Ze zijn er, onze katten!

 

Al zolang ik leef (of in ieder geval zolang ik me kan herinneren) wil ik al een kat. Ik ben een geboren kattenmens en niks leek me leuker dan zo’n zacht en aaibaar poezenbeest in je huis te hebben rondlopen. Ik wilde katten op straat altijd het liefst mee naar huis nemen en ik was altijd graag bij vriendinnetjes waar ze een kat hadden. Ik heb veel gezeurd of ik er ook een mocht, maar helaas waren mijn ouders er nooit over te spreken. Cavia’s, konijnen, vogels… dat was allemaal geen probleem en die vond (vind) ik ook hartstikke leuk. Toch wilde ik zodra ik op mezelf ging wonen het allerliefste een kat.

Voor mij was het dan ook echt een criterium om een vriend te vinden die van katten houdt. Gelukkig was daar Stefan, en hij heeft wel altijd katten gehad bij hem thuis en zelfs een keer een nestje, dus er was geen lange twijfel over mogelijk dat we samen in ons eigen huis ook zo’n schattige kleine kitten in huis zouden nemen.

Woensdag was dan eindelijk die dag! We zouden eerst donderdag gaan, maar afgelopen woensdag waren ze precies 8 weken en kwam het ons eigenlijk net zo goed uit om ze die dag al meteen op te halen.

Een kennis van mij had vorig jaar al een nestje, maar vanwege het reizen naar Amerika en het verhuizen aldoor was het niet handig om er toen aan te beginnen. Een paar maanden geleden was haar poes weer in verwachting, en nu we pas een eigen huis hebben met flink wat ruimte, konden we ons nu eindelijk toch eens aan zo’n kleine kitten wagen!

Op 16 mei was de grote dag en werden ze geboren, 5 in totaal. Diezelfde week waren we nog gaan kijken. Stefan wilde graag een bruingestreepte kat omdat zijn vorige kat ook zo’n kleur had, en wat een geluk dat er drie van zo’n tijgertjes bijzaten!

In de weken die volgden zijn we nog twee keren wezen kijken. Zo leuk om te zien hoe die kleine poesjes hun oogjes open kregen en steeds groter werden. Eerst pasten ze nog op onze hand, een paar weken later kropen ze al op onze schouders!

Het liefst had ik ze allemaal meegenomen, maar toch werd het kiezen tussen de drie bruingestreepte kittens. Onze ogen vielen meteen op twee broertjes, die de hele tijd samen de woonkamer aan het ontdekken waren en met elkaar aan het spelen waren. Het was zo lief en we konden het ook niet over ons hart verkrijgen om ze uit elkaar te halen.

Ieder onze zin dus. Ik had twee katten, Stefan had zijn tijgergestreepte katertjes. Met 8 weken mochten ze dan eindelijk worden meegenomen. Het plan was eerst 9 weken, maar dit nestje was erg gezond en de kittens groeiden heel goed, dus deze katjes waren er klaar voor om met 8 weken al een nieuw baasje te krijgen. Lucky us!

Woensdag gingen ze met ons mee naar huis. Gelukkig kwamen al onze kattenspullen op tijd binnen zodat onze hele huis kat-ingericht was, en klaar was om onze twee kleine schatjes te verwelkomen.

En nu huppelen de kleine kittens al twee dagen bij ons in huis rond. Mijn lang gekoesterde wens is eindelijk uitgekomen! Dames en heren, mag ik jullie voorstellen: dit zijn Charlie en Tommy 🙂

 

Het plan was aanvankelijk om één kat te nemen en die Charlie te noemen. Dat vonden we een leuke woordspeling op zanger Charlie Puth, Charlie Poes. Maar toen kwam het plan om er nog een bij te nemen en daar moest natuurlijk ook een naam voor bedacht worden, en het liefst eentje die bij Charlie paste. Toen kwamen we uit op Tommy. Totaal niet met de intentie om hem te vernoemen naar een tompouce, maar juist die woordspelingen bij elkaar zijn erg grappig. Poes en Poes 🙂

Ze hebben de hele woonkamer en keuken al verkend. Ze zijn erg nieuwsgierig en vinden het leuk om alles te ontdekken. Dozen, lintjes, papiertjes… Ze spelen overal mee en vinden het nog altijd leuk om met elkaar te stoeien. Buiten dat zijn het ook echte lieverds die ons overal naartoe volgen, aan onze vingers en tenen likken en beginnen te spinnen als wij ze over hun mooie en zachte kattenlijfje strelen. Nu liggen ze allebei naast me te slapen. Zo heerlijk, zo vertederend, zo aandoenlijk! Ik voel me al een echte kattenmoeder 🙂 Zet je maar schrap, want er gaan nog heel veel foto’s en blogposts volgen over deze twee lieve kleine schatjes!

Ben jij ook een kattenfan of heb jij ook katten thuis?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 13 juli 2018 / 16:23

  Ik heb er 2: Pluk en Pluis 😀 Wij waren destijds ook van plan om er maar 1 te nemen (de rode), maar uiteindelijk nam ik 2 broertjes mee bij mijn toenmalige vriend. Een rode en een cyperse die inmiddels 11 zijn en wat mankementen beginnen te vertonen zoals dat de rode sinds vorig jaar suikerziekte heeft.
  Hiervoor trouwens 2 zwart-witjes gehad die 16.5 en 17.5 geworden zijn waarvan eentje ook Tommy heette, al vond mijn moeder dat het Tommie moest zijn. Heel handig, haha. 🙂

  • Lianne
   Auteur
   13 juli 2018 / 17:18

   Pluk en Pluis, dat zijn ook hele leuke namen 🙂 Wat leuk dat jij ook twee broertjes hebt meegenomen en ze nog steeds leven! Wat zielig dat hij suikerziekte heeft 🙁 Hopelijk kan hij er nog wel oud mee worden!
   Wat grappig dat jij ook een Tommy hebt gehad! Ik vind Tommy ook iets leuker dan Tommie, op de een of andere manier 😉

 2. 14 juli 2018 / 08:27

  Wat een schatjes! Wij hebben ook een kat gehad. Misschien ooit weer 🙂

  • Lianne
   Auteur
   14 juli 2018 / 14:50

   Leuk dat je ook een kat hebt gehad 🙂 Wel leuk als je er toch weer ooit aan begint!

 3. 14 juli 2018 / 09:10

  Aww, wat een schatjes en wat zijn ze nog klein! ♥ *smelt* Zo te horen hebben jullie er twee kleine, schattige druktemakers bij en wat zullen ze veel gezelligheid brengen 🙂 Geniet van jullie twee lieve poezenbeestjes! Ik kom snel een keer op kraamvisite.
  Wij hebben nu alleen Paco in huis, onze stoere 11-jarige kater, maar ik verwacht dat mijn moeder over een tijdje wel nog een tweede kat wil. En zodra ik het huis uit ga, wil ik zelf ook graag één lieve kleine kat in huis 🙂

  • Lianne
   Auteur
   14 juli 2018 / 14:52

   Ja ze zijn echt zo lief en heel speels. Net zaten ze de hele tijd in de gordijnen en dat vind ik dan weer niet zo leuk, haha! Maar dat leren ze hopelijk snel af 🙂 Leuk dat je langs wilt komen om ze te bewonderen!
   Leuk dat je moeder er weer een kleine kat bij wil nemen en er zelf ook een wil als je uit huis gaat 😀 Lekker veel gezelschap in huis!

  • Lianne
   Auteur
   15 juli 2018 / 12:51

   Dank je wel, komt zeker goed! <3

 4. 19 juli 2018 / 15:38

  Wat een scheetjes! Ik ben gek op katten maar ik heb ze zelf nooit in huis gewild, ben dan toch meer een hondenmens. Sinds ik samenwoon met Tim en we Dex hebben kan ik echt geen dag meer zonder hem. Bij m’n ouders heb ik ook altijd honden gehad dus ik was het al gewend. En dan die blije koppies als je na een dag werken weer thuiskomt, heerlijk!

  • Lianne
   Auteur
   19 juli 2018 / 22:49

   Honden zijn ook leuk! Ik snap dat als je thuis altijd honden hebt gehad dat je dan eerder een hond zal nemen. Dex vind ik ook zo’n leuke naam! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *