Happiness overload: de Happinessworkshop van Jette Schroder!

 

Mijn happinessjar!

Gisteren heb ik iets heel erg leuks gedaan! Ik had me opgegeven voor de happinessworkshop van auteur Jette Schroder, in boekhandel H. de Vries in Haarlem. Het werd iets met veel happiness, roze en glitters. Ik dacht meteen: dat is iets voor mij! En vooral omdat ik een minder goede week achter de rug had was dit echt iets dat ik kon gebruiken.

Ik kwam binnen en de tafel was erg mooi versierd met allemaal leuke versierspulletjes, cakejes, glittertjes, kaarsjes, vlinders, bloemen… noem het maar op. Meteen iets om vrolijk van te worden! We waren met een klein groepje, dus het was erg leuk om hier zo met z’n allen aan te werken en zo nieuwe mensen te leren kennen.

Deze workshop was vooral het thema van Jettes nieuwste boek, de Happiness Goeroe. We kregen allemaal een happinessverklaring met dezelfde regels die in het boek stonden, en die we allemaal moesten ondertekenen. Toen kwam ik er niet meer onderuit. Happiness wordt dus mijn nieuwe levensstijl!

Daarna werd het tijd om onze happinessjar te vullen! Je mocht hem vullen zoals jij dat wilde, met juist de dingen waar jij je goed bij voelt en blij van werd. We moesten allemaal kiezen voor een veer, een kaarsje, gelukssteentjes, bloemen, een potje glitters, wat versieringen zoals jij dat wilde en een mantra, die Jette zelf had geschreven en die je zelf uit mocht kiezen om erin te doen.

Ik heb voor mijn happinessjar gekozen voor iets met veel roze (natuurlijk), maar met een paar wit-, paars- en blauwtinten. Ook heb ik bewust drie gelukssteentjes uitgezocht (een roze, een paarse en een blauwe), die staan voor de drie personages uit mijn boek. Ook heb ik een roze, een paars en een blauw stofje gekozen als dekseltje, die staan voor de trilogie die ik van mijn verhaal wil maken. (Ik heb iets met het getal 3, merk ik nu!) Hopelijk brengt het potje geluk en helpt dit een beetje om mijn droom om auteur te worden te verwezenlijken. Volg altijd je gevoel, zeggen ze wel eens. Dat is nu zeker het geval: op de mantra die ik bij Jette uit had gekozen, stond: ‘Ik durf mijn dromen achterna te gaan.’ Ja, toepasselijker kan niet! Die verdient ook een mooi plaatsje in de happinessjar 🙂 Hij zit opgerold op onderstaande foto, naast de roze kaars.

Zo is mijn happinessjar geworden. Ik ben er erg trots op en het is precies mij geworden! Het straalt echt mij uit, vind ik 🙂 En het was helemaal niet moeilijk te maken! Je vult eigenlijk gewoon een potje met leuke dingen. Volgens Jette allemaal te verkrijgen via AliExpress.

Wat ook een leuke toevoeging was: op bovenstaande foto’s zie je kleine happinessgoeroe-kaartjes in het potje zitten. Hier hebben we allemaal blijmakers voor elkaar opgeschreven. We kregen een lijst met dingen die je kunnen inspireren om anderen vrolijk te maken, zoals: koop dit boek, of ga deze film kijken. Zie onderstaand voorbeeld. We kregen elk een stapeltje mee voor in ons eigen potje. Ik heb er best veel geschreven, dus ik hoop niet dat ik er veel van mezelf terug heb, haha! Ik vond het een erg leuk idee en ik hoop dat ik zo nog leuke aanraders van de andere deelnemers heb getrokken! En dat ik de andere deelnemers met mijn eigen favoriete dingen nog kan inspireren 🙂

En toen waren alle potjes klaar. Iedereen had er iets anders van gemaakt, zo leuk om te zien! Je kon wel zien dat iedereen een andere smaak en stijl had, en dat maakte het juist leuk om hiermee aan de slag te gaan en te zien wat anderen nou echt inspireert.

Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd geworden naar Jettes boek, en heb ik die uiteraard gesigneerd gekocht. We kregen nog een armbandje en toen zat deze ontzettend leuke en inspirerende happinessworkshop er alweer op!

Jette onwijs bedankt voor de leuke en inspirerende middag! Het heeft me echt opgevrolijkt en me zeker laten inzien dat je altijd je dromen achterna moet gaan (ja, het is mijn nieuwe mantra vanaf nu, dus ik heb geen andere keus ;)).

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

 

Volg:
Share:

8 Reacties

 1. 18 juni 2018 / 16:19

  Wat een leuke workshop! Ik ben ook wel heel benieuwd geworden naar haar boek. En ik hoop echt dat je droom werkelijkheid wordt!

  • Lianne
   Auteur
   18 juni 2018 / 23:11

   Ja ik ben ook zo benieuwd nu naar haar boek! Dit was al echt iets om vrolijk van te worden. Bedankt voor je lieve woorden <3

 2. 18 juni 2018 / 18:39

  Dat boek klinkt alleen al geweldig, maar de workshop was zo te horen ook heel geslaagd. Wat een fijne afsluiting van zo’n minder fijne week! Je happiness jar is erg mooi geworden en ik vind het zo fijn om te horen dat de workshop je een beetje goed heeft gedaan en je weer heeft geïnspireerd om je dromen achterna te gaan <3

  • Lianne
   Auteur
   18 juni 2018 / 23:13

   Dank je wel lieve Romy <3 Ja het was zo leuk om te doen, het was ook echt iets voor jou! Het was ook echt net wat ik nodig had dus ik ben blij dat ik weer gemotiveerd en geïnspireerd aan de slag kan!

 3. 18 juni 2018 / 20:58

  Ziet er echt super leuk uit! Ik volg Jette sinds kort op Instagram, wat onwijs leuk van haar om zoiets te organiseren. Erg benieuwd naar haar boek. Zet ‘m op mijn lijstje voor de vakantie.

  • Lianne
   Auteur
   18 juni 2018 / 23:13

   Ja volgens mij is het een supergaaf boek, want er zaten een aantal meiden bij die hem al gelezen hadden. Dit was in ieder geval al een leuk voorproefje!

 4. 21 juni 2018 / 21:59

  Dat ziet eruit als een hele leuke dag, ben ook heel erg benieuwd naar haar boek. Happiness is altijd goed!

  • Lianne
   Auteur
   22 juni 2018 / 13:26

   Ja het was heel gaaf, ik kan het ook zeker aan iedereen aanraden! Ben nu ook erg benieuwd naar het boek 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *