Fotodagboek tripje Londen en roze restaurant Sketch!

Zie hier het verslag van Brussel.

Na een vroege treinreis vanaf Brussel kwam ik dan eindelijk aan in Londen! Het was pas 9:00, dus ik had nog de hele dag. Eerst ging ik naar mijn hotel in Richmond, om even mijn spullen achter te laten en lekker op te frissen.

Ik besloot het rustig aan te doen vandaag en lekker wat te gaan winkelen. Ik was begonnen op Covent Garden, de plek met allemaal straatartiesten en muzikanten.

Voor als je nog nooit in Londen geweest bent: het metrosysteem is erg overzichtelijk en heel fijn om mee te reizen. Vanuit Richmond was het ongeveer een halfuurtje reizen naar het centrum, en één keer overstappen. Maar dat staat allemaal perfect aangegeven. Je moet echt je best doen wil je in Londen verdwalen!

Dit zijn straatartiesten die nergens op staan of zitten, maar die geweldig getraind zijn en het dus heel lang zonder te staan vol te kunnen houden door zich maar aan één hand ergens vast te grijpen. Ik moest even twee keer kijken toen ik het zag. Ongelofelijk!

Vanuit Covent Garden loop je makkelijk in een rechte lijn naar Leicester Square en Piccadilly Circus, met allemaal restaurants, winkels, bars en theaters. Het is een beetje het Times Square en Broadway van Londen. Er heerst een gezellige drukte en ik heb er lekker geshopt.

Wat ook erg leuk is als je hier gaat winkelen, is om Carnaby Street niet over te slaan! Hier zijn allemaal wat kleinere, meer unieke winkeltjes en allemaal gekleurde pandjes. Instagramwaardig? Check!

Ik kon bezig blijven met foto’s maken van die roze winkels, maar ik had een al een afspraak met een andere roze hotspot, namelijk Sketch! Sketch is een complex waar ze meerdere restaurants en bars hebben, die er allemaal heel uniek uitzien. Maar het mooist is toch wel de Gallery, waar ik had gereserveerd voor een diner! (Eigenlijk voor twee personen, want het moest voor minimaal twee. Maar aangezien ik alleen was en ik hier zo graag heen wilde moest ik ze even wijsmaken ‘that my friend had an accident so she won’t come‘. Weten zij veel. Het was het dubbel en dwars waard!) Het ligt in een zijstraat van Regent Street, tussen Oxford en Piccadilly Circus. Makkelijk te vinden dus! Als je hierheen wilt, moet je wel van tevoren reserveren.

‘s Avonds gingen de sfeerlichten aan, wat de ruimte nóg mooier maakte.

 

Het eten was erg lekker! Apart, maar op een goede manier. Ik had gewoon de Engelse ‘fish and chips’, maar vooral de unieke sausjes maakten het echt een lekkernij! En de macarons die ik als toetje bestelde waren een geschenk voor mijn smaakpapillen 🙂

Ik heb me prima vermaakt in mijn eentje. Al zou ik voor de gezelligheid en om deze leuke ervaring te delen de volgende keer wel met iemand samen willen gaan. Maar wanneer je naar al die foto’s kijkt, was het alleen ook echt zeker de moeite waard! O, en wanneer je hier dan eenmaal bent, make sure dat je ook even naar de wc gaat. Die is van zichzelf al een hotspot. Sterker nog: je hebt nog nooit zoiets gezien! Alle toiletten zijn geshaped in de vorm van een ei.

Geslaagde dag dus! Bucketlist-items weer afgevinkt 🙂 Na het weekend komt dag 2 online!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

 

 

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 11 augustus 2018 / 17:33

  Wat ziet dat restaurant er aan de binnenkant geweldig uit! Zelfs het toilet is een feestje om te zien. Zo leuk dat je hiernaartoe kon gaan tijdens je tripje naar Londen. Groot gelijk heb je om een smoesje om bestwil te gebruiken, want zo’n restaurant is te leuk om voorbij te laten gaan als je in Londen bent 🙂 Wat ziet die Carnaby Street er ook leuk uit trouwens! Die winkels kende ik nog niet.

  • Lianne
   Auteur
   12 augustus 2018 / 22:04

   Ja zo gaaf was het! En inderdaad, op de toiletten ging het feestje nog gewoon door 🙂 Het is zeker de moeite waard om hier naartoe te gaan, ook als je alleen bent!

 2. 12 augustus 2018 / 09:42

  Wat een geweldig restaurant! Vooral de toiletten, een heel origineel idee.

  • Lianne
   Auteur
   12 augustus 2018 / 22:05

   Ja het was zo gaaf! Echt een aanrader om eens heen te gaan 🙂

 3. 12 augustus 2018 / 16:44

  Wat een super leuke foto’s allemaal. Het ziet eruit alsof je een super leuk tripje hebt gehad! De gekleurde winkeltjes zien er zo tof uit. Ik ben nu al een keer of 3 in Londen geweest maar die heb ik nog nooit gezien! Wat gezellig zeg.

  • Lianne
   Auteur
   12 augustus 2018 / 22:06

   Bedankt voor je reactie 🙂 Ja het was een heel gaaf tripje! En wat grappig dat je er nu pas voor het eerst iets van ziet. Goede reden om terug te gaan!

 4. 12 augustus 2018 / 20:12

  Wauw wat een tof restaurant zeg, en wat heb je een leuk verslag geschreven!

  • Lianne
   Auteur
   12 augustus 2018 / 22:07

   Dankjewel! Ja het was echt een aanrader 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *