Mijn reis naar Amerika: Las Vegas

Al eerder heb je kunnen lezen over onze bestemmingen in Californië. Toen ging onze trip verder naar de volgende staat, beginnend met een roadtrip door de woestijn. Op naar de stad van de lichtjes, shows en casino’s!

21-09-2017

On our way to Vegas! We rijden nu door Death Valley, een prachtige plek midden in de woestijn. Het is wel een omweg, maar het zeker wel waard. Sommigen vinden het misschien maar kaal, saai en lelijk, al die kale en droge rotsen. Maar ik vind het mooi. Het is geen omgeving die je dagelijks ziet. Wel eens wat anders dan dat Nederlandse boerenlandschap. Het is heel heuvelachtig met verschillende soorten en kleuren stenen en prachtige uitzichten op de valleien.

Het rijden is heel relaxed, we komen af en toe eens een tegenligger tegen. We rijden in een automaat, een mooie zilverkleurige Hyundai. Het rijden was wel even wennen, zolang je maar weet dat je je linkervoet niet hoeft te gebruiken komt het wel goed. Ze zeggen dat Death Valley een van de heetste plekken op aarde is, maar toch vind ik het best fris, omdat het best hard waait. Voor de rest is het wel mooi zonnig en de lucht is strakblauw. Lekker wat drinken, chips, countrymuziek op voor dat heerlijke roadtrip-gevoel, en het is wel vol te houden. We zijn erg trots op onszelf!

We zijn al sinds vanmorgen onderweg. Vanuit Death Valley rijden we Nevada in, en dan nog zo’n 2,5 uur rijden en dan zijn we in Las Vegas. Straks ga ik ook nog een stukje rijden. Op naar bestemming 3!

(Sidenote: we zijn zeker 10 uur onderweg geweest en het was half 10 ’s avonds toen we aankwamen. Las Vegas is niet moeilijk te vinden in de kale, droge omgeving, en vooral niet in het donker!)

23-09-2017

We zijn in Las Vegas!

Het uitzicht vanaf onze hotelkamer is zo mooi, je kunt de hele stad zien liggen en verderop de bergen in de woestijn. Wederom is alles zó overweldigend, maar deze keer echt. Al die hotels… de een nog extravaganter dan de ander. We logeren in het Luxor, het hotel in de vorm van een piramide. Je kunt hier heel gemakkelijk van het ene het andere hotel binnenlopen, via een soort van winkelstraat die het ene met het andere hotel verbindt. Elk hotel heeft een ander thema, maar de inhoud is praktisch hetzelfde. Overal waar je kijkt staan gokautomaten, tafels waar je kunt pokeren of blackjack kunt spelen, overal zijn winkels, shows, barretjes… je kunt het je zo goed niet bedenken of Vegas heeft het wel.

Het weer is hier warmer dan in L.A., zo’n 38 graden, maar wel aangenaam. Mensen uit heel Amerika en zelfs hierbuiten komen hier om werk te zoeken, al zou ik hier niet willen wonen. Dan is deze stad niet zo bijzonder meer.

We hadden over The Strip gelopen, de straat met alle hotels en waar het allemaal gebeurt. We gingen naar Caesar’s Palace, want daar was het concert van Celine Dion. Leuk weetje, het was al haar 1052e show hier in Vegas. Wauw, wat kan die vrouw zingen! Ik krijg nooit vaak tranen in mijn ogen bij concerten maar die had ik nu toch wel een paar keer weggepinkt. Zo gaaf dat we haar hier gezien hebben!

Vanavond hebben we een Michael Jackson dansshow in Mandalay Bay. Gelukkig hoeven we nu niet de hele Strip weer aflopen, maar naar het hotel naast ons. Vanmiddag nog even aan het zwembad liggen en even kijken of we nog meer van dit soort shows kunnen boeken. We zijn niet van het gokken, maar de shows hier zijn wel echt heel gaaf. Er is hier voor ieder wat wils!

24-09-2017

We zijn de hele dag onderweg geweest, maar het was het waard. We zijn helemaal naar Arizona gereden, waar we een tour hadden naar de Grand Canyon. Wauw, wat was dat adembenemend mooi. Van welke kant je het ook bekijkt, het blijft bij elke stap die je zet indrukwekkend. Er zit ook een national park bij, waar veel diersoorten leven. We hebben eekhoorntjes, vogels en ook elanden gezien. (Gelukkig geen slangen.)

Het was lekker weer, maar toch zeker wel vijftien graden kouder dan in Las Vegas en het is bizar hoe klimaten op een paar uur rijden van elkaar kunnen verschillen, vooral in dit deel van Amerika. Het was zelfs een beetje fris zonder vest. We hebben een lunch gehad, een film over de Canyon gekeken en toen nog genoeg tijd gehad om de Canyon van alle hoeken te zien. ’s Ochtends hebben we van heel dichtbij nog de Hoover Dam kunnen bewonderen, en toen we daar ’s avonds weer langs reden op weg terug, was het prachtig verlicht! Amerika blijft me verwonderen.

Helaas is het vanavond alweer onze laatste avond hier. Ik had best nog wat langer willen blijven en meer shows willen zien, maar morgen vliegen we alweer naar onze vierde bestemming!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 29 september 2018 / 00:11

  Wat leuk om je verslag over Las Vegas te lezen! Volgens mij is Las Vegas inderdaad een heel indrukwekkende stad om niet snel te vergeten met alle lichtjes en spektakel dat er te vinden is. Zo gaaf! En echt heel leuk dat jullie daar naar een concert van Celine Dion zijn geweest. Ik kan me voorstellen dat het heel bijzonder was om daarbij te zijn in Las Vegas.
  De Grand Canyon lijkt mij ook geweldig om ooit met eigen ogen te zien. Wat moet het daar bijna onwerkelijk mooi zijn. Daar zou ik mijn tikkeltje hoogtevrees met liefde even voor opzij zetten 😉

  • Lianne
   Auteur
   30 september 2018 / 10:23

   Ja het is echt een hele gave happening en altijd wat te doen! We zijn niet zo van het gokken maar de shows zijn heel erg leuk 🙂 En het was zo gaaf dat we Celine Dion gezien hebben! De Grand Canyon is zeker een aanrader! Dat is een mooie om je hoogtevrees te overwinnen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   1 oktober 2018 / 10:22

   Dank je! Ja heel gaaf en echt een aanrader!

 2. 1 oktober 2018 / 07:33

  Heel leuk om te lezen en wat een Geweldige ervaring!

  • Lianne
   Auteur
   1 oktober 2018 / 10:23

   Dank je wel! Ja een geweldige ervaring was het zeker en ook echt een aanrader om eens een keer in je leven geweest te moeten zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *