Get out of your comfortzone!

Blouse: tweedehands. Pantalon: Stradivarius. Sneakers: Winschoten, Groningen.

Uit die comfortzone stappen. Daar heb ik tegenwoordig wel een handje vol van! Je wil nu eigenlijk datgene doen wat je al lang graag wilt, maar al die excuses die je alsmaar tegenhouden komen dan weer om de hoek kijken. Zoals je eigen bedrijf beginnen, of die lange, verre reis boeken. Wat houd je nou eigenlijk tegen?

Ik was vroeger ook zo. Gewoon trouwen met mijn jeugdliefde, dicht bij mijn ouders blijven wonen, huisje boompje beestje… ja, die shit allemaal. De eerste keer dat ik écht iets drastisch buiten mijn comfortzone deed, was in real life afspreken met een jongen die ik op een chatbox had leren kennen. Doodeng vond ik het, en toen ik in de bus naar hem toe zat, wilde ik me eigenlijk het liefst per direct weer omdraaien. Maar dat heb ik niet gedaan, want ik wilde die jongen waar ik lief en leed mee gedeeld had nu eindelijk echt leren kennen. Ik kon dit.

Nu zijn we 6,5 jaar verder en woon ik met hem samen. Ik kan je vertellen, die ervaring was het begin van nog veel vaker uit die veilige schulp kruipen. Ik verhuisde naar Eindhoven, verder weg bij mijn ouders vandaan. Ik ging mijn boek schrijven. Ik ging samen met Stefan zonder baan en huis een maand door Amerika reizen. Ik begon mijn eigen bedrijf. Ik begon Chicklitchicks met in juli de eerste meeting. Wauw, tien jaar geleden had ik nooit gedacht al die dingen te zullen doen!

Toch kan het nog best eens moeilijk zijn, vooral als je soms zoveel twijfelt en nadenkt als ik. Maar je hoeft niet meteen drastisch je leven te veranderen, het kan ook klein: ik was laatst met Romy in Amsterdam, waar we Stradivarius naar binnen liepen. Note: ik had nog nooit van die winkel gehoord. Maar ik kwam naar buiten met twee pantalons (een witte en een donkerblauwe, zie foto), die ik normaal nooit aantrek! Zelfs kleding gaan dragen die net iets buiten je comfortzone liggen, kunnen al zoveel voor je doen! Je leert meer durven en je krijgt zo veel meer zelfvertrouwen.

Ik wil al een tijdje graag naar Londen. Iets met girlhotspots Sketch en Peggy Porschen Cakes. Maar ik weet dat ik Stefan niet erg blij kan maken met een roze-overload tripje. Daarom wilde ik graag eens met een vriendin een stedentripje maken, maar zie maar eens een vriendin te vinden die A: daar het geld voor heeft, B: dezelfde week vrij kan krijgen als jij en C: je zeker weet dat het goed genoeg klikt tussen jullie dat je met haar alleen een paar dagen weg kunt gaan. Dat is soms heel moeilijk.

Mijn muis hing de hele tijd maar een beetje rond op Trivago. Moest ik het wel doen? Ik was aan het twijfelen. Die eeuwige twijfelkont kwam weer in me los, ook al ben ik al tien keer eerder over die comfortzone-lijn heen gestapt. Ik wilde het zo graag, dus wat hield me nou eigenlijk tegen? (Iets wat je jezelf echt af moet vragen als je iets graag wilt, maar alweer twijfelt.) Dus ik heb het gedaan. Ik heb het tripje geboekt eind juli!

Ja, je leest het goed: ik ga in mijn eentje naar Londen! Freaking stoer 🙂 Eng, maar ik heb er wel zin in!

Ik plak er eerst nog een dagje en nachtje Brussel aan vast, omdat mijn trein naar Londen die dag daarna best vroeg vertrekt. Was een stomme fout van mij, ik dacht ik ga lekker vroeg naar Londen want dan heb ik daar de hele dag. Maar er niet bij nagedacht dat er zo vroeg nog geen treinen rijden naar Brussel. Oké, dan maar de dag van tevoren en daar een hotel in de buurt nemen. Ook leuk, kan ik ook nog een dagje Brussel doen 🙂 Dan van daar uit naar Londen, 30 juli, en 2 augustus ’s avonds ga ik weer terug. Een paar dagen maar dus, maar toch vind ik het erg spannend! Ik heb zoiets nog nooit alleen gedaan. Misschien maar even Pippi Langkous quoten dan: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Weer een nieuwe uitdaging in mijn comfortzone-uitdagingen!

Wil jij ook iets ontzettend graag, maar twijfel je om wat dan ook voor redenen? Vraag je dan eens af waarom het je tegenhoudt. Heb je net zoals ik niemand om mee te gaan op een stedentripje dat je graag wil maken? Waarom zou je die droom maar in je achterhoofd duwen terwijl je ook je comfortzone uit kan dagen en er veel van kunt leren door alleen te gaan? Veiligheid brengt je nooit verder dan je eigen voordeur. Anders woonde ik waarschijnlijk nog steeds bij mijn ouders, zonder vriend. En zat ik dit nu niet te typen 😉

Wanneer ben jij een keer echt out of your comfortzone gegaan?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

 

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 11 juni 2018 / 17:44

  Wat ontzettend stoer dat je deze stap (en ook al dir andere spannende stappen!) hebt gezet! Je hebt helemaal gelijk dat een stedentrip alleen eigenlijk een heel tof idee is. Stiekem denk ik daar ook al een tijdje aan, omdat ik denk dat ik daar ook nog veel van zou kunnen leren ? En tof dat je er ook meteen een uitje naar Brussel aan kunt vastmaken! Ook die pantalon staat je geweldig! Je bent supergoed bezig.
  Ik heb de afgelopen week de allergrootste stap buiten mijn comfortzone gezet uit mijn leven tot nu toe. Ik mail je er binnenkort even over, want pas vandaag is het belangrijkste rond ? (het is geen eigen huis overigens ?)

  • Lianne
   Auteur
   11 juni 2018 / 23:06

   Dank je wel voor al je lieve complimenten! <3 Ja ik vond de gedachte wel eng, maar ik wilde het toch graag eens doen en Londen vond ik daar wel een geschikte plek voor. Het lijkt me heel gaaf en ik denk ook dat ik er veel van ga leren! 🙂
   Ohh ik ben benieuwd wat het is! 😀 Ik ben erg druk met werken en ons huis in orde maken deze week, dus ik hoop dat ik tussendoor nog even de tijd krijg om je te mailen. Ik zie je mail wel verschijnen! Het klinkt in elk geval superleuk 🙂

 2. 12 juni 2018 / 14:39

  Wat ontzettend gaaf dat je deze stap hebt genomen! Ik ben ook nog nooit alleen op reis geweest maar zit er wel aan te denken om dit ook een keer te doen. Spannend! Ik ben zo benieuwd naar jouw ervaring!

  • Lianne
   Auteur
   12 juni 2018 / 14:44

   Ja ik vind het nog wel spannend, maar ik heb er wel veel zin in 🙂 Leuk dat jij het ook aan het overwegen bent! Ik zou zeggen wat let je? 🙂

 3. 12 juni 2018 / 15:51

  Ik vind je sowieso heel stoer. Ik woon nog steeds dicht bij mijn ouders en zou niet weten wat ik in een andere stad zou moeten. Al droom ik wel eens van een huisje in het buitenland. Ach wie weet! Je hebt echt ontzettend leuke kleding uitgekozen en wat gaaf dat je naar London gaat in je uppie. Wordt vast een succes. Het is maar net wat je er zelf van maakt. Ben benieuwd hoe je het daar gaat vinden. Ik ben er nog nooit geweest.

  • Lianne
   Auteur
   12 juni 2018 / 22:58

   Ik snap dat als je kinderen hebt dat verhuizen wat lastiger kan zijn. Ze hebben immers toch hun school en vriendjes. Misschien voor ooit 😉 Dank je! Ja ik heb er veel zin in! Je hebt gelijk, je moet het gewoon leuk maken voor jezelf, en dat ga ik zeker doen! Ik ben er zo’n zes jaar geleden geweest, dus ik wilde wel weer eens een keer 🙂 Het is zeker een aanrader!

 4. 14 juni 2018 / 13:48

  Wat cool! In je eentje op reis! Lijkt me inderdaad best spannend maar hoe chill is het dat je met niemand anders rekening hoeft te houden! Ik vind het héél stoer en ben heel benieuwd hoe je er straks op terug kijkt:).

  • Lianne
   Auteur
   14 juni 2018 / 13:50

   Bedankt voor je reactie! Ja ik vind het wel spannend, maar dat ik inderdaad kan doen wat ik wil doen zonder met iemand rekening te houden lijkt me echt heerlijk! Ja er komt zeker nog een reisverslagje online 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *