10 leuke tips om te doen op een vrije dag

Heb je een vrije dag, maar is voor de rest iedereen wel gewoon op z’n werk? Of regent het buiten en heb je geen idee hoe je de dag, die je zo rooskleurig voor je zag, door moet kunnen komen? Geen paniek, er zijn zat leuke dingen die je kunt gaan doen! Aangezien ik in mijn nieuwe huis soms ook nog wat beter mijn tijd moet indelen en ook graag minder de hele middag op mijn laptop wil zitten, wilde ik graag eens een lijstje opstellen met dingen waar ik mijn vrije tijd eens goed aan kan besteden. En jij natuurlijk ook! Vandaag geef ik je tien leuke ideeën om te doen tijdens een vrije dag!

1: Wilde jij altijd al eens een boek schrijven? Wacht niet langer, maar begin er vandaag mee! Vandaag heb je de tijd om een mooie eerste opzet te maken voor dat boek dat jij altijd al eens wilde gaan schrijven.

2: Heb jij te hard gewerkt de afgelopen tijd en ben jij echt toe aan deze vrije dag? Maak vandaag je eigen wellnesscenter in huis! Neem een heerlijke lange douche of bad, doe een maskertje op je gezicht, steek heerlijke geurkaarsen aan en ga met een heerlijke kop thee en chocola een heerlijke feelgoodfilm op Netflix kijken. Geniet ervan en ontspan!

3: Of wil je eropuit? Ga eens iets leuks doen in je eigen stad. Er zullen vast wel leuke lunchrooms, winkeltjes en straatjes zijn die je nog niet zo goed kent. Misschien ontdek je nog wel hele leuke hotspots in je eigen stad!

4: Al lang geen tijd meer gehad voor oude hobby’s? Tijd om ze weer eens uit de kast te halen, of om nieuwe hobby’s te zoeken! Haal leuke, gekleurde kralen in huis om armbandjes te maken, zoek Youtube-filmpjes over leuke en originele nagelstyling en leef je uit met je nagellak, of wilde je weer eens naar de sportschool of gaan hardlopen? Of de natuur gaan fotograferen? Waarom zou je dat vandaag niet gaan doen? 🙂

5: Tegenwoordig lees je heel veel over mediteren en mindfullness leven. Hoogste tijd om het uit te proberen! Zoek wat tips op internet en begin er vandaag mee, op je vrije dag! Wedden dat je er veel rustiger en minder stressvol uitkomt? (En nu dat leven vol zenheid volhouden, zelfs op dagen waarin je wel naar je werk moet.)

6: Nooit tijd om boeken te lezen? Vandaag wel, want je hebt vrij. Prik je vrije middagje om lekker met een kopje thee op de bank te zitten en dat boek eens (bijna) uit te lezen. (Ja, bijna, want mij lukt het ook nooit om een boek in één dag uit te lezen.)

7: Tijd voor een grote schoonmaak! En nee, daarmee bedoel ik niet het hele huis gaan poetsen (want hé, een vrije dag moet wel leuk zijn)! Waarschijnlijk zullen er veel kleren in je kast liggen die je nooit meer aandoet. Mest je hele kast uit en doe alles in een zak om die lading te gaan verkopen op Marktplaats of op een rommelmarkt, om dat geld dan weer uit te geven aan nieuwe kleding die nu veel beter bij je passen 🙂

8: Waarschijnlijk staat er nog wel iets op je bucketlist dat je altijd al graag hebt willen doen. Wacht niet langer, vandaag is dé dag om iets gedaan te krijgen! Misschien wil je in je eentje de trein ergens naartoe nemen en zo een nieuwe stad ontdekken? Of wil je naar het kattencafé? Misschien een nieuwe piercing? Bucketlist-dingen zijn er om gedaan te worden, dus waarom niet op je vrije dag?

9: Als je net zoals ik nooit tijd (lees: zin) hebt om nieuwe recepten uit te proberen vlak voordat je gaat koken, maar toch eens iets anders wilt dan die eeuwige pasta bolognese, misschien is het dan een idee om vandaag eens wat lekkers uit te zoeken en wat je vanavond klaar kunt maken. Ga naar de winkel, haal les ingredients in huis en laat je lekkere kookpartij beginnen!

10: Toch nog iemand kunnen vinden die ook een vrije dag heeft? Ga samen iets leuks doen! Misschien iets wat jullie nog nooit eerder hebben gedaan, of delen jullie samen een lang gekoesterde wens op jullie emmerlijst? Een vreemde stad bezoeken, naar de schoonheidsspecialiste of misschien een cursus doen? Ga er samen een leuke en vooral onvergetelijke vrije dag van maken!

Heb jij nog leuke tips om te doen voor een vrije dag?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 22 augustus 2018 / 21:11

  Wat een leuke ideeën! Altijd tof om iets van je bucketlist waar te maken! Zelf ga ik op een vrije dag graag bloggen, fotograferen, kringloopshoppen of knutselen (in mijn geval vaak kaarten maken). En leuke dingen doen met vriendinnen is natuurlijk ook altijd een ideale besteding van een vrije dag 🙂

  • Lianne
   Auteur
   22 augustus 2018 / 21:17

   Wat een leuke invulling van jouw vrije dag! Ik moet zeggen dat ik ook wel graag meer iets met hobby’s of iets creatiefs zou willen gaan doen. Vandaar dit lijstje. Ik spendeer vaak hele middagen op mijn laptop in de hoop wat te schrijven en dan doe ik nog alleen maar onzindingen. Daar wil ik echt vanaf!

 2. 23 augustus 2018 / 07:41

  Wat een leuke dingen om op een vrije dag te doen! Ik ben alleen zo’n persoon dat al deze activiteiten het liefst in één vrije dag stopt… Iets met keuzes maken misschien hihi.
  Verder probeer ik in mijn vrije uurtjes mijzelf piano te leren spelen. Erg leuke nieuwe hobby.

  • Lianne
   Auteur
   23 augustus 2018 / 11:31

   Haha, keuzestress inderdaad! Gelukkig hoef je het niet te doen met maar één vrije dag in je leven. Tenminste, dat hoop ik voor alle mensen van niet 😉 Wat leuk dat jij piano speelt! Ik zelf heb een gitaar en wil binnenkort op gitaarles om zo ook weer met een nieuwe hobby bezig te zijn 🙂

 3. 23 augustus 2018 / 08:30

  Hele leuke ideeën! Ik hou er van om op mijn vrije dag te schrijven, een stad te gaan ontdekken, een goede serie kijken, thuis rommelen…

  • Lianne
   Auteur
   23 augustus 2018 / 11:32

   Dat zijn ook heerlijke dingen om je dag aan te spenderen! Ik wil het ook veel meer gaan doen 🙂

 4. 23 augustus 2018 / 14:14

  Fijne ideeën! Op mijn vrije dag ga ik het liefst bloggen, lezen en pak ik regelmatig Netflix erbij! Ooit wil ik ook een boek schrijven, maar ik ben er nog niet mee begonnen. Heb wel een paar (soort van) synopsissen die ik toch echt een keertje wil gaan uitwerken.

  • Lianne
   Auteur
   23 augustus 2018 / 17:55

   Heerlijk hè, lezen of Netflixen en gewoon even lekker een ontspandagje! Leuk dat jij ook ooit een boek wilt schrijven 🙂 Hopelijk heb je geïnspireerd om daar eens op een vrije dag mee te beginnen!

 5. 27 augustus 2018 / 18:01

  Ik heb altijd een hele planning voor mijn vrije dag maar uiteindelijk heb ik dan gewoon lekker op de bank gehangen en niks gedaan. Soms wel eens frustrerend omdat ik zoveel had willen doen.. maar ach dan komt het een andere dag wel 🙂

  • Lianne
   Auteur
   27 augustus 2018 / 18:39

   Ik herken wat je zegt! Ik heb dan ook zoveel leuke plannen: even in de stad iets halen, even een wasje draaien en een stofdoekje door de keuken en daarna lekker wat gaan schrijven en ’s avonds lezen, maar uiteindelijk heb ik dan nog de hele dag helemaal ‘niks nuttigs’ gedaan. Echt balen af en toe… Daarom hoop ik dat mijn eigen tips mij ook nog kunnen helpen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *