nashville al doen, maar in Florida doen ze daar voor toeristen minder moeilijk over. Ja, nou komt het: ik heb geschoten met echte geweren en een handpistool. Dat was echt heel gaaf! Het ging alleen heel snel weer voorbij, dus toen ik er eindelijk een beetje in kwam, was het alweer voorbij. Toch ben ik best trots op mezelf, ik heb maar een paar keer langs het poppetje geschoten. Toch is het erg heftig en stond ik letterlijk te trillen op mijn benen van die zware geweren. Ik moet er niet aan denken hoe dat er in een oorlog aan toe gaat!

Naast onze schietbaan was er een aardig stelletje die ook Nederlands waren. We hebben nog een tijdje met ze gepraat en we mochten met ze meerijden in hun gele Mustang-banaan omdat het zo hard regende. Superlief! Vanavond hebben we een barretje opgezocht hier aan de overkant van de straat. Het is zeg maar een soort barretje in de kelder van het hotel hier tegenover, en ze serveren hier de lekkerste Strawberry Daquiri’s die ik ooit heb gehad! En ze hebben een jukebox waar je voor 1 dollar je favoriete liedje kunt luisteren. Dus ja, er kwam de hele avond countrymuziek op!

06-10-2017

Het was heel warm en heel benauwd vandaag. We hadden een tour naar de Everglades, een groot natuurpark waar je alligators in het wild kunt spotten. We hebben een tour over het water gehad en zelfs een paar alligators gezien! Daar hadden we nog wel geluk mee, want omdat het water zo hoog staat zie je ze minder makkelijk. Dat komt door het slechte weer van de afgelopen tijd. Zelfs de hele parkeerplaats stond blank! Gelukkig hebben we tijdens de gatershow nog een aantal alligators kunnen zien, die gewoon lekker in die ruimte lagen te relaxen. Dat waren er nog best een hoop! Het zijn allemaal alligators die bijvoorbeeld in een zwembad of een achtertuin zijn gevonden, en die kunnen ze niet meer terug uitzetten in het wild. Want dan blijven ze hoe dan ook toch altijd naar die plek terugkomen omdat ze daar eten gevonden hebben. Dus het is fijn om te zien dat ze hier zo’n goed leven hebben en worden getraind om mensen te laten zien dat ze niet zo gevaarlijk zijn als dat veel mensen denken.

Ik was eerst heel bang voor ze, maar ze zijn minder groot en agressief als krokodillen en het zijn vrij rustige dieren die niet zomaar mensen zullen aanvallen. Ik sta zelfs met een babyalligator op de foto. Dat was best een schatje. Ik heb gisteren geweren en vandaag een alligator vastgehad. Ik word een stoere chick. Miami makes me wild! Ik ben erg trots op mezelf dat ik mijn angst voor reptielen toch een beetje overwonnen heb.

Vanavond hebben we zo’n beetje de heerlijkste sushi gegeten die we ooit gehad hebben en gingen we weer lekker veel cocktails drinken in de bar in de kelder. Dat hadden we wel verdiend 🙂

Ben jij ooit al eens in Miami of ergens anders in Florida geweest? (Tip: wil je daar nog ooit naartoe, ga dan wel als er niet net een orkaan langs is geweest!) 😉

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

6 Comments

 1. 12 oktober 2018 / 16:15

  Wat ontzettend gaaf! Volgens mij zei ik dat bij het vorige bericht over Amerika ook al 😉
  Maar wat leuk om te lezen en zo tof dat je dit allemaal gedaan hebt!

  • Lianne
   Auteur
   15 oktober 2018 / 11:32

   Dankjewel Mirjam 🙂 Het is ook echt een aanrader!

 2. 12 oktober 2018 / 23:52

  Wat stoer dat je zowel met een alligator op de foto bent geweest als hebt geschoten in een shooting gallery! Ik moest wel lachen om die benaming trouwens. Het was al laat en ik stelde me bij een ‘shooting gallery’ eerst een leuke fotostudio voor, haha. Schieten is toch wel iets anders en een stuk spannender. Superstoer dat je dat hebt gedaan! Jammer dat het weer op het strand wat tegenviel, maar hopelijk maakten de twee persoonlijke overwinningen dat toch nog een beetje goed 🙂

  • Lianne
   Auteur
   15 oktober 2018 / 11:33

   Haha, nee het was heel wat anders dan een fotostudio! Ja het waren echt wel twee ervaringen buiten mijn comfortzone, maar ik was wel blij dat ik het gedaan heb!

 3. 17 oktober 2018 / 15:57

  Stoer dat je geschoten hebt in de shooting gallery. Jammer dat het weer tegenviel. Maar al met al mooie ervaringen.

  • Lianne
   Auteur
   18 oktober 2018 / 14:46

   Ja dat was heel stoer en een gave ervaring. Dan maakt het slechte weer ook niet zoveel uit 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *