15 willekeurige feitjes over mij #2

 

Foto gemaakt in Peggy Porschen Cakes in Londen

Aan het begin van mijn blogtijd heb ik al eens zo’n lijstje gemaakt. Dit soort lijstjes vind ik altijd zo leuk om op te stellen en ook om bij iemand anders te lezen! Daarom besloot ik het vandaag toch maar weer eens te gaan doen. Vandaag geef ik je 15 willekeurige feitjes over mij die je waarschijnlijk nog niet wist!

1: Ik kijk nooit tv. Temptation Island? Waar gaat dat eigenlijk over? Wie heeft er gewonnen bij The Voice? Allemaal dingen waar ik geen idee van heb. Het interesseert me ook niet zoveel.

2: Ik had vroeger een hekel aan zwemles. Ik was zelfs een keer gestopt, maar omdat alle kinderen pronkend met hun diploma naar school kwamen begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde dat ook! En na heel hard zwemmen en zwoegen mocht ik dan toch eindelijk dat felbegeerde A-diploma in ontvangst nemen! En daar heb ik het altijd bij gelaten. Ik kan dus ook nog steeds geen koprol onder water maken.

3: Ik zou nog wel graag een traguspiercing willen. Nu heb ik in totaal vijf gaatjes in mijn oren en dat voelt voor mij niet compleet.

4: Ik ben niet erg gelovig, maar toch heb ik vroeger wel de communie en het vormsel gedaan. Niet dat ik er nu nog iets mee doe, maar dat voelde voor mij op dat moment toch goed, omdat ik uit een vrij katholiek dorp kom en op een katholieke school zat.

5: Ik was nooit populair op school. Op de loserschaal scoorde ik waarschijnlijk een 7,5. Niet hoger gelukkig, want er waren gelukkig nog wel redelijk wat mensen die nog erger waren dan ik.

6: Ik ben linkshandig, maar rechtsvoetig en rechtsogig. Ik zit heel complex in elkaar. Hoe ik dat weet: ik schrijf en eet met links, maar schop tegen een bal met rechts en met danspasjes begin ik met rechts. En door een kleine opening kijken doe ik ook met mijn rechteroog. Ik merk dat mijn linkeroog mijn ‘slechte’ oog is.

7: Ik moet het volume van mijn muziek altijd op een rond getal hebben staan. 19 is dus uit den boze.

8: Ik ben een taalkind. Ik heb een grote talenknobbel. Op de taal/rekenen schaal, is het bij de meeste mensen ongeveer gelijk verdeeld, 5-5, of 4-6. Bij mij is taal een 10+ en rekenen een dikke -1. Voor mij waren vakken zoals Engels en Nederlands altijd een peulenschil en zelfs nog op een te laag niveau voor mij, maar naar de HAVO was geen optie, omdat ik wiskunde never nooit zou halen… Zoals ik al zei, ik zit heel complex in elkaar!

9: Dat taalgevoel kwam in de kleuterklas al in me los. Tijdens kringgesprek, als de rest van de kinderen altijd zoiets zeiden als: ‘Ik heb nieuwe kleren gekoopt en we hebben frietjes ge-eet’, was ik altijd degene die ze met een boos toontje verbeterde: ‘Gekoopt? Gekocht! En het is niet ge-eet, het is gegeten!’ Trouwens, je staat er versteld van hoeveel volwassen mensen er nog ge-eten zeggen in plaats van gegeten. Daar gaan mijn tenen spontaan van krommen. Er was serieus iemand op een plek waar ik stage liep, die ‘mevrouw had goed geëten’ in het dossier van de cliënt schreef. NO NO NO *gasping for air*!

10: Nog een voorbeeld waarom ik zo complex in elkaar zit: Ik heb een soort van rare gewoonte als het om broodbeleg gaat. Bij iets smeerbaars, zoals pindakaas, jam of tonijnsalade, hoef ik er nooit eerst boter op. Ik snap ook niet waarom er mensen zijn die dat wel doen. Die dingen zijn toch al smeerbaar genoeg? Ook nog eens extra boter lijkt me dan al helemaal zo… jakkie. Terwijl bij iets strooibaars, zoals hagelslag, of gewoon kaas, ik er wel boter op doe. Want dat is niet smeerbaar. Dus dan kan er boter op. Snap je?

11: De huisgenoot/collega van mijn vriend Stefan zei eens zo tegen mij: ‘Mag ik jou iets zeggen? Jij hebt echt hele felle groene ogen. Ja ik ben kleurenblind, maar zijn ze echt zo groen?’ Dus nu denk ik dat elk kleurenblind persoon mij ziet met gifgroene aliën-ogen.

12: Ik heb ooit op turnen gezeten. Ik ben nog steeds een klim-expert. Het is wel eens voorgekomen dat ik even weg was van huis zonder sleutel, en dat later mijn ouders, mijn zusje en mijn broertjes alle vijf weg bleken te zijn en de deur hadden afgesloten. Dit is wat ik dan altijd deed: Ik liep naar het bospaadje achter ons huis en klom over de schutting heen om in de tuin te komen. Dan pakte ik de ladder uit het tuinhuisje en zette die tegen ons afdak aan. Met al mijn moed en kracht (en ook een keer in een rokje, panty en hoge hakken) klom ik via die ladder naar boven, en wonder boven wonder is het me altijd gelukt om op het dak te komen zonder te vallen of mijn kleren te scheuren. (Echt, als je je ooit wil voelen alsof je de hele wereld aankan, haal dan dit soort stunts uit.) De eerste keer ging ik op zoek naar een openstaand raam. De volgende keren wist ik altijd dat het slaapkamerraam van mijn ouders openstond, dus ik trok met al mijn kracht de rolluiken omhoog, schoof het raam verder open en kon dan eindelijk, uitgeput en zelfvoldaan, naar binnen stappen. Wauw, dit is eigenlijk echt een coole  en spannende plot voor een nieuw verhaal. Die zal je over een tijdje vast nog eens lezen ergens!

13: Ik ben een blije miep wat whatsapp-berichtjes betreft. Ik houd ook alleen van berichtjes met emoji’s. Als ik geen emoji’s in een berichtje zet voel ik me saai en serieus. Ik haat het ook als andere mensen dat niet doen. Ik ben blij dat ik een vriend heb gevonden die net zo blij is qua berichtjes sturen als ik. Sommigen van mijn contacten zouden spontaan oogaids krijgen bij het zien van ons bovengemiddeld veel gebruik van emoji’s, hartjes en kusjes!

14: Soms zeg ik van die rare dingen die voor mij heel vanzelfsprekend zijn maar die voor anderen lijken alsof ik van een andere planeet kom. Ik moest bij mijn vriend met het verboden woorden-spel ‘Stampertje’ omschrijven. Blijkbaar kende iedereen dat lieve konijntje van Bambi, maar ik kende het toevallig omdat ik ooit een boek had gelezen waarin Stampertje drie zusjes had gekregen. Dus ik zei doodleuk: ‘Dat konijn met die drie zusjes!’ Terwijl niemand dus wist waar ik het over had. Heel pijnlijk en ook heel beschamend.

15: Ik lust geen kokos. Veel mensen vinden dat heerlijk, maar als ik iets eet waar kokos in verwerkt zit en ik de smaak in mijn mond proef moet ik het meteen uitspugen. Ik weet niet waarom ik het niet lust, maar de smaak staat me gewoon niet aan.

Uit deze blog heb ik wat invloeden verwerkt uit mijn oude blog, Lianne Reijntjes

Wat is een leuk feitje over jou?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 24 september 2018 / 17:06

  Zoo herkenbaar! Vooral dat van zwemmen. Ik vond het vroeger ook vreselijk.. En die boter, tja ik snap je helemaal!!
  Mijn gekste feitje; ik ga altijd naar de wc met de deur open… thuis en bij m’n ouders dan. Verder doe ik wel altijd de deur dicht hahahah

  • Lianne
   Auteur
   24 september 2018 / 22:42

   Haha leuk dat je je er zoveel dingen in herkent! Naar de wc gaan met de deur open doe ik overigens ook soms wel eens 😉

 2. 24 september 2018 / 18:21

  Dat van de boter heb ik ook precies zo. Ik ben ook altijd opgevoed met het idee dat boter bedoeld is voor onder de hagelslag. Ik eet nooit hagelslag en dus ook geen boter, is mijn redenatie, haha. Van een diëtiste leerde ik ooit dat boter eigenlijk gezond is om op alle boterhammen te smeren, maar ik vind het zonde om broodbeleg als hummus of pindakaas te “verpesten” met de smaak van boter, haha. Superleuk dat jij al van jongs af aan een talenmeisje bent! Ik heb dat zelf ook altijd gehad, dus “geëten” zou ik ook echt niet kunnen aanzien, haha. En dat van de emoji’s heb ik ook. Ik verstuur bijna nooit een berichtje zonder emoji, tenzij het iets heel korts is of ik iets heel serieus moet versturen naar een collega ofzo. Ik vond het ooit zelfs een afknapper bij een van mijn dates dat hij nooit ook maar één emoji had gebruikt in alle berichtjes die ik van hem had ontvangen. Daardoor had ik het idee dat hij vast wel heel serieus zou zijn. Oeps! 😉

  • Lianne
   Auteur
   24 september 2018 / 22:44

   Grappig dat jij dat ook hebt van die boter! Zo heb ik het precies ook 🙂 Ik vind zoiets als pindakaas of tonijnsalade al smeerbaar genoeg en dan hoeft er voor mij niet nog eens extra boter onder. Ik eet trouwens vrij weinig brood, maar als ik het doe dan een smeerbaar beleg echt zonder boter! Ja echt hè, een date die ook alleen maar zonder emoji’s zou praten daar zou ik echt op afknappen! Gelukkig heb ik hier een gelijke gevonden aan Stefan 😀

 3. 24 september 2018 / 18:53

  Dat van de talenknobbel is mij niet vreemd. En ik zou elke dag wel groentesoep kunnen eten, ja echt, het gaat mij nooit vervelen!

  • Lianne
   Auteur
   24 september 2018 / 22:46

   Oh heerlijk, ik zou ook wel elke dag soep kunnen eten 🙂

 4. 24 september 2018 / 20:47

  Nou, leuk om te weten. Ik heb altijd boter op brood, anders vind ik het veel te droog en krijg ik het niet weg. Ik ben sowieso dol op boter, boterkoek, roombotercroissants, mmmmm 🙂

  • Lianne
   Auteur
   24 september 2018 / 22:47

   Bij roomboterkoeken vind ik het ook niet erg dat er boter in zit verwerkt hoor 😉 Ik doe er ook alleen boter op als ik er kaas of hagelslag op doe. Zoiets als jam of pindakaas hoeft in mijn bevinding niet nog eens extra boter op.

 5. 24 september 2018 / 22:32

  Erg leuk en het inspireert mij ook wel hetzelfde te doen op mijn site 🙂 Top!

  • Lianne
   Auteur
   24 september 2018 / 22:49

   Leuk Elvira! Ik ga gauw je blog lezen 🙂

 6. 26 september 2018 / 10:50

  Hahaha leuk om te lezen! Ik herken wel een aantal dingen. Zoals het linkshandig en rechtsogig (wat een gek woord is dit zijn. Voetballen doe ik dan weer met beide benen. Bovendien heb ik ook de communie en het vormsel gedaan. Alles voor de cadeaus!

  • Lianne
   Auteur
   26 september 2018 / 11:44

   Ja gek eigenlijk hè, hoe je met links kan schrijven en met je rechteroog beter kunt kijken. Haha, volgens mij was ik zo’n beetje de enige die het toen niet voor de cadeaus deed. De communie was toen bij ons in Tegelen een hele happening en een belangrijk feest. Het vormsel iets minder, daar mocht iedereen toen voor kiezen of ze het wilden of niet. Volgens mij was ik zo’n beetje de enige die het niet voor die paar cadeautjes deed, maar ik had zoiets van: ach, dan ben ik helemaal compleet. Gedoopt, communie en vormsel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *