Wat als je je dag niet hebt? 5 tips!

Het park achter ons huis. Mooi hè?

Dit is weer zo’n dag waar ik tegenaan loop. Mijn auto is bij de garage en dan moet ik ook nog eens werken in een dorp waar ik nog nooit een avondroute gewerkt heb… Niet handig. Daarbij heb ik ook geen fiets, heb ik gisteren mijn enkel verzwikt dus ik kan ook al moeilijk lopen… Echt zo’n dag, of week, waarin het allemaal niet lekker gaat. Heb jij ook wel eens zo’n dag waarop niks meezit? Misschien dat jij (en vooral ik vandaag) deze tips wel kan gebruiken!

1: Vertel dat het vandaag even niet zo lekker gaat. Je kunt wel snauwerig reageren tegen je vriend, een vriendin of je moeder, maar vaak bedoelen ze het goed en weten ze niet eens dat jij even geen zin hebt in wat ze allemaal te zeggen hebben. Maak het kenbaar. Zeg gewoon eerlijk: ‘Sorry, het ligt niet aan jou. Ik ben gewoon een beetje gefrustreerd vandaag.’ Wedden dat ze dan meteen heel begripvol reageren?

2: Geniet van kleine dingen. Er zal toch beslist iets positiefs zijn vandaag? Zoals de zon die schijnt en de lucht die stralend blauw is. Of net die knuffel van je kat kan je al even helpen om je toch een beetje door die zware dag heen te loodsen.

3: Bekijk de mogelijkheden die je hebt. Ben je nu net als ik auto- en fietsloos en dus zo’n beetje aan huis gekluisterd? Thuis zijn er ook zat leuke dingen die je kunt doen. Had je misschien met een vriendin afgesproken? Leg de situatie uit en zeg dat ze dan misschien beter naar jou toe kan komen dan dat jullie naar de stad gaan. Moet je net als ik ’s avonds werken zonder dat je vervoer hebt? Bel je werk op en overleg over de mogelijkheden. Je kunt wel boos worden over dat je op dit moment niets kunt, maar daar schiet je niets mee op.

4: Maak een lijstje met leuke dingen en kies iets uit. Word je blij van een reep chocola? Waarom zou je die niet nemen als je je niet zo fantastisch voelt? Of ga lekker bloggen of stuur een vriendin een leuk appje. Zorg voor net even iets meer vrolijkheid om je heen om net je dag iets draaglijker te maken.

5: Bedenk: het gaat allemaal weer over. Zit het nog steeds allemaal tegen en heb je nog steeds een trieste dag? Bedenk maar: dat is niet gek. Iedereen heeft dat wel eens en het is volkomen menselijk. Morgen is er weer een dag en misschien gaat alles dan alweer een heel stuk beter. Soms zit het mee, soms zit het tegen. That’s life!

Wat is jouw beste medicijn tegen een pechdagje?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 26 september 2018 / 12:43

  Hopelijk is de dag uiteindelijk meegevallen. Als ik echt mijn dag niet heb, helpt alleen vroeg gaan slapen. De volgende dag is alles meestal weer een stuk beter.

  • Lianne
   Auteur
   26 september 2018 / 13:35

   Ja klopt, soms is het maar beter om te beseffen dat het gewoon je dag niet is en morgen weer een nieuwe dag is 🙂 Hopelijk gaat het morgen alweer een stuk beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *