Openhartig: 10 dingen waar ik niet goed in ben!

Zingen, toneelspelen, schrijven, Nederlands, Engels, ruimtelijke orientatie… Allemaal dingen waar ik best goed in schijn te zijn 🙂 Maar naast dat er dingen zijn die ik goed kan, zijn er ook talenten waarmee ik niet gezegend ben. Vandaag deel ik die graag met je!

Hier zijn 10 dingen waar ik niet goed in ben of zelfs écht niet kan!

1: Rekenen/wiskunde. Tja, als je in groep 8 nog steeds een rekenboek van groep 6 hebt, zou je wel kunnen stellen dat ik hier niet bepaald in uitblink. Sterker nog: volgens mij zweef ik op het randje van net wel dyscalculie hebben of toch net niet. Ik heb er zelfs vijf minuten voor nodig om uit te rekenen wat nou een som als 639 + 258 is!

2: Teamsport. Ja, ik was het type dat op school haar eigen blokje omstootte met blokjesvoetbal. Ik heb geen goede herinneringen aan voetballen, basketballen en vooral volleyballen. Als ik daar alleen al aan denk, krijg ik nog steeds pijn aan mijn polsen van die harde bal! Nee, ik zat liever veilig langs de kant om te accepteren dat sporten niet voor mij was weggelegd.

3: Mijn tong krullen. Zo’n negentig procent van de hele wereldbevolking schijnt dit te kunnen. Mijn zusje en broertjes kunnen het allemaal. En ik? Ik probeer mijn tong in de raarste pogingen te bewegen, om dan toch maar toe te geven dat ik bij die overige, zielige tien procent hoor…

4: Assertief zijn. Nog iets waar ik helaas niet zo goed in ben, maar toch wil proberen te leren. Het lukt me al steeds beter om nee te zeggen, maar om mensen aan te spreken op hun gedrag of vriendinnen openhartig zeggen wat ik denk vind ik toch nog wel een dingetje!

5: Onderhandelen. Zo knap als die onderhandelaars op tv altijd dingen weten te scoren voor de mooiste prijsjes, want ik zou gewoon doodleuk teveel voor iets betalen. Zo slecht ben ik in onderhandelen! Op Bali bleef Stefan stug een bedrag volhouden, terwijl ik waarschijnlijk allang akkoord was gegaan met het bedrag wat de verkoopster had aangegeven. Ja, zo erg is het!

6: Planten in leven houden. Dat wordt wat, nu we een eigen tuin hebben! Gelukkig gaat dat nog redelijk goed. Maar kamerplanten zijn bij ons altijd binnen een week dood. Zelfs mijn cactus is nu aan het verdorren… arm ding. Gelukkig zijn het alleen planten en geen huisdieren. Mijn konijn leeft na 8,5 jaar nog steeds 🙂

7: Bakken. Wanneer ik de mooiste en creatiefste taarten en cupcakes voorbij zie komen, heb ik daar altijd toch enige bewondering voor. Ik mag al blij zijn dat ik een macaronisaus in elkaar kan flansen. Na gebakken aardappels met zalm houden mijn kookskills wel zo’n beetje op.

8: IJs eten. Wanneer ik Stefan doodleuk een hapje in een waterijsje zie nemen, krijg ik al spontaan rillingen! Ik heb hele gevoelige tanden waardoor ze geen koude dingen als ijs kunnen verdragen. Bijten in ijs kan ik dus echt niet en ga ik nooit proberen! Ik ga er wel gewoon heel rustig aan likken, lekker veilig voor mijn mond!

9: Fluiten. Nog zoiets waar mijn familie mee gezegend is en ik niet. Wanneer ik de lucht naar binnen blaas, hoor je heel minimaal een eentonig geluidje, maar daar houdt het voor de rest mee op.

10: Techniek. Ik zou niet weten hoe je een televisie aan moet krijgen met al die moderne knopjes en programma’s! En als er een foutmelding op mijn laptop of telefoon komt, schiet ik spontaan in de stress. Gelukkig weet Stefan hier wel raad mee, dus heel erg vind ik het niet dat ik geen ster ben in technische dingen.

Je ziet, een hele rij vol! Ach, ik heb het inmiddels geaccepteerd. Er zijn dan ook weer genoeg dingen die ik wél goed kan! Wat is iets waar jij echt niet goed in bent?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

12 Reacties

 1. 6 juli 2018 / 13:02

  Oei teamsport was ook echt niet mijn ding. Geen leuke herinneringen aan gym van vroeger…
  En over die cactus: Echt geen water geven. Minstens een maand. En dan het minimale geven. Sinds ik mijn cactussen volledig negeer, is er geeneen meer dood gegaan 😀
  (Verder speel ik een beetje vals met een uitgeschreven plantenschema, dan weet ik precies hoeveel water elke plant nodig heeft)

  • Lianne
   Auteur
   6 juli 2018 / 13:06

   Ik herken het! Ik heb ook geen fijne herinneringen aan gymles en zou ze het liefst willen vergeten. Ik geef mijn cactus ook echt bijna geen water, maar toch verdorren de puntjes en volgens mij ligt het aan de bloemetjes die er voor de sier ingestoken zijn. Ik wil binnenkort een nieuwe cactus maar dan zonder al die versiersels, zodat hij het langer volhoudt (hopelijk)!

 2. 6 juli 2018 / 18:01

  Leuk om te lezen Lianne, en herkenbaar ook een aantal dingen. Ik ben ook aan het leren beter te worden in assertief zijn, onderhandelen en in planten niet dood te laten gaan. 🙂

  En heel herkenbaar het niet goed zijn in teamsporten! Zoals het omstoten van je eigen blokje, maar het ergst voor mij was nog wel dat ik met voetballen een doelpunt schoot in eigen doel. Daar waren mijn teamgenoten niet blij mee en ik kon wel door de grond zakken haha.

  • Lianne
   Auteur
   6 juli 2018 / 23:21

   Wat grappig dat je er zoveel dingen in herkent! Ja het assertief zijn, onderhandelen en koken probeer ik nog een beetje bij te leren, in de hoop dat het ooit beter gaat 🙂
   Ja erg die teamsporten hè? Als ik een bal kreeg dan wist ik van de stress niet meer wat ik ermee moest doen, haha! Gelukkig ligt gymles al heel lang in de verleden tijd!

 3. 6 juli 2018 / 21:51

  We hebben zeker wel wat overeenkomsten qua dingen die ons niet zo goed afgaan. Ik kan sowieso niet fluiten én niet mijn tong krullen. Ik kan zelfs niet met mijn vingers knippen, alhoewel ik het af en toe toch probeer als een vriend of vriendin het me weer eens probeert te leren, haha. Planten verzorgen en teamsporten (vooral volleybal – vreselijk!) gaan mij ook niet zo goed af. Rekenen en onderhandelen heb ik gelukkig niet echt moeite mee, maar techniek vind ik dan wel weer een flinke uitdaging 😉
  Leuk om te lezen!

  • Lianne
   Auteur
   6 juli 2018 / 23:23

   Wat grappig dat jij hier ook zoveel dingen in herkent! Oh dan ben ik tenminste niet de enige die niet kan fluiten of de tong niet kan krullen 😉 Vingers knippen kan ik alleen met rechts, dus voor 50 procent maar eigenlijk. Ja volleybal, de ergste van allemaal! Ik heb er erg slechte ervaringen mee en gelukkig ligt die gymles ver achter me!

 4. 7 juli 2018 / 08:59

  Herkenbaar. Vooral het niet kunnen rekenen. Ik heb dyscalculie. Heel vervelend soms, maar ik heb het geaccepteerd.

  • Lianne
   Auteur
   8 juli 2018 / 21:37

   Vervelend dat je dyscalculie hebt! Ik ben er nooit op getest, maar het zou bij mij ook zomaar kunnen. Precies, ik heb het ook geaccepteerd en ik vind het niet eens zo erg. Anders was ik waarschijnlijk nooit zo goed geweest in taal en schrijven 🙂 Het een compenseert het ander weer!

 5. Bibliolique
  9 juli 2018 / 11:01

  Iemand niet durven zeggen wat je vindt, dat heb ik ook. Maar dat is ook wel iets Limburgs, denk ik. Iets recht voor de raap zeggen, doen we niet. Uit respect en om de ander niet te willen kwetsen.
  Er komen veel dingen met mij overeen, Lianne. O, en in ijs bijten, au au! Tong krullen, nope. Planten, zijn al dood voor ze de winkel uit zijn. Groetjes van Angelique

  • Lianne
   Auteur
   9 juli 2018 / 11:39

   Weet niet of het typisch iets Limburgs is. Het ligt aan mijn karakter. Ik ben er van mezelf helaas niet zo goed in. Haha, grappig dat jij er zoveel dingen in herkent! 🙂

 6. 19 juli 2018 / 15:33

  Hahahaha van rekenen en wiskunde heb ik ook geen kaas gegeten hoor 😛 En ik ben slecht in wachten en geduld hebben… als ik iets wil dan moet het nu !!!

  • Lianne
   Auteur
   19 juli 2018 / 22:47

   Hahaha ja wachten is inderdaad erg vervelend en ik denk dat niemand daar goed in is 😉 Haha ja je zegt het goed, ik heb van al deze dingen geen kaas gegeten 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *