De maand mei: What’s in it for me?

Foto gemaakt door boyfriend, op het mooie pleintje achter ons huis.

‘In mei, leggen alle vogels een ei!’ Ik hoor het mijn moeder zo zeggen. En gelijk heeft ze, want qua weer beginnen we al erg goed deze maand! Vandaag is het de eerste maandag van de maand dus bij dezen een opstelling van al mijn leuke plannen en goals!

Toevallig is morgen mijn eerste dag als thuiszorgmedewerker bij de Zorgcirkel. Ik werkte eerst via een uitzendbureau, maar als ik 500 uur had gewerkt, dan kon ik overstappen naar de flexpool van de Zorgcirkel zelf, en morgen, 8 mei, is die dag. Dus in principe niet helemaal een nieuwe uitdaging, maar wel fijn dat ik niet meer aan het uitzendbureau vast zit als tussenpersoon. en ik kom nu in dienst voor een vast aantal uur per week en kan ook wat meer lange diensten werken, zodat ik niet op mijn vrije momenten nog wat uren voor wat extra geld bij elkaar hoef te sprokkelen. Heel fijn en een goed vooruitzicht!

Morgenavond heb ik ook weer met Romy afgesproken in Amsterdam, om gezellig wat te drinken en bij te kletsen. Dat is al veel te lang geleden en daar heb ik echt zin in!

Volgende week staan er een aantal leuke dingen op de planning. Zo ga ik maandag met een vriendin afspreken die in augustus gaat trouwen, en ik heb beloofd om haar te helpen met haar trouwgeloften te schrijven! Het lijkt me echt geweldig en ik vind het een grote eer om het te mogen doen 🙂

Volgende week vrijdag gaat er een andere vriendin trouwen en ben ik zo benieuwd naar de allereerste, echte ceremonie die ik bij ga wonen in mijn leven. Zo speciaal! Het zal vast heel magisch worden! Die avond heb ik een verjaardag en dan lekker een lang weekend vrij 🙂

23 mei is de trouwdag van mijn ouders, dus met pinkstermaandag gaan we traditiegetrouw gezellig met de familie een uitje doen. Vorig jaar was het topweer en gingen we een speurtocht doen door Nijmegen. Hopelijk wordt het dit jaar net zo’n lekker weer, want we gaan weer een speurtocht doen (wel ergens anders dit keer) en gezellig uit eten.

Verder heb ik de laatste week van mei afgesproken om met Giovanna samen te gaan schrijven, en ga ik de 27e naar een signeersessie in de buurt van de debuutroman van Instagrambuddy Madeleine Kersenboom. Leuke maandplanning dacht ik zo, toch?

Verder wil ik mijn verhaal insturen voor de And C zomer schrijfwedstrijd en de schrapsessie helemaal doorlopen van NGOTB. Ook wil ik mijn challenge verder voortzetten door elke maand een item van mijn bucketlist af te strepen! Ik wil nog eens graag naar Volendam, dus misschien dat deze maand daar een goede maand voor is! Oh, en hopelijk krijgen we deze maand eindelijk een kitten 🙂

Voor de rest bestaat mei vooral uit het op orde maken van ons huis. Deze week krijgen we onze salontafel en tv-meubel, en dan nog even wat dingen verschuiven, rechtzetten en schoonmaken, en dan is de hele woonkamer klaar!

Ik krijg nu al zo’n zin in deze maand! Hopelijk blijft het zo’n lekker weer. Heb jij al leuke plannen in mei?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 7 mei 2018 / 19:18

  Yay, ik heb ook al echt zin in onze bijkletsdate morgen! En zo te horen heb je genoeg leuke plannen voor de maand mei! Zo leuk dat je een vriendin gaat helpen bij haar trouwgelofte. En echt fijn dat je nu in de flexpool zit op je werk. Ik hoop dat dat je iets meer regelmaat en zekerheid biedt dan het werken als uitzendkracht 🙂
  Ik wens je een heerlijke maand mei toe!

  • Lianne
   Auteur
   7 mei 2018 / 20:48

   Dank je wel! Ja ik heb er ook zin in morgen 🙂 Lekker terrassen met dit weer! Hopelijk heb jij ook zo’n heerlijke maand <3

 2. 7 mei 2018 / 20:23

  Ah wat heerlijk al die leuke planningen in deze maand, heel veel plezier en het belangrijkste; geniet ervan!

  • Lianne
   Auteur
   7 mei 2018 / 20:49

   Dankjewel voor je reactie! Ja door ze op een rijtje te zetten besef ik pas wat voor een leuke plannen ik allemaal heb 🙂 Dank je, en jij ook!

 3. 8 mei 2018 / 17:40

  Mooie blog! Gezellige plannen heb je in mei. Zo leuk dat je waarschijnlijk deze maand een kitten krijgt! Geniet van alle leuke dingen die je gaat doen en van het heerlijke weer 🙂

  Liefs Marlou

  • Lianne
   Auteur
   10 mei 2018 / 12:09

   Dank je wel voor je reactie Marlou 🙂 Ja ik heb er ook zo’n zin in! Eindelijk onze kitten 🙂 Dat maakt veel goed deze maand. Dank je wel, jij ook! En hopelijk laat het mooie weer zich snel weer zien!

 4. 9 mei 2018 / 07:37

  Klinkt als een erg leuke maand! Veel plezier met alle leuke dingen die je gaat beleven!

  Liefs,
  Nydia

  • Lianne
   Auteur
   9 mei 2018 / 11:44

   Dank je wel! Hopelijk heb jij ook zo’n plezierige maand vol leuke dingen 🙂

 5. 9 mei 2018 / 21:55

  Wat een vrolijke dingen allemaam. Mijn moeder zei dat ook altijd over mei met de vogel en het ei;-)
  Lijkt me fijn om inderdaad niet steeds van die korte diensten te hoeven werken en dat je nu niet meer met een tussenpersoon zit te kijken. Hopelijk geeft dat meer rust.

  • Lianne
   Auteur
   10 mei 2018 / 12:05

   Haha wat grappig dat jouw moeder dat ook zei. Misschien een Venloos dingetje 😉 Ja inderdaad, vanaf juni wordt het qua werk zoveel rustiger en heb ik wat meer regelmaat. Dat is zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *