Laatste week als 25-er, wat is er dit levensjaar gebeurd?

Een gouwe ouwe!

Aanstaande vrijdag verjaar ik alweer voor de 26e keer! Dan ben ik officieel ouder dan een kwarteeuw. Wat gaat zo’n levensjaar toch snel voorbij! Het heeft altijd een beetje iets raars en bijzonders tegelijk, vind ik. Je wordt weer een jaar ouder en wijzer. Wat heeft mijn 25e jaar mij gebracht?

Ik ben op mijn 25e een echte wereldreiziger geweest. Ik heb mijn absolute droomreis naar Amerika gemaakt en een halfjaar later mocht ik mijn voeten op Bali neerzetten. Twee fantastische ervaringen en mijn twee allereerste keren op een ander continent.

Ook ben ik op mijn 25e eindelijk gaan samenwonen met Stefan. Eerst in een tijdelijk onderkomen in Castricum, en daarna in onze eigen eengezinswoning in Alkmaar. Dit is het levensjaar waarin ik echt volwassen werd door samen met mijn vriend een huis te kopen.

Op mijn 25e ging ik mijn dromen achterna en heb ik mijn eigen bedrijf opgestart. In een paar maanden tijd is Liannes Letters al een flink stuk gegroeid en heb ik al een paar mooie opdrachten en tevreden klanten op mijn naam staan!

Mijn 25e was ook het jaar waarin ik een lid mocht zijn van het mooie platform writers:community. Helaas gaan ze vanwege andere plannen met de originele setting stoppen, maar het was zeker een mooi jaar waarin ik echt heb mogen groeien als persoon, mezelf heb kunnen ontwikkelen als schrijver, en er contacten voor het leven aan over heb gehouden.

Het was een goed 25e jaar omdat ik echt ben gegroeid als schrijver. Mijn manuscript heeft door mijn proeflezers en redacteur echt een groei mogen doormaken. Ook ben ik opnieuw een website blog begonnen met zelfs een vast aantal lezers per artikel! Liannes Letters is zo gegroeid binnen een paar maanden en daar kan ik alleen maar trots op zijn!

Welke levenslessen heb ik in dit levensjaar geleerd?

1: Ga voor je dromen! Als ik iets geleerd heb, is als je iets graag wilt, je er echt voor moet gaan! Is het net als ik ook jouw droom om door Amerika te reizen? Wacht niet langer en ga sparen voor die reis. Van alleen dromen kom je niet verder dan je eigen voordeur. Ik heb allang geleerd dat alles wat je wilt niet bestaat uit dromen, maar doen. Ik wilde naar Amerika, ik wilde een boek schrijven, ik wilde voor mezelf beginnen, dus dat heb ik gedaan. Niemand anders gaat dat voor je doen, dus ga voor je dromen!

2: Stel dingen niet uit, maar doe het nu! Vaak wil je iets, maar is piekeren en twijfelen de grootste boosdoener. Waarom zou je volgende week aan iets beginnen als dat ook vandaag kan? Dit hoort een beetje bij het achterna jagen van je dromen. We denken vaak: oh, dat komt nog wel, tijd genoeg. Maar ik word vrijdag alweer een jaar ouder. Wat als ik zo dacht en al die dingen nog steeds niet had gedaan? Je wordt er niet jonger op. Van uitstel komt vaak ook afstel. Het is heel simpel gezegd, maar zo waar: niet denken, maar doen! En dat heb ik dit jaar zeker mogen ervaren.

3: Blijf niet hangen in oude patronen. Als je ergens niet tevreden over bent, zorg dan dat er verandering komt. Of blijf je je vasthouden aan een vriendschap waar je ontzettend veel moeite voor moet doen om het te onderhouden? Hoe moeilijk ook: laat het los. Je hebt er niets aan om mensen achterna te lopen die dat niet voor jou doen. Jij bent de baas over je eigen leven en blijf niet ergens in hangen omdat je denkt dat het goed of veilig is. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk!

4: Geniet! Ik ben zo ontzettend blij dat ik na mijn vakantie minder en echt op oproepbasis ga werken. Het geeft me al zoveel meer rust en meer tijd om met mijn passie bezig te zijn en gewoon te genieten. Het is zo belangrijk om van het leven te genieten! Neem het ervan. Heb je een vrije dag? Schijnt de zon? Ga een eindje fietsen, lekker door de winkelstraten lopen of buiten een boek lezen. Heb je zin om uit te gaan eten? App een vriendin en doe dat ook lekker! Zorg voor ontspanning en geniet, want daar is het leven voor bedoeld!

En dat genieten, daar ga ik het tijdens mijn laatste paar dagen van mijn 25-zijnde lekker van nemen, want ik heb nu twee weken vakantie 🙂 Wat is de belangrijkste levensles die jij dit levensjaar leerde?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 23 juli 2018 / 16:45

  Oh verjaardagen, heerlijk! Ik vind het altijd superleuk om jarig te zijn haha. Ik word dit jaar alweer 27.. en dit jaar wordt echt het jaar dat ik een grote stap ga maken; niet verder zoeken naar een baan in loondienst maar m’n eigen bedrijfje starten… Mijn levensles is dus ook Follow your dreams, they know the way! Doe wat je graag wilt doen want het leven is veel te kort!

  Vast gefeliciteerd!! xx

  • Lianne
   Auteur
   24 juli 2018 / 09:50

   Ja leuk is dat hè? Gewoon één dag in het jaar waarin alles om jou draait. Wauw, jij hebt ook al supermooie stappen gezet dit jaar! Daar mag je zeker trots op zijn 🙂 En je hebt helemaal gelijk!

 2. 23 juli 2018 / 18:57

  Wat een bijzonder jaar heb je achter de rug! Je hebt zo veel mooie stappen mogen zetten en bijzondere dingen gedaan, waar je met plezier en trots op kunt terugkijken 🙂 Ook je levenslessen van dit jaar zijn prachtig en kloppen stuk voor stuk als een bus. Mijn 26e levensjaar is pas net begonnen, maar toch heb ik in ieder geval al één belangrijk ding geleerd door mijn baanswitch net na mijn verjaardag en dat is eigenlijk wat ik vandaag in mijn blogartikel besprak 🙂 Namelijk laat je niet leiden door angst en durf af te wijken van de vaste paden. Dat kan je soms zomaar een stuk gelukkiger maken 🙂

  • Lianne
   Auteur
   24 juli 2018 / 09:53

   Bedankt voor je mooie complimenten <3 Jij hebt ook al een hele mooie levensles geleerd. En het klopt helemaal! Je moet altijd doen wat je gelukkig maakt en wat je hart je influistert te doen, en daarbij je angst aan de kant zetten. Hopelijk kunnen we dat in de toekomst nog veel meer doen!

 3. 24 juli 2018 / 10:31

  Mooie post! Ik vind het ook belangrijk om meer te genieten. Om meer te genieten van kleine dingen!

  • Lianne
   Auteur
   24 juli 2018 / 11:10

   Dank je wel 🙂 Ja klopt, dat is zo belangrijk! Daar draait het leven om 😉

 4. 24 juli 2018 / 10:50

  Heel mooi geschreven en je hebt een heel mooi jaar achter de rug. Mooie levenslessen ook.

  • Lianne
   Auteur
   24 juli 2018 / 11:10

   Dank je wel 🙂 Ja ik ben heel blij met al die mooie lessen en met waar ik nu sta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *