Fotodagboek tripje Brussel!

Kleurrijk Brussel!

Eindelijk, daar is het dan! Het eerste verslag van mijn tripje! En aangezien mijn tripje niet in Londen begon maar in Brussel, vond ik het leuk om hier ook een blog aan te wijden. Want het is zeker een leuke stad om eens een dagje naartoe te gaan.

Op bovenstaande foto is het plein waar mijn hotel lag. Het lag lekker dicht bij het station, waar ik de volgende dag vroeg mijn trein naar Londen moest halen, en het lag op loopafstand van het centrum. Tijdens die loop naar het centrum kwam ik allemaal prachtige oude huizen met mooie architectuur tegen. Heel anders dan wat je normaal van België gewend bent!

Nadat mijn camera erop had losgeklikt door de Brusselse straten, besloot ik te lopen naar dat ieniemienie kleine beeldje waar het in Brussel allemaal om draait:

Ik was één keer eerder in Brussel geweest met een schooltripje, tien jaar geleden. En wat ik me daarvan nog kan herinneren was dat we, zoekend naar Manneken Pis, hem bijna straal voorbijliepen en zeiden: ‘Is dít het?’ Nu was ik erop voorbereid en zou ik er niet meer bijna langslopen. Maar dat was ook haast onmogelijk met die grote boog van toeristen eromheen.

Daar in de buurt heb ik nog wat gedronken en een heerlijke late lunch besteld.

In Brussel worden heel veel muren opgefleurd met de bekende Belgische strips, de zogenaamde Striproute. Ze zijn verspreid over de stad. Je moet er niet naar op zoek gaan want dan vind je ze niet (of je moet de striptour gaan boeken, iets wat ik nog wel een keer wil doen), maar het beste is om er gewoon bij toeval op te stuiten. Ik was er nog best een aantal tegengekomen!

Zo

Wat ook echt een aanrader is, is het grote Marktplein, waar ook het stadhuis ligt. Wauw, wat een prachtige gebouwen en architectuur. Je kijkt je ogen uit! Ik kon ook niet stoppen met foto’s maken.

De laatste twee heeft een aardige toerist voor me willen maken. Ik heb nog honderd en meer foto’s, maar anders zou deze blog wel heel lang worden. Maar wat ik wel nog de moeite waard vond (waar je je waarschijnlijk over zal verbazen) was dit:

Ik kon het niet laten hier een foto van te maken. Nu zou je denken, een foto van vuilniszakken? Ja, maar deze zijn roze! Ik kwam verspreid afvalzakken tegen door de stad die allemaal met dit leuke roze kleurtje gezegend waren. Echt serieus, waarom doen ze dit bij ons niet? Dat zou een straatbeeld vol afval duizend keer leuker en fotogenieker maken! Zoals dit prachtige afvalkiekje 🙂

Ik wilde nog kijken waar je die roze vuilniszakken kon kopen, maar de winkels waren al vroeg dicht, dus nadat ik nog even op het Marktplein wat had gegeten en gedronken, ging ik alweer terug naar het hotel. Maar beter ook, want de dag daarna moest ik heel vroeg op voor de trein die om 8:00 uur naar Londen zou vertrekken. Stay tuned voor de volgende fotocollage van mijn tripje Londen!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

 

 

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 8 augustus 2018 / 16:31

  Mooie foto’s! Het is voor mij heel lang geleden dat ik eens in Brussel ben geweest, maar het ik weet nog wel dat ik straal voorbij Manneken Pis ben gelopen 🙂 De vuilniszakken vind ik echt geweldig!

  • Lianne
   Auteur
   8 augustus 2018 / 16:34

   Ja klopt, voor mij was het ook tien jaar geleden en toen liep ik er ook echt straal voorbij! Je moet echt de bordjes volgen wil je hem niet mislopen. En inderdaad, die vuilniszakken maken de bezienswaardige straten nog net iets mooier 🙂

 2. 8 augustus 2018 / 17:32

  Wauw! Die muurschilderingen zijn echt prachtig!!

  • Lianne
   Auteur
   8 augustus 2018 / 19:53

   Ja hè? Ze sieren de straatbeelden 🙂

 3. 8 augustus 2018 / 19:56

  Super leuke foto’s! Ik ben nog nooit in Brussel geweest, maar nu ik dit zie weet ik dat ik er echt een keer heen moet!

  • Lianne
   Auteur
   8 augustus 2018 / 19:57

   Ja, zeker een aanrader voor een dagtripje! Leuk dat ik je enthousiast heb gemaakt 🙂

 4. 8 augustus 2018 / 20:57

  Superleuk om je reisverslag van Brussel te lezen! Wat een mooie stad is het toch! Ik ben er twee jaar geleden geweest en vond het grote plein ook het meest indrukwekkend. Echt prachtig ziet het eruit! Toen wij naar Manneken Pis gingen kijken, had hij trouwens een apart carnavalspakje aan, haha. Het bleek dat Manneken Pis allerlei gekke pakjes heeft die hij zo nu en dan aan had. Nooit geweten! Die striproute ziet er ook heel leuk uit. Die kende ik nog niet. En wat gaaf, die roze vuilniszakken….die moeten ze ook maar eens in Nederland invoeren 😀

  • Lianne
   Auteur
   8 augustus 2018 / 21:00

   Ja het plein is zo prachtig! Ik raakte er niet uit gefotografeerd 🙂 Ja klopt, er is een speciaal museum met de kleding van Manneken Pis, maar die was dicht helaas. Dus die wil ik ook nog ooit een keer bezoeken, net als die striptour. Ja echt gaaf hè? Die roze vuilniszakken? 🙂 Zo wordt afval nog eens leuk!

 5. 9 augustus 2018 / 17:10

  Het is voor mij al erg lang geleden dat ik in Brussel ben geweest, maar het is echt een mooie stad! Ik zou graag nog eens een keer teruggaan. Alleen al voor de wafels <3

  • Lianne
   Auteur
   9 augustus 2018 / 17:15

   Ja ik vind het ook een hele mooie stad! Misschien dat ik over een jaar weer terugga. Ik heb geen wafel gehad, helaas. Goede reden om terug te gaan!

 6. 15 augustus 2018 / 22:12

  Die vuilniszakken… ik wil ze! hahha. Superstom dat je ze niet mee kon nemen 😛 Foto’s zien er super uit, lijkt me een erg leuke stad!

  • Lianne
   Auteur
   16 augustus 2018 / 10:37

   Ja jammer hè! Misschien dat we ze ergens op internet kunnen bestellen 😉 En ja, Brussel is zeker een leuke stad om eens een dagje heen te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *