Om trots op te zijn: wat heb ik al allemaal bereikt?

Wie had gedacht dat er in de herfst nog zo’n mooie bloemen te vinden zouden zijn?

Ik wil over een jaar een grote reis maken, eindelijk mijn eigen boek in handen kunnen houden, al superveel geld kunnen verdienen met mijn eigen bedrijf en ook nog eens ten huwelijk gevraagd worden… Allemaal dingen waar we naar streven en die we nog willen bereiken. Maar toch zijn wij altijd zo bezig met streven naar meer en datgene dat we willen bereiken, dat we niet eens terugkijken en stilstaan bij wat we wél al bereikt hebben. Dat is net zoveel waard en ook zeker iets om trots op te zijn! Vandaag deel ik jullie met trots alles wat ik al bereikt heb in mijn leven en wat net zo belangrijk is om naar te kijken!

Wat heb ik bereikt om trots op te zijn?

1: Ik heb al bijna 7 jaar een lieve vriend die het beste in me naar boven haalt en waar ik al zoveel mooie herinneringen mee heb gemaakt. Zoals onze mooie reizen naar Amerika en Bali, en het feit dat we samen een huis hebben gekocht en twee katten hebben!

2: Ik ben begin dit jaar voor mijn passie gegaan en ben mijn eigen bedrijf begonnen als schrijver, schrijfcoach en redacteur. Ik ben trots op het feit dat ik ondanks dat ik nog niet zolang bezig ben al een paar mooie boeken heb mogen redigeren, een trotse en gemotiveerde medewerker ben van Get Inspired by Books en dat ik mensen op weg kan helpen en kan inspireren om hetzelfde met hun passie te gaan doen!

3: Ik ben trots op het feit dat ik al zoveel gegroeid ben in vergelijking met 10 jaar geleden. Dat ik van een schuchter, verlegen en onzeker meisje uitgegroeid ben tot een sterke, onafhankelijke vrouw die gaat voor haar dromen en werkt aan haar passies.

4: Ik heb in 8 musicalproducties gespeeld, waaronder The Fiddler on the Roof, The Sound of Music en Hema de Musical. Het theater heeft me ook zeker laten groeien als persoon en geleerd zekerder over mezelf te zijn. En daarbij is het prachtig om met zingen en toneelspelen bezig te zijn en daaraan een mooie hobby te hebben.

5: Ik ben sinds kort met een assertiviteitscursus begonnen, en ik merk nu al zoveel meer resultaat. Ik ben trots op het feit dat ik al zover ben gekomen en echt bereid ben om aan mezelf te werken!

6: Ik heb al zoveel bereikt op schrijfgebied. Ik heb een blog, en ik schrijf gastblogs. Ik heb een manuscript afgeschreven die al een serieuze redactieronde en veel positieve reacties heeft mogen ontvangen. Ik heb al zoveel enthousiaste en gemotiveerde collega-schrijvers, bloggers en ondernemers leren kennen en het maakt me trots om te zien wat ik al bereikt heb op dat gebied!

7: Ik kan ook zeggen dat ik in een film heb gespeeld, de verfilming van een boek van een van mijn favoriete schrijfsters. Zwaar Verliefd van Chantal van Gastel, die deze week eindelijk in de bioscoop komt. Het was zo gaaf dat ik ondanks dat ik ‘maar een’ figurant was, toch mijn bijdrage heb kunnen leveren aan de film en dat ik kan zeggen dat ik in die film heb meegespeeld!

8: Ik heb twee diploma’s in ontvangst mogen nemen. Een diploma voor verzorgende-IG en schoonheidsspecialiste. Alhoewel ik niet zozeer trots ben op die eerste, omdat ik liever wat anders wilde doen, kan ik wel mooi zeggen dat ik voor mijn 25e al twee diploma’s op zak had!

Het is zo fijn om eens zo’n lijstje op te stellen en om eens stil te staan bij hoe ver je al gekomen bent. Je mag trots op jezelf zijn! Wat is iets waar jij trots op bent dat je het bereikt hebt en nu staat waar je staat?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

14 Comments

 1. 10 oktober 2018 / 10:49

  Wat een mooi lijstje. Dat zijn zeker dingen waar je trots op mag zijn! Ik ben zelf ongeveer terecht gekomen hoe ik vroeger hoopte, qua werk, eigen appartement. Daar ben ik heel blij mee en misschien ook wel trots op. Maar als je eenmaal bent waar je wilde zijn, dan komen er weer veranderingen aan, dat geldt nu voor mij in ieder geval.

  • Lianne
   Auteur
   10 oktober 2018 / 15:45

   Dank je wel, dat ben ik zeker! Wat fijn dat je precies zo bent terechtgekomen waar je van gedroomd hebt, daar kun je ook zeker trots op zijn!

 2. 10 oktober 2018 / 19:32

  Wat een prachtige lijst met stuk voor stuk punten waar je met recht heel erg trots op mag zijn. Je hebt zo veel stappen gezet, mooie dingen gedaan en bent je passies achternagegaan. Heel fijn om zo nu en dan zo’n lijstje op te stellen om extra bij die dingen stil te staan 🙂

  • Lianne
   Auteur
   10 oktober 2018 / 20:23

   Dankjewel voor je lieve woorden <3 Ja klopt, zo'n lijstje opstellen laat zien dat ik heel trots op mezelf mag zijn en zoveel mooie dingen heb om op terug te kijken. Dat was denk ik ook zo bij jouw prachtige lijst!

 3. 10 oktober 2018 / 20:18

  Wat een mooie lijst! Echt heel erg tof en goed dat je dit jaar voor het schrijven hebt gekozen!
  Ik vind het trouwens ook een tof blogtopic, zou je het erg vinden als ik zoiets ook eens zou posten? Natuurlijk wel met link naar jouw blog!

  • Lianne
   Auteur
   10 oktober 2018 / 20:23

   Dankjewel! Wat leuk dat deze blog je zo inspireert 🙂 Natuurlijk mag je ook zoiets plaatsen met een linkje naar mijn blog, dat vind ik erg leuk 🙂 Bedankt voor het lieve compliment!

 4. 11 oktober 2018 / 06:46

  Een heel mooi lijstje. Geweldig dat je voor je passie hebt gekozen. Je hebt heel veel mooie dingen gedaan waar je echt trots op kan zijn.

  • Lianne
   Auteur
   11 oktober 2018 / 12:46

   Dankjewel voor je mooie en lieve woorden Darina <3

 5. 11 oktober 2018 / 11:49

  Zo knap van je dat je je eigen bedrijfje bent begonnen! En wat ontzettend gaaf dat jij in musicals speelt. Dat wist ik helemaal niet. You go girl!

  • Lianne
   Auteur
   11 oktober 2018 / 12:47

   Dankjewel Jeanine! Ja was/is ook een grote hobby van mij, maar heb er nu helaas niet zoveel tijd meer voor. Op dit moment vind ik mijn eigen bedrijf uitbouwen wat belangrijker 🙂

 6. 12 oktober 2018 / 11:48

  Gaaf lijstje Lianne! Prachtige dingen heb je al bereikt. Heel goed dat je uit je veilige zone durft te komen en voor jezelf opkomt. Zeker iets om trots op te zijn!

  • Lianne
   Auteur
   12 oktober 2018 / 12:07

   Dankjewel voor je lieve reactie! Doet me veel goed 🙂

 7. 24 oktober 2018 / 21:53

  Mooi lijstje hoor! En toch fijn van die 2 diploma’s, alleen het gevoel al 😉
  En nu ben ik toch benieuw wat voor ‘figuranten-rol’ je had, ik heb je niet gespot! 🙁

  • Lianne
   Auteur
   25 oktober 2018 / 10:44

   Haha, ik speelde een feestganger in die uitgaansscene, ik sta pal achter Jim Bakkum 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *