Deze 5 dingen zou ik willen op mijn bruiloft

De boom van de buren is een erg blogwaardige foto 😉 Shhh!

Afgelopen vrijdag was ik voor het allereerst sinds 1999 op de ceremonie van een bruiloft. Ik was helemaal naar Venlo afgereisd om de huwelijksdag te kunnen meemaken van een vriendin met wie ik altijd samen in musicals heb gespeeld. En het was het helemaal waard! Ik kwam nog net op tijd binnen, dus ik kon meteen het weggeefmoment zien. Wauw, en echt meteen al kreeg ik een brok in mijn keel. En toen ze hun geloften vol emotie naar elkaar uitspraken, kreeg ik zelfs tranen in mijn ogen en dat heb ik niet vaak! Het was zo mooi en zo liefdevol, dat ik begon na te denken over wat ik zou willen bij mijn eigen bruiloft. Ja ik weet het, ik moet eerst die vraag nog krijgen, maar ik vind het leuk om hier alvast over te dagdromen. (Hèhè wie niet?) Daarom geef ik je nu een lijstje met vijf dingen die ik zonder twijfel zou willen als ik eindelijk ga trouwen! (Buiten de witte jurk, de ringen met onze namen en het loopje naar het altaar als mijn vriend me vol liefde aankijkt!)

Ik wil trouwen in 2020. Graag als het kan op 20 februari, de mooiste datum van dat jaar. Misschien een beetje jammer dat het dan winter is, maar goed, misschien heeft zo’n winterbruiloft juist wel wat! Het is dan vaak rustiger qua boekingen en ook goedkoper. Daarbij hebben wij in de zomer/nazomer al zoveel verjaardagen, dat ik het zonde zou vinden om dan ook nog een huwelijk rond die tijd te plannen. Met zo’n grote hoeveelheid verjaardagen valt zo’n trouwdag misschien een beetje in het niet, en dat zou ik jammer vinden! Dus vandaar dat ik een beetje sfeer, warmte en liefde aan die normaal zo koude en kille winter wil geven!

Something old, something new, something borrowed, something blue. Dit is een klein detail, maar zelfs een kleine traditie kan zo waardevol zijn voor zo’n dag! Dit is echt zo’n cliché huwelijksding waar ik me graag aan wil houden. Dus bij dezen: van wie mag ik een mooie ketting lenen? 🙂

Zelf geloften schrijven. Toen dat prachtige en emotionele moment mocht aanschouwen dat het huwelijkspaar de zelfgeschreven geloften aan elkaar aan het oplezen waren, dacht ik eraan dat zoiets toch wel een van de mooiste momenten uit je leven moet zijn. Al moet ik mijn hele toespraak huilen, het zou recht uit mijn hart komen en ik zou niets liever willen dan mijn geliefde te laten zien dat ik hem onvoorwaardelijk liefheb.

Een vrijgezellenfeest. Dus bij dezen, vriendinnetjes… Jullie weten wat jullie te doen staat! 😉 Het zou me niet eens uitmaken als ik met een piemelkroontje op door de winkelstraten moet gaan dansen, een gezellige dag samen met al mijn vriendinnen, die de moeite nemen om zoiets liefs voor me te organiseren, dat zou ik al het mooiste vinden van het hele vrijgezellenfeest.

Vrienden/familie die een toespraak houden met allemaal leuke en grappige momenten. Al dan niet erg gênant. Maar ik zou het juist leuk vinden als mensen die ons goed kennen zoiets willen voorbereiden. Ik vind het juist ontroerend als mensen de moeite nemen om zoiets voor je te doen. En dan het liefst ook nog met zo’n mooie fotocollage erbij die de hele avond op beeldscherm getoond wordt!

Wat zijn dingen die jij absoluut graag zou willen als jij gaat trouwen? Of als je al getrouwd bent: wat mocht er absoluut niet ontbreken bij jou? 🙂

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

12 Comments

 1. 22 mei 2018 / 07:01

  Leuk om over na te denken 🙂 Ik ben 9 jaar geleden getrouwd, in de herfst en had iets nieuws, blauws, oud en geleend. Vind dat een mooie traditie.

  • Lianne
   Auteur
   22 mei 2018 / 09:38

   9 jaar al, wat gaat dat snel voorbij hè? Ja klopt ik vind dat ook zo’n mooie traditie, die wil ik er zeker weten bij hebben!

 2. 22 mei 2018 / 10:22

  Ik gun je een fantastische dag.
  Voor mij was het vooral belangrijk dat het geen gedoe was. Geen jurk, geen geloften schrijven, geen gasten, geen receptie, en zeker niet ‘worden weggegeven’ of de naam van mijn gozer aannemen. Ik blijf mezelf en ik ben van mezelf. Ik deel mijn leven met mijn gozer, ik word niet zijn bezit. En niemand heeft mij weg te geven.
  We gingen voor een geregistreerd partnerschap, want een traditioneel huwelijk spreekt me niet aan. Daar horen dus ook geen ringen bij, en geen geloftes of beloftes afleggen. Wel getuigen, en dat waren mijn ouders. Er waren verder ook geen gasten. We waren in 15 minuten klaar: ik was heel blij. Daarna weer verder met klussen in ons net gekochte huis (wat de reden was dat we het een en ander officieel wilden vastleggen). We zijn wel uit eten geweest met familie, maar verder was het een dag als alle anderen. Dat werkte prima voor mij. Ik heb zelfs mijn ‘trouwkleding’ niet meer XD

  • Lianne
   Auteur
   22 mei 2018 / 12:59

   Dank je wel voor je reactie! Haha, bij jou was het dus inderdaad niks van wat ik allemaal opnoemde, maar als jij je daar goed bij voelt is dat prima toch? Iedereen mag zijn huwelijk/geregistreerd partnerschap indelen zoals hij/zij dat wil. Als je maar zeker bent van je zaak, het gaat immers om jou en je geliefde, en als je maar een fijn etentje hebt gehad! En inderdaad, weggeven hoeft voor mij ook niet. Dat is eigenlijk zo’n beetje de enige traditie waar ik vanaf wil wijken. Ik ben niet zo’n papa’s kindje dus voor mij voelt dat niet zo lekker op de een of andere manier.

 3. 22 mei 2018 / 22:23

  Wat superleuk om te lezen! Ik heb nog geen eens een vriend, maar ik weet al wel dat ik een sprookjeshuwelijk wil! Voor de ceremonie wil ik alleen met mijn vrienden en familie die het dichtsbij me staan naast die het dichtsbijstaan bij de toekomstige verloofde. De rest mag gewoon lekker komen op het feest. Ik zie het wel voor me dat ik een thema bruiloft zou organiseren, hoogstwaarschijnlijk wordt het dan een strandachtig thema of een bloementuin thema. Verder wil ik sowieso een boeket gemaakt van Dahlia’s, mijn favoriete bloem. Waarschijnlijk word ik ook een bridezilla omdat ik alles perfect gepland wilt hebben haha. Maar goed eerst maar een vent vinden 😛

  • Lianne
   Auteur
   22 mei 2018 / 22:49

   Haha, ook al heb je nog geen vent, het blijft leuk om erover te fantaseren toch? 🙂 Klinkt inderdaad als een sprookjeshuwelijk! En ik wil het liefst inderdaad ook naasten voor op de ceremonie en het feest lekker drukbezocht. Wauw, wat mooi dat je je favoriete bloem als symbool erin wil hebben! Ik snap wel wat je bedoelt met het bridezilla-gedeelte. Ik zou me denk ik dood stressen omdat ik alles perfect geregeld zou willen hebben en flippen als er iets niet goed zou zijn, haha!

 4. 23 mei 2018 / 07:42

  Alleen al van het lezen van je artikel krijg ik al helemaal zin om te trouwen of om op z’n minst een bruiloft van iemand anders bij te wonen 🙂 Ik weet zeker dat jouw bruiloft prachtig zal zijn en ik duim met je mee dat je op tijd ten huwelijk wordt gevraagd om op 20-02-2020 jullie trouwdag in te plannen, hihi 🙂 Ik zou in ieder geval met alle liefde meedenken over een heel geslaagd vrijgezellenfeest! ♥

  • Lianne
   Auteur
   23 mei 2018 / 13:49

   Ja het wordt echt eens tijd voor een bruiloft! Ja ik hoop het ook! We gaan gewoon samen duimen en hopen dat ik dit jaar dan eindelijk gevraagd wordt 🙂 Ahh wat lief van je! Jij mag sowieso foto’s komen maken <3

 5. 24 mei 2018 / 23:55

  Leuk dit!! Ik ben zelf óók in Venlo getrouwd net als je vriendin dus gelijk nieuwsgierig wáár ze getrouwd is. Op het stadhuis? Je lijstje zou bijna de mijne kunnen zijn. We hebben alleen geen geloften voor elkaar geschreven. Achteraf gezien had me dat wel mooi geleken. Ik denk dar een winterbruiloft hartstikke gaaf is en ik wens je alvast een onwijs mooie dag toe.

  • Lianne
   Auteur
   25 mei 2018 / 14:18

   Wat toevallig! Die vriendin is in Domani getrouwd. Waar heb jij het ja-woord gezegd? 🙂 Wat jammer dat jullie geen geloften hadden geschreven! Als het maar een mooie dag was, dat is het belangrijkste. Dankjewel, maar laten we eerst maar hopen op die dag dat ik een aanzoek krijg, haha!

 6. 4 juni 2018 / 22:32

  Zo’n heel chique trouwfeest, daar droom ik nu eens echt niet van! Vrienden van me hebben vorig jaar gewoon een grote bbq gehouden, en gasten konden gewoon lekker in een tentje blijven slapen op het domein. Luxueus is dat zeker niet, maar wat was dat leuk! En uiteindelijk moet het ook gewoon plezant zijn eh! 😉 Nu alleen nog iemand vinden die met me wilt trouwen. 😉

  • Lianne
   Auteur
   4 juni 2018 / 22:52

   Klinkt ook erg leuk! Luxueus hoeft het ook niet te zijn, als het maar leuk is! Iedereen heeft zo zijn eigen wensen wat betreft een bruiloft, en die afwisseling maakt het juist leuk! Hopelijk vind je snel iemand om mee te trouwen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *