10 tips voor wat meer positiviteit!

De bloemen in de tuin doen het in ieder geval nog goed!

Kun jij op een druilerige regendag wel een extra positivity boost gebruiken? Ik in ieder geval wel! Soms zijn er van die dagen dat ik, behalve voor het werk voor de rest de deur niet uit kom, niet weet wat ik vandaag moet doen en mezelf er maar saai uit vind zien, zoals deze week. Eigenlijk nergens voor nodig! Je kunt je dag zo leuk maken als je het zelf maar wilt, zelfs al regent het pijpenstelen en voel je je net een kluizenaar. Hoe? Ik geef je 10 tips!

1: Zet vrolijke muziek op. Begin daar maar eens mee, en je zult zien dat de zomerse klanken van Luis Fonsi meteen zorgen voor het zonnetje in huis!

2: Ga naar de winkel en koop een fleurige bos bloemen voor jezelf, om letterlijk en figuurlijk wat meer ‘fleur’ aan je huis te geven! (Fleur is Frans voor bloem, haha!) Zo’n bos hoeft overigens niet duur te zijn; bij Albert Heijn heb je er al een voor een prikkie.

3: Kijk een film die je altijd aan het lachen maakt, zoals She’s the man, Mean girls of How to lose a guy in 10 days!

4: Pak eens een vrolijk gekleurd notitieboekje erbij en schrijf eens wat dingen op waar jij allemaal blij van wordt, variërend van een boterham met hagelslag tot een tropische vakantie!

5: Heb je een baaldag vandaag? Zit echt alles tegen en komt die regen ook nog eens met bakken uit te lucht vallen? Draai het dan eens om naar iets positiefs! Oké, het regent buiten, maar ik hoef er lekker niet uit en ik kan lekker met een dekentje op de bank blijven zitten! Zo werkt het met veel dingen. Draai alles wat negatief is een keertje om tot iets positiefs. Nog een voorbeeld: Hè bah, ik sta vast in het verkeer! Positief: hé, nu kan ik tenminste wel even dat leuke liedje afluisteren dat net op de radio komt!

6: Lak je nagels eens in een vrolijke kleur, stift je lippen roze en trek eens een vrolijk gekleurd jurkje of die sexy vrouwelijke outfit aan, ook al ga je niet de deur uit. Kleding kan al heel veel doen voor je gemoedstoestand!

7: Ga lekker lezen met een kop thee en begeef je eens lekker in een andere wereld!

8: Neem eens een heerlijke, lange uitgebreide douche, smeer je in met je favoriete bodylotion en doe eens een maskertje op je gezicht. Soms werkt het op zo’n dag het beste om jezelf eens lekker te verwennen!

9: Stuur je vriendinnen eens een lief berichtje om ze te laten merken dat je aan ze denkt. Of nog beter: schrijf ze eens een lief kaartje!

10: Loop eens naar buiten en fotografeer alle mooie dingen die je tegenkomt. Wat een klein rondje in het park al niet voor je kan doen!

Wat doe jij om te zorgen voor een wat extra dosis positiviteit?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

6 Comments

 1. 5 september 2018 / 19:22

  Wat een mooi en inspirerend lijstje. Bloemen kopen doe ik weleens om mijzelf op te peppen. Of een mooi tijdschrift en die dan lekker lezen met een pot thee erbij.

  • Lianne
   Auteur
   7 september 2018 / 12:16

   Ja, bloemen kopen kan al heel erg helpen om je huis op te fleuren! Lekker lezen is ook een goede 🙂

 2. 6 september 2018 / 07:56

  Mean Girls is echt mijn favoriete film als ik gewoon lekker iets leuks wil kijken. Wat ik zelf graag doe voor wat extra positiviteit is een uitgebreide knuffelsessie met de katten 🙂

  • Lianne
   Auteur
   7 september 2018 / 12:18

   Mean Girls is echt geweldig! Echt zo’n film die nooit verveelt 🙂 Oh ja, een uitgebreide knuffelsessie met mijn katten helpt ook goed voor een overdosis extra vrolijkheid!

 3. 6 september 2018 / 15:34

  Vrolijke muziek opzetten of een heerlijke feelgood movie kijken werken bij mij ook altijd goed. How to loose a guy in 10 days is daarvoor wel een van mijn meest favorieten. ?
  Bloemen zijn ook goede op-fleurders inderdaad, ik koop ze ook regelmatig bij AH. Gelijk met de boodschappen mee, lekker makkelijk.

  • Lianne
   Auteur
   7 september 2018 / 12:19

   Ja How to loose a guy in 10 days maakt me ook altijd zo aan het lachen 🙂 Bloemen kunnen inderdaad heel veel doen voor wat extra vrolijkheid in huis! Elke week meteen meenemen met de boodschappen is een goede! En het hoeft inderdaad niet heel duur te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *