Hoe begin jij met een goede start van een nieuwe week? 5 tips!

Wat kan ik toch genieten van de mooie bloemen in onze tuin! Een blijmaker op maandag 🙂

O nee, weer vroeg opstaan, weer naar het werk, weer die verplichtingen… De wekelijkse sleur en het aftellen naar het weekend is alweer begonnen, oftewel: het is weer maandag. Voor veel mensen de minst favoriete dag van de week.

Ik heb nooit zo’n hekel aan maandag, maar dat komt ook omdat ik op onregelmatige dagen werk. Ik heb ook niet zoals vele andere mensen, iets met de term ‘TGIF’. Maar hoe zorg je nou dat je net zo vrolijk en fris de nieuwe week ingaat als dat je hem afsluit? Hoe maak je nou een echte ‘TGIM’ (Thank God it’s Monday)? Ik geef je een paar tips om het begin van deze week net iets aangenamer te maken!

1: Zorg voor een to do-lijstje

Wat moet er deze week allemaal gebeuren? Moet je je auto wassen, de administratie van je bedrijf doen, heb je een afspraak bij de tandarts? Zorg dat je al deze activiteiten per dag noteert, zo houd je orde en structuur en wordt het makkelijker om op maandag te beginnen met een nieuwe wekelijkse start.

2: Zorg voor blijmakers

Heb je, naast een to do-list met verplichtingen, ook een lijstje met leuke dingen? Ga je op donderdagavond misschien gezellig iets drinken met een vriendin? Heb je misschien in het weekend een boekpresentatie of een gezellig etentje? 🙂 Als je al die dingen in je hoofd houdt, weet je waar je naartoe leeft, en dat maakt een nieuwe start van de week toch net iets draaglijker!

3: Plan leuke momentjes in

Staat er dan alsnog niet zoveel leuks op de planning? Is het een week met alleen maar werk, huishouden en veel regen? Nou, dan haal je toch zelf de zonneschijn in huis? 🙂 Zorg dat je op zo’n dag als maandag iets voor jezelf inplant om naar uit te kijken. Na je lange werkdag misschien in plaats van koken eens een pizza bestellen en Netflix kijken? Of misschien een lekker lange douchebeurt waarin je je nieuwe douchegel uitprobeert. Heerlijk toch? Zijn maar kleine dingen, maar juist die kleine dingen kunnen toch voor een beter gevoel op een nieuwe maandag zorgen.

4: Doe eens wat anders

Alweer maandag, Alweer een werkdag, Alweer die sleur… wow, stop! Time to shake things up a bit 😉 Ga je altijd met de auto naar je werk? Waarom ga je op maandag dan niet eens, mits je in de buurt woont en het weer het toelaat, met de fiets? Misschien ontdek je wel een prachtige, natuurrijke fietsroute! Of waarom neem je niet eens een lekkere maaltijdsalade mee als lunch in plaats van altijd maar die boterhammen met kaas? Al is het maar klein, om iets totaal nieuws of anders te doen op de maandag kan er al voor zorgen dat je er weer veel meer zin in krijgt.

5: Sta eens bij momenten stil

Vaak denk je van hè, weer een maandag. Weer een nieuwe werkweek. Maar sta er eens bij stil hoe ongelofelijk snel die weken voorbij vliegen. Volgende week denk je vast weer zo. Voor je het weet, is er weer een jaar voorbij. Dus waarom zou je er dan niet extra van genieten en er bij stilstaan? Je zou bijvoorbeeld ook kunnen denken: ‘Yes, een nieuwe week! Deze week is zo voorbij, dus ik ga er lekker van genieten!’ Klinkt goed, toch? 🙂 

Wat doe jij om de maandag net iets beter door te komen en om net iets meer het ‘TGIM-gevoel’ te krijgen? 🙂

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

12 Comments

 1. 29 mei 2018 / 07:10

  Een fijn lijstje! Ik moet zeggen dat ik niet zo’n last heb van de maandagen haha. Ik probeer altijd wel een “verheug” moment in te plannen doordeweeks. Naar een terrasje, fietsen, een leuke serie kijken, werken aan mijn boek 🙂

  • Lianne
   Auteur
   29 mei 2018 / 14:26

   Haha, nee ik heb ook niet zo’n last van maandagen 😉 Maar inderdaad, zo’n verheugmomenten kunnen altijd helpen! Dat zijn leuke dingen die je opnoemt!

 2. 30 mei 2018 / 15:08

  Zo heb ik mijzelf afgelopen maandag getrakteerd op een extra lekker ontbijt. Ik had allemaal vers fruit gehaald en nieuwe cornflakes (dat is dan niet zo gezond, maar wel super lekker). Ik werd helemaal vrolijk toen ik al om 5:45 aan mijn ontbijt zat. Maakt gelijk de hele dag goed!

  • Lianne
   Auteur
   30 mei 2018 / 15:09

   Dat klinkt echt hartstikke lekker! Inderdaad een goed begin van je dag, zoals een heerlijk ontbijt, kan al heel veel goed maken!

 3. 30 mei 2018 / 21:56

  Ik heb gelukkig ook geen last van de maandagen. Ik werk ook onregelmatige diensten en dagen en daarnaast werk ik, ook net zo makkelijk in het weekend 🙂 voor mijn eigen onderneming.
  Maar wel een heel leuk lijstje met dingen! Daar hebben mensen die wel een TGIF-gevoel hebben vast baat bij.

  • Lianne
   Auteur
   30 mei 2018 / 22:09

   Ja klopt, ik denk dat als je onregelmatig werkt, dat je nooit zo’n last hebt van maandagen, en ook nooit zo’n TGIF-gevoel op vrijdag hebt. Tenminste, ik niet 🙂 Maar als ik toch een keer het weekend vrij heb en op maandag weer moet beginnen, kan dan zo’n soort lijstje als dit toch helpen 🙂

 4. 30 mei 2018 / 23:01

  Ik had er ook nooit wat mee, TGIF. Vaak betekende het voor mij avonddienst en op zaterdag en zomdag een werkweekend waarbij ik blij was dat het eindelijk maandag was. Mooi lijstje. Ik ben zelf helemaal into de to do lijstjes.

  • Lianne
   Auteur
   30 mei 2018 / 23:10

   Ja klopt, ik herken het! Toen ik vorig jaar nog veel weekenden werkte, kon ik ook nooit van die TGIF genieten en alleen maar blij zijn als het weekend weer voorbij was. Nu kan ik als flexer mijn diensten zelf inplannen en probeer ik de weekenden zoveel mogelijk vrij te houden. Maar dan nog heb ik nog steeds niet echt een favoriete dag van de week.

 5. 31 mei 2018 / 21:37

  Wat een fijne tips! Er zitten veel tussen die ik zelf ook graag toepas 🙂 Een verheugmoment vind ik ook altijd fijn. Ik maak bijvoorbeeld graag van de maandagavond iets leuks om naar uit te zien. Daar kan ik dan ’s ochtends al een beetje blij van worden.

  • Lianne
   Auteur
   31 mei 2018 / 23:06

   Een verheugmoment om naar uit te zien is echt fijn! Dat maakt het begin van je week al iets draaglijker 🙂

 6. 1 juni 2018 / 06:43

  Wat een leuke en fijne tips! Ik start vandaag met mijn eerste werkdag na een maandje thuis te hebben gezeten! Ik zal je tips wel goed kunnen gebruiken voor de komende weken 🙂

  • Lianne
   Auteur
   1 juni 2018 / 08:24

   Ahh wat leuk om te horen Nydia! Fijn dat je er wat aan hebt 🙂 Wat ontzettend spannend! Ik wens jou heel veel succes op jouw eerste werkdag! laat je weten hoe het ging? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *