Mijn reis naar Amerika: Orlando

Na een aantal geweldige ervaringen in San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en Nashville gingen we nu naar de oostkust van de VS, te beginnen in Orlando, in Florida. Lees hier onze ervaringen in The Sunshine State!

28-09-2017

Aangekomen in Orlando, de stad van de entertainmentparken! Vanavond hebben we voor de verandering eens een rustig avondje, aangezien we in Nashville elke avond naar de concerthal The Grand Ole Opry zijn geweest. Het is hier warmer dan in Nashville, maar helaas heeft dit hotel geen zwembad. We zitten in The Sunstyle Suites. We hebben een appartementachtige kamer met een kingsize bed en zelfs een keukentje, al zullen we die niet gaan gebruiken. Want we hebben vanavond hier op loopafstand vandaan een superlekker Latijns-Amerikaans all you can eat-restaurant ontdekt, El Palacio. Per persoon kunnen we hier voor een tientje eten en drinken zoveel als we maar willen. What? Ja echt! We waren zo verbaasd, en het was nog eens behoorlijk lekker eten ook! Ze hebben er echt vanalles: groenten, vis, vlees, pasta, pizza, sushi… we kunnen alles uitproberen. Dat restaurant ga ik wel missen als ik terug in Nederland ben!

Voor morgen hebben we voor de verandering eens niet zoveel plannen, maar we willen waarschijnlijk een lekker een zwembad gaan zoeken.Want ik heb sinds ik in Amerika ben nog niet gezwommen en dat wordt nu wel eens tijd!

29-09-2017

Het is hier echt heel warm. Benauwd vooral. De hitte komt direct op je af als je naar buiten komt. Waar het in L.A. en Vegas gewoon aangenaam warm was, is het hier echt benauwd. Maar daar staat Florida om bekend. Vochtig en tegen het tropisch klimaat aan. We zijn vandaag naar Sea World geweest en toen we teruggingen hebben we onze eerste regenbui van deze vakantie gehad. Maar buiten dat was Seaworld erg leuk. Het is een soort dolfinarium, alleen dan nog groter en met nog meer dieren. We hebben veel verschillende dieren gezien en zelfs een show met orka’s. Ik had nog nooit orka’s in het echt gezien! Ik heb zelfs ook roggen en minihaaitjes geaaid, en de zeehonden gevoerd. Het is fijn om te zien dat de dieren daar zo’n goed leven hebben 🙂

30-09-2017

Ik heb eindelijk mijn nagels weer laten doen, in The Florida Mall. Weer mooi verzorgd en dit keer met een mooi roze kleurtje. The Florida Mall is ongelofelijk groot, met allemaal winkels die je bij ons totaal niet hebt. Ook met allemaal leuke eettentjes en barretjes. Ik ben bij Victoria’s Secret achter mijn Amerikaanse behamaat gekomen, en ik heb bubbletea gehad. Dat schijnt hier al een ding te zijn, in Nederland is het nog in opkomst. Het is precies zoals ik het zei: thee met bubbels. Je kunt een smaak thee uitkiezen en dan ook nog een smaak voor de bubbels, die je ook gewoon mee op kunt drinken. De bubbels gaan kapot in je mond, en de combinatie van die smaken is dan heel lekker. Ik had er nog nooit van gehoord. Het was een beetje apart, maar wel lekker! Dus mocht je hier ooit zijn: zeker de moeite waard om het uit te proberen.

’s Avonds zijn we nog in The Orlando Eye geweest, wat eigenlijk hetzelfde is als The Londen Eye, met een mooi uitzicht over de stad. Daarna zijn we nog in het Skeleton museum geweest (met allemaal dierenskeletten) omdat Stefan dat graag wilde, maar toch heb ik er nog best veel geleerd. Zoals dat de okapi pas in 1901 is ontdekt en als enige soort verwant is aan de giraffe. Helaas regende het toen we terug wilde keren. Zou dat nog een staart zijn van de orkaan die laatst langs de kust is geweest?

02-10-2017

Vandaag was onze laatste volle dag hier. Morgen gaan we met de bus naar Miami. We hebben onwijs veel gedaan deze trip. In Orlando hoef je je zeker niet te vervelen! Sea World, The Florida Mall, gisteren naar Disneyworld (met een onwijs gave safari midden in het park, waar we veel wilde dieren gespot hebben), en vandaag naar Kennedy Space center. Wederom omdat Stefan daar graag naartoe wilde. Het zou niet mijn eerste keus zijn, maar ach, ik heb er wat over ruimtevaart geleerd.

Vandaag hebben we prachtig weer gehad! Het is droog gebleven. Alleen het nadeel is dat, overal waar je naar binnen gaat, ze de airco op standje winter hebben staan, zodat het eigenlijk net te fris is als je ergens binnenloopt. Waardoor de temperatuur niet meer aangenaam, maar gewoon koud is. De binnen- en buitentemperatuur is dus echt een verschil van dag en nacht. Hopelijk is dat in Miami iets beter in proportie!

Ben jij ooit in Orlando geweest?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 6 oktober 2018 / 11:27

  Wat supergaaf! Leuk om dit reisverslag te lezen en echt heel gaaf dat je daar geweest bent. Ik ben benieuwd naar de rest!

  • Lianne
   Auteur
   6 oktober 2018 / 12:31

   Dankjewel voor je reactie! Het was echt heel gaaf 🙂 Fijn dat je het leuk vindt om te lezen!

 2. 6 oktober 2018 / 11:44

  Aaah geweldig! Amerika lijkt me zo mooi!! Ik ben jammer genoeg nog nooit in Amerika geweest!

  • Lianne
   Auteur
   6 oktober 2018 / 12:31

   Amerika is heel gaaf! Als je ooit de kans krijgt om te gaan moet je het zeker doen 🙂

 3. 6 oktober 2018 / 23:58

  Oeh, die bubbelthee klinkt goed. Daar ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar. Zo te horen hebben jullie een fijne tijd gehad in Orlando. Wat leuk ook, de Seaworld! Het lijkt me best wel bijzonder om de dieren daar echt te kunnen aanraken.

  • Lianne
   Auteur
   7 oktober 2018 / 20:59

   Ja dat was erg leuk! Beetje zoiets als het dolfinarium maar dan wat groter. Ik heb laatst trouwens wel ergens zo’n bubbletea tentje in Nederland gezien, weet zo even niet meer waar, maar het is dus hier ook in opkomst 🙂

 4. 9 oktober 2018 / 07:14

  Wat een mooie reis! Geweldig om te lezen. De bubble tea klinkt heerlijk.

  • Lianne
   Auteur
   9 oktober 2018 / 10:04

   Ja die was heerlijk en ook wel een aanrader 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *