Mijn reis naar Amerika: Los Angeles

Vorige week heb je kunnen lezen over onze avonturen in San Francisco. En daar was onze reis niet bij gebleven! Met het vliegtuig gingen we naar Los Angeles, onze tweede bestemming. En wat voor een! Vandaag deel ik jullie mijn ervaringen van precies een jaar geleden!

17-09-2017

L.A. bevalt goed so far. We zitten op een toplocatie: Hollywood Boulevard, en we hebben al leuke winkeltjes ontdekt. Op het trottoir ligt de beroemde Walk of Fame. Ik sta al met Renee Zellweger op de foto en ik hoop nog meer leuke namen te spotten!

Hier rijden ze ook allemaal in van die dikke auto’s. Vanmorgen hebben een tour gehad door Hollywood en Beverly Hills, en de huizen gezien van o.a. Simon Cowell, Jennifer Garner en Dr. Phil (helaas hebben we ze niet in het echt gezien) en vanmiddag Sunset Boulevard bewandeld, en daar wat gegeten. Eigenlijk wilde ik er doorheen rijden, met zo’n dikke auto, maar dit was ook leuk. En een beter idee, gezien het ruige verkeer hier. Helaas ben ik nog flink verkouden, heb ik blaren in mijn mond en nog steeds pijnlijke blauwe plekken en schaafwonden van de valpartij, maar dat mag de pret niet drukken!

Het weer is hier geweldig. Vanmorgen was het wat bewolkt, daarna klaarde het op en vanmiddag was het prachtig en lekker zonnig weer. Het hostel waar we nu zitten is leuker dan in San Fran. Wat kleiner, waardoor je wat beter contact hebt met de gasten en medewerkers. Daarbij is het ook wat schoner en zitten er wat minder scheuren in de muur. We hebben zelfs een eigen badkamer! (En was het nou echt net zo vreselijk als de vorige bestemming, de locatie maakt veel goed.)

Straks gaan we hier tegenover bij het Hardrock Café nog een cocktail drinken en hopelijk ontdek ik Audrey Hepburn nog in The walk of Fame!

18-09-2017

We hebben een geweldige dag gehad! We zijn naar Universal Studios geweest, en we hebben waarschijnlijk zo’n tweehonderd foto’s gemaakt. Het weer was fantastisch en zonnig. Volgens mij ben ik zelfs een beetje verbrand. We hebben zo’n beetje alles gezien en zijn in bijna alle attracties geweest. Daarna was het heerlijk thuiskomen in onze tijdelijke woonplaats op de Hollywood Boulevard. We hebben gewoon The Walk of Fame aan onze voordeur! Ja, Hollywood is te gek. Het verveelt hier echt niet en het weer is hier zo fantastisch dat ik alleen al daarom nooit meer terug wil naar Nederland, en die vieze wind en kou. Het maakt niet uit hoe vaak je er overheen loopt, je ontdekt toch elke keer weer nieuwe namen.

We hebben vanavond toen we net terug waren nog een tour gedaan door het Chinese filmtheater. Waar het allemaal gebeurt tijdens een première in showbizzland. Ze hebben daar zelfs de jurken van Marilyn Monroe, Julie Andrews en Judy Garland uit hun beroemde films tentoongesteld!

We hebben al zoveel gedaan, en we zijn echt nog lang niet uitgekeken. Morgen gaan we naar het strand!

19-09-2017

Vandaag, op het strand… We zijn op de twee populairste stranden ter wereld geweest. Ik neem de blaren op mijn voeten van de slippers wel voor lief.

We hadden geluk. Toen we vroeg in de middag gingen was het bewolkt. En toen we daar aankwamen trok de bewolking heel snel weg en werd het zonnig. We hebben vandaag met wel zo’n drie oudere, vreemde mensen gepraat. Dat gaat hier erg makkelijk blijkbaar. Net als aardbevingen.

De pier van Santa Monica was zo mooi en het was fantastisch om hem eens in het echt te zien. Natuurlijk kon een ritje in het reuzenrad en de achtbaan niet ontbreken. Beneden aan de pier is een aquarium waar ze allemaal zeedieren tentoonstelden uit de Stille Oceaan, en daarna zijn we naar Venice Beach gelopen. The place to be voor hipsters, artiesten en kunstenaars. Er hangt een leuke en ontspannen sfeer.

Het is zo heerlijk dat het hier het hele jaar door zo’n prachtig weer is. Er zijn hier overal palmbomen, net als in de film. Het geeft je een heerlijk tropisch gevoel. Zo niet Nederlands. Ook de mensen zijn leuk en spreken je soms gewoon gezellig aan op straat. Gelukkig krijg je hier ook best veel salades bij je gerechten, zodat je tenminste niet te dik wordt.

Toen we terugliepen zagen we de mooiste zonsondergang ooit. Een zon in de mooiste kleuren rood en oranje die achter de horizon in de Stille Oceaan verdween. Daarna werd de kermis op pier helemaal verlicht, en dat gaf een mooi aanzicht met terug lopen. (Sidenote: als ik ooit miljonair zou worden, wist ik wel waar ik een vakantiehuis wilde!)

20-09-2017

Onze laatste dag in Los Angeles. Morgen gaan we met onze huurauto naar Las Vegas rijden. (sidenote: vandaag precies een jaar geleden!) en yes, ik sta evengoed nog met de ster van Audrey Hepburn op de foto! We hebben heel sportief gedaan vandaag, we zijn naar de Hollywood Hills gelopen. Ja, door al die andere hills naar de beroemdste hill ter wereld! Samen de bergen ingewandeld en daarna weer terug. Ja, dat was nog best vermoeiend en een flinke tocht, maar hoeveel Nederlanders kunnen nou zeggen dat ze het Hollywood sign van heel dichtbij hebben gezien? En daarbij is het uitzicht vanaf de bergen ontzettend mooi. We konden alle huisjes zien liggen die we gepasseerd waren, een meertje en de skyline van Los Angeles. Wat een prachtig gebied is dit!

We zijn een andere route teruggelopen en toen pas kwamen we langs een hekwerk met een waarschuwingsbord voor ratelslangen. Met hele angstaanjagende foto’s erbij. Het was maar goed dat we dat toen we de bergen op klommen niet wisten, anders durfde ik niet meer. (Sidenote: nee, dat is echt geen grapje. Ik ben nergens zo bang voor als voor slangen en dan was het jammer maar helaas voor onze Hollywoodfoto’s!) Dus ik was erg trots op mezelf dat ik die zware survivaltocht tussen de ratelslangen gewoon had gedaan!

Toen we terug waren op Hollywood Boulevard hadden we best wel pijn aan onze voeten, en zijn we gaan zitten om te eten en een melk-ananas smoothie te drinken. We hadden de hele middag nog over en besloten dat we eigenlijk zo’n beetje alles al gezien hadden wat we hier wilden zien. Toen zijn we, omdat Stefan dat graag wilde, naar de teerputten en het bijbehorende museum geweest. In de teerputten hebben ze allemaal botten gevonden van dieren uit de ijstijd en die worden in het museum tentoongesteld. Een soort Ice Age, maar dan for real.

Dinner: 25 degrees op de Hollywood Boulevard, waar je je eigen burger kunt samenstellen. Daarna zijn we cocktails gaan drinken in het Hardrock café om onze laatste dag in Californië te vieren! (Sidenote: als je ooit in het Hardrock café bent, bestel dan een hurricane, want die is waarschijnlijk de lekkerste op de kaart. Daarbij hadden ze een speciale song of the month, die we op een gegeven moment zo vaak hadden gehoord dat het onze theme song van onze Amerikareis is geworden. Als je hem op wilt zoeken: Legends van Sleeping With Sirens.)

Volgende week komen alle ins en outs uit Las Vegas online!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

 

 

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 23 september 2018 / 00:37

  Wat een geweldige bestemming is LA! Alleen al een foto kunnen maken met het Hollywood-sign is volgens mij inderdaad al een droom op zich 🙂 Hoe tof! Gelukkig maar dat je de ontdekking van de ratelslangen pas naderhand deed. Daar zou ik ook niet direct heel enthousiast van worden 😉 Maar hoe gaaf zijn de Walk of Fame en het Hollywood-strand! LA lijkt mij ook zeker een geweldige bestemming om ooit in mijn leven te bezoeken.

  • Lianne
   Auteur
   24 september 2018 / 12:50

   Ja dat was echt een prachtige droom die uitkwam! Gelukkig hadden we dat inderdaad achteraf pas ontdekt 😉 Het is zeker een gave bestemming waar je ooit eens geweest moet zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *