Fotodagboek tripje Londen en de kleurrijke straatjes van Notting Hill!

De verslagen van Brussel, Londen dag 1 en Londen dag 2 kun je hier vinden. Dit was mijn derde en alweer laatste dag in Londen. Die avond vertrok mijn trein weer naar Amsterdam. Maar ik zou niet gaan zonder nog een bezoekje te brengen aan Notting Hill en die prachtige, kleurrijke straatjes!

Notting Hill zul je vast wel kennen van de gelijknamige film. Daarnaast heeft deze wijk zoveel leuks te bieden! Mensen die er wonen kijken er inmiddels niet raar meer van op dat er elke dag tientallen toeristen foto’s maken van hun gekleurde huisjes. Ik had nog nooit zoveel roze huizen bij elkaar gezien! Misschien toch maar gaan emigreren… Maar even serieus, zou jij genoeg krijgen van gekleurde, en dan in het bijzonder roze huizen? Nee, mijn camera ook niet.

Even net doen alsof dit mijn huis is 🙂

Notting Hill is niet alleen leuk vanwege al die leuke gekleurde huizen, maar ook om te gaan winkelen! Op Portobello Road is elke dag markt en er zijn wat meer unieke winkeltjes die je niet standaard tegenkomt. Ideaal voor als je echt eens originele kleding wilt! Mijn portemonnee is in elk geval goed leeg geraakt. En de straatjes zijn gewoon very much Instagramwaardig!

En dit is waarschijnlijk maar 10% van alle foto’s die ik gemaakt heb! Dus als je in Londen bent, ga dan zeker naar Notting Hill en in het bijzonder Portobello Road. Kleurrijk, vrolijk en uniek! En zo zou je willen dat de straten bij ons waren! Prima om hier lekker een hele middag rond te struinen. Ik ging op tijd weer terug naar het hotel om mijn koffers in te pakken en op tijd te vertrekken naar het hoofdstation van Londen, om weer terug naar Nederland te keren. Het was een leuk en zeer geslaagd tripje!

Wat vond ik van het reizen alleen?

Beter dan ik had gedacht! Alles was goed gegaan en er waren gelukkig geen gekke dingen gebeurd. Ik heb me prima vermaakt in mijn eentje. Eens niet overleggen en compromissen sluiten over wat we gaan doen en wat we gaan zien, maar gewoon zelf kijken waar ik heen wil en wat ik wil zien. Dat vond ik wel echt het leukste en het fijnste van het alleen reizen. Gelukkig wilden voorbijkomende toeristen graag een foto van me maken als ik dat vroeg, want dat was eigenlijk het enige waar ik bang voor was. Maar dat viel echt reuze mee! Ik kan het je zeker aanraden om eens lekker in je eentje op reis te gaan. Mocht je het nog eng vinden, kun je ook kiezen voor een stedentripje van een paar dagen, zoals ik het heb gedaan. Dat is nog goed te doen en dat hoeft niet ver van huis. Nou moet ik zeggen, Londen is er ook wel een prima plek voor om alleen naartoe te gaan. Ik zou het ook niet bij elke stad doen. Maar Londen leent zich daar uitstekend voor! Het is een hippe stad met veel voorzieningen, ze spreken een begrijpelijke taal en er is genoeg te doen in je eentje 🙂

Heb jij al eens alleen gereisd of zou je dat nog eens graag willen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 15 augustus 2018 / 19:12

  Wauw, die huisjes! <3 Wat een geweldig leuk straatje, zeker als je gek bent op roze en andere mooie kleuren 🙂 Ik kan me wel voorstellen dat je jezelf al helemaal ziet wonen in dat leuke roze huis. Prachtige foto's heb je gemaakt en het klinkt als een heel geslaagde dag en ook in het algemeen als een geweldige trip. Zo stoer dat je dit in je eentje hebt gedaan én fijn dat je er met een heel goed gevoel op terugkijkt.

  • Lianne
   Auteur
   16 augustus 2018 / 10:41

   Ja Notting Hill is echt een geweldige plek, vooral voor zo’n kleurliefhebbers als wij! Dankjewel voor je lieve reactie 🙂 Een tripje alleen naar Londen maken kan ik ook zeker iedereen aanraden!

 2. 15 augustus 2018 / 22:19

  Dat witte huis met die roze deur, I LOVE IT! Heerlijk om zo’n fijn tripje achter de rug te hebben. Ik ben wel eens alleen met het vliegtuig geweest maar op de plaats van bestemming stond Tim mij op te wachten dus dat was niet echt alleen reizen haha. Ik zou het toch niet zo snel doen, ga dan toch echt liever lekker met Tim weg.

  • Lianne
   Auteur
   16 augustus 2018 / 10:42

   Geweldig hè? Ik heb nog zoveel meer mooie foto’s, maar anders wordt de blog wel erg lang! Nee klopt, ik zou het ook niet voor elke bestemming doen. Maar alleen een tripje maken voor een paar dagen en zo dicht bij huis kan ik iedereen aanraden 🙂

 3. 16 augustus 2018 / 06:58

  De huisjes zijn prachtig! Ik heb nog nooit alleen gereisd, misschien dat ik dat nog wel een keer ga doen.

  • Lianne
   Auteur
   16 augustus 2018 / 10:42

   Ja ik kan het zeker iedereen aanraden! Niet voor elke stad, maar Londen is daar perfect voor 🙂

 4. 16 augustus 2018 / 14:06

  Nog nooit in Londen geweest maar dit zou zeker op mijn lijstje staan! Prachtig die gekleurde huisjes. Ik zou daar ook geen genoeg van krijgen. Ik vond de gekleurde deuren in Dublin al geweldig, laat staan volledig gekleurde woningen.

  • Lianne
   Auteur
   16 augustus 2018 / 15:55

   Zeker eens gaan, het is echt een aanrader 🙂 Vooral dit soort huisjes maakt het al echt de moeite waard om te gaan, zeker voor zo’n kleurliefhebber als ik!

 5. 20 augustus 2018 / 20:26

  Geweldige foto’s Lianne! Zo leuk die gekleurde vrolijke huizen. En stoer dat je helemaal alleen geweest bent.
  Ik heb het jaren geleden ook wel gedaan, alleen naar London reizen, vanwege een conferentie. Vond het wel leuk maar toch ook wel alleen, zo alleen reizen. Niet helemaal mijn ding dus. Maar superleuk dat het jou zo goed bevallen is en dat het voor herhaling vatbaar is. 🙂

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2018 / 21:23

   Wat leuk dat jij ook een keer alleen naar Londen bent geweest 🙂 Ik zou het ook niet langer dan een paar dagen doen, want dan zou ik me ook wel heel alleen voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *