Kijkje in mijn fotoboek: dagje Volendam!

Prachtig plaatje toch? Leuk voor de kleinkinderen. ‘Toen oma nog jong was, liepen we er allemaal zo bij!’

Afgelopen zondag kregen Stefan en ik het goede idee om een dagje naar Volendam te gaan. Het was mooi weer, het is maar een halfuurtje rijden, ik was er nog nooit geweest en het was altijd al een bucketlist-item. Dus waarom niet? Volendam is dus echt the place to be als je eens de toerist wil spelen in eigen land. Nergens anders is het ‘Hollandser’ dan hier. Helaas hebben we Jan, Nick of Simon niet gezien, maar dat mocht de pret niet drukken!

Toen we aankwamen, zagen we al meteen hoe Hollands het daar is: we liepen vrijwel meteen langs het Volendams museum.

Na nog iets verder te lopen kwamen we aan op de dijk, waar het allemaal gebeurt. En vroeger is gebeurd, natuurlijk. Een foto in authentieke klederdracht (zie bovenste foto) kon natuurlijk niet ontbreken! Ik kon zelfs roze klompen aantrekken, wat al helemaal een feest was aan mijn voeten!

Na de verkleedpartij hebben we een tour gedaan, waarin ze het leven in een oud Volendams huisje lieten zien en de geschiedenis vertelden van hoe mensen daar honderd jaar geleden leefden. Zo heb ik nog wat geleerd over mijn eigen land! De tour werd afgesloten met een 3D filmpje waarin je werd meegenomen op de Zuiderzee om te gaan vissen. Heel gaaf om dat allemaal in 3D overal om je heen te zien!

We hebben nog op een terrasje gezeten, rondgelopen en winkeltjes bekeken. Volendam is eigenlijk helemaal niet zo groot, het is vooral de dijk die een echte toeristische trekpleister is. Overal waar je kijkt is het Nederlands: kaaswinkels, dorpscafeetjes, viskraampjes… We besloten een kaartje te kopen voor de boot naar Marken, een klein pittoresk vissersdorpje. Nog authentieker dan Volendam! Je zag alleen maar van dit soort huisjes:

Kortom: zeker een aanrader om eens te bezoeken als je echt een stukje oud-Nederland wil zien! Vanuit Volendam gaat hier elk halfuur een boot naartoe (en ook weer terug) en retourkaartjes zijn helemaal niet zo duur. Het is niet zo groot, dus nadat we hier even lekker gelopen en rondgekeken hadden, gingen we weer op de boot terug om lekker op het water van de zon te genieten!

Eenmaal terug kon een bezoekje aan een visrestaurant natuurlijk niet ontbreken, en hebben we zo heerlijk de dag afgesloten 🙂 Het is een prachtig plaatsje en een prachtig stukje Nederland. Het is zeker een aanrader, maar niet heel erg groot. Binnen een dagje heb je alles gezien en kun je je prima vermaken in dit vissersdorpje! Ook leuk om er meteen een boottochtje naar Marken aan te plakken, de echte Hollandse hotspot waar ze bijna nog met guldens betalen. Ik zou hier zeker nog eens naartoe willen gaan! Maar om ervoor te zorgen dat je het toeristengevoel in eigen land blijft houden, zou ik hier niet wekelijks naartoe gaan. Tenzij je er woont, natuurlijk 😉

Ben jij ooit eens een Volendam of Marken geweest?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. 8 juni 2018 / 18:06

  Superleuk dat jullie een bezoekje hebben gebracht aan Volendam en Marken! Ik ben er een jaar of acht geleden een keer een dagje geweest en was verbaasd over hoe klein het eigenlijk is, haha. Ik vond het wel een erg schattig dorpje en kon het ook niet laten om zo’n klederdrachtfoto te maken. Volendam is inderdaad wel echt een typisch stukje Hollandse nostalgie 🙂 Superleuke foto’s!

  • Lianne
   Auteur
   8 juni 2018 / 18:24

   Ja ik vond het superleuk! Inderdaad echt een authentiek stukje Nederland. Voor het toeristengevoel wil ik het ook liever niet te vaak gaan bezoeken, haha! Dank je wel 🙂 We hadden echt een hele klederdracht-fotoshoot!

 2. 9 juni 2018 / 07:59

  Wat een leuke foto’s in klederdracht! Geweldig! Ik ben heel lang geleden eens in Volendam geweest en vond het daar erg leuk.

  • Lianne
   Auteur
   9 juni 2018 / 14:14

   Dank je! Ja het was een hele fotoshoot geworden, haha! Ja ik was er nog nooit geweest, maar om het speciaal te houden ga ik het niet te vaa bezoeken.

 3. 10 juni 2018 / 12:36

  Wat een leuke foto’s! Dit staat ook op mijn bucketlist. Moet er alleen iets verder voor rijden 😉
  Jammer dat je Nick en Simon niet gespot hebt, haha! Toevallig was een vriendin van me er ook zaterdag.

  • Lianne
   Auteur
   10 juni 2018 / 23:00

   Dank je wel! Zeker de moeite waard om eens een dagje heen te gaan 🙂 Haha, wel toevallig inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *