Boekenblog: deze 10 boeken wil ik nog kopen!

Een klein kijkje in mijn boekenkast!

Wat sommige vrouwen met schoenen hebben, heb ik met boeken. Ik koop teveel boeken, om ze in mijn boekenkast uit te stallen en ze voor de komende paar jaar niet aan te raken. Superslecht! Ik wil toch ooit nog al mijn boeken uit mijn boekenkast helemaal gelezen hebben. Daarvoor moet ik eigenlijk geen boeken meer kopen, maar voor deze 10 boeken of series maak ik toch nog even graag een uitzondering!

De dealMijn zoete wraakDoe en denk als een katCatfulnessSexy, but tired. But sexy.

1: De deal – Elly Kennedy

Tijdens de happinessworkshop van Jette Schroder kreeg ik op een van de happinesskaartjes als tip geschreven dat ik dit boek moest gaan lezen. Daarna kwam ik het boek (alsof het lot het zo bepaalde) een flink aantal keer tegen op Instagram en sindsdien staat het op mijn boeken-wishlist. Het schijnt een heel grappig, romantisch maar toch ook spannend boek te zijn. Ik ben benieuwd!

2: Mijn zoete wraak – Jane Fallon

Ook deze zag ik op Instagram voorbijkomen. Ik heb de achterflaptekst gelezen en het verhaalidee is erg leuk en spreekt me erg aan. Het lijkt me een erg grappig boek.

3: Doe en denk als een kat

Jawel, dit boek kon niet ontbreken op het lijstje van een kattenliefhebber! Ik heb het boek al een aantal keer zien liggen in de boekhandels en steeds twijfel ik of ik het mee moet nemen. Volgende keer toch maar doen!

4: Catfulness

Zelfde verhaal met Catfulness. Sowieso lijkt het me leuk om van deze boeken veel wijsheden op te steken en geïnspireerd te raken van hoe katten leven.

5: Sexy, but tired. But sexy – Jamie Li

Deze kwam ik van de week toevallig tegen in een boekhandel in Alkmaar. Ik zat zo te twijfelen tussen deze en het tweede deel van de Voor jou-serie van Jojo Moyes (ik had een boekenbon – yay), maar ik ben toch gegaan voor Een leven na jou. Toch wil ik deze ook nog HEEL GRAAG eens op mijn boekenplank hebben staan. Voor wie het nog niet kent: Jamie Li geeft in dit boek de antwoorden op de vragen waar wij als vrouwen mee worstelen, op het gebied van relaties, eten, uiterlijk, het moederschap en het leven.

6: Fataal Spel – Chinouk Thijssen

Ik ken Chinouk Thijssen van de writers:community en haar eerste boek Hij is van mij had ik in no-time uitgelezen, zo spannend was het! Ik heb al goede verhalen gehoord en Fataal spel schijnt nog veel spannender te zijn. Voor Chinouk wil ik me altijd wel aan een thriller wagen.

7: De romans van Jackie van Laren

Nog zo’n boeken waar je mee doodgegooid wordt op de #bookstagram: de feelgoodromans van Jackie van Laren. Ik heb nog geen een boek van haar gelezen (slecht) en daarom wilde ik beginnen met Zin, het allereerste deel van haar allereerste boekenserie. Met feelgood maak je mij altijd blij!

8: Nooit meer – Colleen Hoover

Alleen al die cover spreekt me aan. Daarbij schijnt Colleen Hoover een hele goede New Adult auteur te zijn, een genre waar ik positief verrast over ben geraakt. Nooit meer moet een heel spannend, ontroerend en meeslepend verhaal zijn.

9: De Lara Jean serie – Jenny Han

Hier heb ik ook al zoveel goeds over gehoord, de romantische Young Adult-serie van Jenny Han. Alleen al vanwege die cover zou ik het al in mijn boekenkast willen hebben staan, en daarnaast lijken het me ook hele leuke boeken om in weg te dromen. Aan alle jongens van wie ik hield is het eerste deel.

10: Elke dag maandag – Jessica Brody 

Leuk weetje: dit boek is vertaald door onze eigen feelgood-auteur Lisette Jonkman! Ik zag dit boek voorbijkomen op haar Facebook en het lijkt me een erg grappig verhaal en sowieso een boek om lekker aan een stuk door te lezen.

Fataal spelQ serie 1 - ZinNooit meerAan alle jongens van wie ik hield - Aan alle jongens van wie ik hieldElke dag maandag

Heb jij misschien nog leuke boekentips? Ik ben bijna jarig, dus alles is welkom 🙂

De foto’s van de boeken zijn allemaal afkomstig van bol.com. 

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 20 juli 2018 / 18:06

  Oeh, leuke boekentips! Het boek ‘Doe en denk als een kat’ heb ik laatst voor mijn verjaardag gehad. Ik heb het nog niet gelezen, maar ben wel heel benieuwd 🙂 Naar dat boek van Jamie Li ben ik ook heel benieuwd. Lijkt me heel inspirerend en een lekker vlot boek om te lezen!

  • Lianne
   Auteur
   20 juli 2018 / 23:30

   Leuk dat jij dat boek voor je verjaardag hebt gehad! Het lijkt mij ook een inspirerend boek 🙂 Hihi allemaal wel eigenlijk. Van elk boek kun je wel iets opsteken.

 2. 21 juli 2018 / 06:46

  Mooie boekenlijst! Catfulness lijkt mij ook heel leuk.

  • Lianne
   Auteur
   21 juli 2018 / 12:14

   Ja inderdaad, ik zit ook steeds te twijfelen of ik hem moet kopen, haha!

 3. 22 juli 2018 / 12:46

  Ik heb Nooit Meer laatst gelezen en was echt onder de indruk. Ik huil niet snel door een boek, maar ik heb toch echt een aantal keer een traantje moeten wegpinken, haha. Vind het echt een aanrader. Heb trouwens gisteren The Hate U Give uitgelezen en vondt het ook en fantastisch verhaal. Heel van de boeken die jij noemt ken ik niet. Ga even een paar toevoegen aan mijn lijstje! Want boeken zijn ook net schoenen voor mij!

  • Lianne
   Auteur
   22 juli 2018 / 12:52

   Ik herken wat jij zegt! Ik huil ook niet snel bij boeken of films, dus als jij dat bij Nooit meer hebt gehad dan ben ik zeker van plan om het te lezen! The hate u give ken ik eigenlijk niet, ik ga hem eens opzoeken. Bedankt voor de tip! Fijn dat ik je wat leuke boekentips heb kunnen geven 🙂

 4. 23 juli 2018 / 16:49

  Oeh ik twijfel ook over het boek van Jamie Li. Ik heb niet echt boeken op m’n lijstje die ik nog wil kopen, wel die ik nog wil lezen en al in huis heb haha! Heb onlangs een artikel geschreven over 10 boeken die ik dit jaar nog wil lezen, maar volgens mij had je die al gezien 😉

  • Lianne
   Auteur
   24 juli 2018 / 09:49

   Ja hè, mij lijkt dat boek ook superleuk! Ja klopt die had ik gezien. Dat was ook een hele mooie lijst 🙂

    • Lianne
     Auteur
     16 augustus 2018 / 10:32

     Superleuk! Laat je me weten hoe hij is? 🙂

 5. 20 augustus 2018 / 21:48

  Leuke boekentips!
  Doe en denk als een kat en Catfulness heb ik allebei gelezen, erg leuk zijn ze.
  Ik heb precies hetzelfde met het boek van Colleen Hoover, alleen al vanwege de mooie cover wil ik het gaan lezen. Hetzelfde eigenlijk met die van Jane Fallon… 🙂

  • Lianne
   Auteur
   20 augustus 2018 / 21:54

   Ik ben erg benieuwd naar de kattenboeken! Ze lijken me ook erg leuk en inspirerend. Haha ja, ze zeggen wel beoordeel een boek niet op z’n kaft, maar dat doen we stiekem toch 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *