In deze dingen ben ik anders dan de rest

Naast schrijven, is zingen ook een grote hobby. Ik wil het eigenlijk binnenkort weer oppakken!

Naast dat ik graag doe wat iedereen graag doet (van katten houden, sushi eten en graag roze hotspots opzoeken) zijn er ook dingen waarin ik een beetje opval. Namelijk iets dat niet mainstream is, of waarin ik een beetje in opval omdat het niet gebruikelijk is. Niet dat ik het zo erg vind, maar ik wilde graag eens wat dingen opsommen die je maatschappelijk gezien een beetje apart zult kunnen vinden!

Ik ben anders dan de rest omdat ik…

…nooit make-up draag. Soms alleen wat lippenstift, maar dat is het dan ook. Als ik mezelf een keer opmaak, dan is het toch wel echt voor iets heel speciaals. Zoals een geplande fotoshoot of een feestdag. Maar voor de rest ga ik altijd make-uploos en au naturel de deur uit!

…geen koffie drink. Doe mij maar thee, alsjeblieft! Ik heb nooit van koffie gehouden. Ze zeggen wel eens dat je het moet leren drinken, maar waarom zou ik dat doen als ik het niet lekker vind? Het is ook helemaal niet gezond, dus laat mij maar lekker apart zijn en zeggen dat ik het niet lust.

…geen enorme waslijst aan uitgaanservaringen heb. Als ik van Stefan of vriendinnen hoor wat ze vroeger tot diep in de nacht in de kroeg allemaal uitgespookt hebben, is het enige wat ik kan een beetje luisteren en knikken. Mij zul je nooit ‘Ja, ik heb ook eens een keer…’ horen zeggen. Simpelweg omdat ik per jaar misschien maar hooguit vijf keer uitga. Dan krijg je inderdaad ook niet zoveel uitgaanservaringen dat je er een boek over kunt schrijven.

…naar countrymuziek luister. Natuurlijk houd ik ook van de muziek die gewoon op de radio gedraaid wordt. Maar dit is mijn favoriete genre. Ik heb een speciale liefde voor countrymuziek en dat vinden sommigen misschien raar, omdat het niet mainstream is. Ach, de een houdt van metal, de ander van klassiek, ik houd van country. Prima toch?

…niet aan sport doe. Sportclubjes als kind? Nee, ik zat bij een koor. Hardlopen? Nee, laat mij maar iets anders doen. Ik ben geen grote sportliefhebber. Wel zou ik nog eens op dansles of op zumba willen gaan, dat vind ik wél leuk. Ook wil ik best eens naar het zwembad om baantjes te trekken of op het paard van Stefans zusje rijden. Maar de rest van alle sporten zijn gewoon niet voor mij weggelegd.

…niet met enorm veel plezier terugkijk op mijn schooltijd. Als ik wel eens vanuit mijn auto schoolkinderen met hun rugzakjes zie fietsen, kan ik wel eens denken: eigenlijk heb ik daar helemaal geen leuke tijd gehad. Ik had niet veel vriendinnen, was erg rustig en braaf en werd ook bij niemand uitgenodigd voor examenfeestjes. Soms zou ik willen dat die tijd er voor mij anders uit had gezien. Maar ach, dan was ik niet de persoon geworden die ik nu ben 🙂

…ook geen enorme waslijst aan ex-vriendjes heb. Als ik wel eens van mensen hoor hoeveel liefjes ze voor hun huidige vriend hebben gehad, voel ik me ook een beetje een vreemde eend in de bijt. Ik heb pas één keer een ander vriendje gehad, en in totaal heb ik maar met vier mensen in mijn leven gezoend. Tja, ook geen levenservaringen wat dat betreft dus.

Ach, deze dingen maken me zoals ik ben. Het is prima om in sommige dingen net iets anders te zijn dan de rest 🙂 Wat is iets waarin jij net iets anders bent dan alle anderen?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

 

Volg:
Share:

12 Comments

 1. 3 augustus 2018 / 22:17

  Juist mooi dat je je eigen leven leidt en je eigen plan trekt in plaats van dingen te doen omdat “iedereen dat doet” 🙂 Je bent mooi zoals je bent, van binnen en van buiten, en deze dingen maken jou juist jou! <3
  Zelf drink ik trouwens ook nóóit koffie (het is thee voor en thee na bij mij, haha), heb ik maar één echt ex-vriendje gehad en mijn aantal uitgaanservaringen is op één hand te tellen, haha. Soms kijken mensen daar vreemd van op, maar zolang ik maar blij ben met mijn leven 🙂

  • Lianne
   Auteur
   3 augustus 2018 / 23:04

   Vind ik ook 🙂 Let me be me, there are too many you’s already, denk ik wel eens. Dankjewel voor je lieve complimenten! <3 En leuk dat jij er zoveel dingen in herkent! Ja, ik krijg ook wel eens vreemde reacties op al deze dingen, maar ik doe gewoon mijn eigen ding en ga niet iets anders doen omdat de rest het wel doet of omdat het zo hoort. Sommige dingen passen gewoon niet bij mij en dat is prima zo 🙂

 2. 3 augustus 2018 / 23:08

  Leuk geschreven en ook herkenbaar! Ik ben ook niet zo’n uitgaanstype en mijn middelbaren schooltijd was een ramp.
  Je bent wie je bent, dat maakt je bijzonder! Houden zo! 🙂

  • Lianne
   Auteur
   3 augustus 2018 / 23:35

   Wat fijn dat jij je er ook dingen in herkent. Ben ik toch niet helemaal de vreemde eend in de bijt 🙂 Dankjewel voor je lieve woorden <3

 3. 5 augustus 2018 / 11:19

  Ik drink ook geen koffie en mijn schooltijd was ook niet je-van-het…

  • Lianne
   Auteur
   6 augustus 2018 / 12:46

   Fijn dat je je er zoveel dingen in herkent. Dat geeft mij ook het gevoel dat het niet zo apart is als ik denk!

 4. 6 augustus 2018 / 22:19

  Ik denk dat ik al bijna vier jaar niet ben uitgetest haha. En ik zat ook op het koor! Ik ben gedoopt en heb mijn communie gedaan, en toen ben ik bij het koor gebleven. Zo’n twee jaar denk ik? Echt leuk om je zo eens te leren kennen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   6 augustus 2018 / 22:22

   Grappig dat jij ook op een koor hebt gezeten! Ik ben inderdaad ook katholiek opgevoed en heb de communie gedaan, maar streng gelovig ben ik niet. Ik ben gewoon bij een koor gegaan omdat ik wilde zingen, haha!

 5. 15 augustus 2018 / 22:05

  Ik denk dat de dingen die jij anders doet juist jou maken zoals je nu bent! En het is toch heerlijk om niet met ‘de meute mee te doen’ maar gewoon lekker je eigen gang te gaan? Lekker doen hoor!

  • Lianne
   Auteur
   16 augustus 2018 / 10:35

   Ja klopt, ik vind het ook niet erg om in sommige dingen anders te zijn 🙂 Toch wilde k het wel eens toelichten omdat ik er van sommige mensen nog al eens rare reacties op krijg. Maar ik vind het prima zo en ik ben lekker mezelf!

 6. 20 augustus 2018 / 20:41

  Heel leuk om te lezen Lianne! Die dingen maken jou helemaal jou zoals jij bent. Helemaal uniek jij dus.
  En wat een leuke foto! Gaaf dat je het zingen binnenkort weer op wil pakken. Moet je zeker doen! Lekker creatief bezig zijn.

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2018 / 21:24

   Dankjewel voor je lieve reactie <3 Ja heb er ook wel weer zin in om die hobby weer lekker op te gaan pakken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *