Hoe gaat het met onze katten?

Een tijdje geleden kon je lezen over dat we eindelijk onze twee lieve poezels in huis hadden gehaald. Dat is inmiddels al twee maanden geleden en wat zijn ze in de tussentijd goed gegroeid! Daarbij hebben ze echt een eigen willetje en karakter gekregen, wat zo leuk is om te zien! Daarom zijn ze er allebei wel klaar voor om zich vandaag aan jullie voor te stellen:

Charlie

Hallo allemaal, leuk dat jullie me wat beter willen leren kennen! Mijn naam is Charlie en ik kom samen met nog vier andere poezen uit een nestje uit Limburg, waar ik toen ik groot genoeg was ben meegenomen naar Alkmaar, samen met mijn broertje. Ik ben een echte knuffelpoes en gek op geaaid worden. Het liefst zou ik willen dat mijn papa en mama me 24/7 aandacht gaven, maar ik ben me er niet bewust van dat ze natuurlijk moeten werken.

Ik houd niet zo van alleen zijn. Als papa, mama en mijn broertje alle drie boven zijn, word ik heel angstig en ga ik hard mauwen en piepen, net zolang tot er iemand komt. Waar ik wel van houd, is van stoeien met mijn broertje. Ik speel graag met hem, alleen gaat hij vaak stout en vervelend doen en dat durf ik meestal niet. Ik ben heel braaf en wil graag dat papa en mama me lief vinden. Ik zit dus ook graag bij ze op de bank, om aandacht te vragen of om hun eten proberen te stelen. Dat is helaas nog niet gelukt, maar misschien dat ze me toch ooit iets lekkers van hun bord willen geven… Ik blijf in ieder geval volhouden!

Het liefst zit ik bij papa op zijn grote, lange buik, als hij een serie ligt te kijken. Dan kan ik lekker gaan slapen en hoop ik niet dat hij ooit weer op moet staan. Verder vermaak ik me ook prima met het speelgoed dat ze voor me hebben klaargezet. Het leukst vind ik de doos en het rode lichtje dat overal beweegt. Helaas heb ik hem nog niet te pakken gekregen, maar ooit gaat dat gebeuren!

Tommy

Hoi, ik ben Tommy en ik kom samen met mijn broertje uit een nestje in Limburg, waar papa en mama mij natuurlijk het liefste vonden. Ik kijk ook wel heel erg lief, moet ik zeggen. Wat natuurlijk goed helpt als ik weer eens streken uithaal, want ze kunnen nooit lang boos op me blijven.

Ik ben, zoals mama het zegt, een echte dondersteen en ik probeer ze graag uit om lekker aandacht te trekken. Mijn saaie broertje wil helaas nooit met me meedoen, dus spring ik in mijn eentje lekker op de tafels of ga ik met het koordje van de gordijnen spelen, want dat is zo leuk om te doen! Helaas worden papa en mama dan erg boos en jagen ze me dan meteen weg, maar dan probeer ik het toch altijd nog een keer. Net zolang tot ik straf krijg en ze me in de gang neerzetten. Nee, ik leer het nooit.

Verder houd ik net als mijn broertje van aandacht, al ben ik niet zo’n slijmerd als hij. Ik kan prima spinnen en ik vind geaaid worden ook lekker. Maar als ik weer eens op de tafel spring, gaat papa nogal eens voor straf met me knuffelen en me kusjes geven en dat wil ik niet! Soms, als ik moe ben van al dat spelen, vind ik het toch wel eens lekker om samen met mijn broertje aandacht te vragen en bij ze te liggen. Verder houd ik van eten en ben ik altijd in om te spelen. Samen met mijn broertje speel ik graag met de doos of met het rode lampje. Hij ontsnapt altijd als ik hem wil pakken, maar ooit zal dat me lukken!

Heb jij ook huisdieren thuis?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

6 Comments

 1. 19 september 2018 / 19:09

  Wat leuk geschreven en wat een schatjes zijn Tommy en Charlie! Ik moest wel lachen om Tommy’s stoute acties. Daar is Lily ook een ster in, net als dat ze goed is in daarna zo lief kijken dat je haar nooit van zoiets zou beschuldigen overigens 😉 En hoe lief dat Charlie een echte knuffelkat is, die graag bij jullie komt zitten. Heerlijk, zo’n aanhankelijk beestje!

  • Lianne
   Auteur
   19 september 2018 / 19:31

   Ja het zijn zulke schatjes! En die acties hebben dan ook wel weer wat, haha! Net zoals gisteren, toen bleef hij bezig. Wat grappig dat Lily ook precies zo is! Maar ze komen allebei wel graag bij ons liggen hoor 🙂 Zo heerlijk is dat!

 2. 20 september 2018 / 06:53

  Zo leuk geschreven en wat een schatjes!! Leuk die streken 🙂 onze kat kon er ook altijd wat van.

  • Lianne
   Auteur
   20 september 2018 / 13:34

   Ja het zijn zulke schatjes! En om die streken kunnen we toch wel een beetje lachen 🙂

 3. 21 september 2018 / 10:44

  Wat een schatjes zijn jullie!! En jullie hebben het met z’n 2 maar getroffen bij jullie pap en mam! Wij hebben Dex, onze Zwitserse witte herder van inmiddels 10 maanden. Zo verliefd op hem!

  • Lianne
   Auteur
   21 september 2018 / 14:34

   Ahh jullie hond is ook zo leuk! 🙂 En ja ze hebben het zeker getroffen! Wij trouwens ook hoor, met zulke schatjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *