Buiten de deur werken, I love it!

Werken in lunchcafé Echt in Alkmaar.

Twee dagen vrij, het wordt mooi weer, dus… wat ga ik dan doen? Juist, even weg van alle rommel en nog verpakte dozen in ons nieuwe huis en lekker ontspannen door buitenshuis te schrijven. Gisteren was het me zo goed bevallen, dus daarom doe ik het vandaag doodleuk weer!

Ik ben gaan zitten bij Echt in Alkmaar, nu ik hier woon wilde ik een leuke hotspot uitzoeken om te gaan zitten. Ik had vooraf op internet zitten neuzen en dit was de werkplek voor deze twee dagen geworden.

Echt is een lunchcafé speciaal ingericht voor werkers met een laptop, dus vandaar dat het werken hier heerlijk is. Het staat zelfs vermeld op hun site, er zijn overal stopcontacten voor je oplader en de WiFi-code staat gewoon vermeld op de menukaart. Voor nog geen tientje had ik gisteren lekkere drankjes, en kon ik lekker in alle rust in een hoekje zitten schrijven. Ik had vanwege vakantie en de verhuizing al lang niet meer geschreven, dus het werd eens tijd om het weer op te pakken! En wat was het fijn, ik had het schrijven echt gemist.

Gisteren heb ik een begin gemaakt met het verhaal voor de And C schrijfwedstrijd. Het tijdschrift And C organiseert een schrijfwedstrijd voor een pocketboek vol met foute en hete zomerverhalen. Helemaal mijn ding dus! Ik wist ongeveer waar het over moest gaan, en gisteren heb ik al de helft van het hele verhaal geschreven! Ik ben zo trots. Ik schud even een verhaal van 2000/3000 woorden uit mijn mouw! Of uit mijn toetsenbord, liever gezegd 😉 Waar het over gaat? Ik kan je zeggen dat het lekker zomers wordt. Met een dj, Las Vegas en gewoon een lekkere cheesy feelgood! Wil je het lezen? Hartstikke leuk, ik zoek namelijk nog proeflezers.

Verder ben ik gisteren begonnen met een nieuwe herschrijffase van mijn verhaal New girls on the block. Ik heb gisteren gewoon al versie 6 opgestart. Versie 6! Maar deze versie wordt helemaal anders. Ik ben nu namelijk bezig om alle feedback van mijn redacteur erin te verwerken. Zij had versie 5 helemaal beoordeeld en een flink aantal zinnen en zelfs hele alinea’s geschrapt. Ai. Pijnlijk, maar wel nodig. Aangezien mijn manuscript 100.000 woorden bevatte.

Gisteren was ik zo rond hoofdstuk 5 gekomen en heb ik bijna alles geschrapt wat ze doorgestreept heeft. Niet echt helemaal alles, anders kloppen hele kleine dingetjes niet meer die een stukje later nog eens aan bod komen. Maar het nadeel is, omdat ik nu zoveel woorden moet schrappen, moet ik nu ook hele nieuwe verhaallijnen verzinnen. Het grootste gedeelte van het commentaar bij mij is: ‘je bent hartstikke goed in dialogen. Soms iets te goed, waardoor het soms heel veel gebabbel wordt en je er te weinig actie en conflict in gooit. Dat mag meer.’ Nou, bij dezen. Daar ga ik nu aan werken. Ik ga er een topverhaal van maken!

Veel gedaan dus, maar het buitenshuis werken hier was me gisteren zo goed bevallen, dat ik er nu weer ben gaan zitten. Nu zit ik heerlijk buiten op het terras, met een gezellige drukte, en schrijf ik een blog. Zo meteen maak ik het zomerverhaal af en ga ik weer lekker verder met schrappen. Genoeg te doen dus!

Voordelen op een rijtje van buitenshuis werken:

 • Je zit in een andere omgeving en daarom doe je nieuwe indrukken en ervaringen op.
 • Je doet nieuwe inspiratie op. Misschien vang je wel een leuk gesprek op van mensen van een tafeltje naast je of staan er leuke quotes op de muur waar je iets mee kunt.
 • Het is gek, maar je kunt je veel beter concentreren. Tenminste, ik. Als ik thuis werk, is er altijd wel iets anders wat op een gegeven moment mijn aandacht trekt. Of ik moet even iets te eten pakken en begin ik met de tafel opruimen, of ik ga mijn konijn aaien, of… Ja, je snapt het wel. Ergens anders kun je je daar even tijdelijk van afsluiten.
 • Je bent er lekker een middagje tussenuit. En vooral met zo’n fantastisch weer, is dat altijd een pluspunt.
 • Je krijgt vaak in een middag veel meer gedaan dan dat je thuis zit. Omdat je niet afgeleid wordt dus, maar gewoon in je eigen bubbel zit.

Nou, wat zit je daar nu nog? Pak je laptop en ga lekker op een terras zitten met dit heerlijke weer! Ik kan het iedereen aanraden 🙂

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

6 Comments

 1. 4 mei 2018 / 17:43

  Leuk dat je een verhaal schrijft voor de And C schrijfwedstrijd. Ik wil wel weer proeflezen hoor, leuk.
  En super dat je zo met je manuscript aan het herschrijven bent! Ben heel benieuwd hoe hij uiteindelijk gaat worden.

  • Lianne
   Auteur
   4 mei 2018 / 18:37

   Leuk dat je wilt proeflezen! Ik zal het je sturen. Ja het is een hele klus, maar ik ben blij dat het verhaal er uiteindelijk beter van wordt 🙂

 2. 7 mei 2018 / 08:17

  Een goede werkplek is zó belangrijk. Ik zit vaak s’avonds op bed te schrijven en dat is zó uitnodigend om gewoon te gaan slapen. Woensdag heb ik een oppas en 5 uur de tijd om te gaan schrijven. Ik ga dan naar het leescafe van onze bieb.

  • Lianne
   Auteur
   7 mei 2018 / 10:48

   Ja klopt, ik schreef vroeger ook op bed maar dat doe ik allang niet meer. Maar ik kan me voorstellen dat een geschikte plek zoeken wel lastig is als je kinderen hebt.Wel fijn dat je in de bieb kunt gaan zitten! Ik kom ook uit (de buurt van) Venlo en ik weet hoe schaars het daar is aan leuke plekken.

 3. 8 mei 2018 / 14:05

  Ik schrijf ook het liefst buitenhuis, ik kan me dan veel beter concentreren. Ik ben benieuwd naar je boek!

  • Lianne
   Auteur
   8 mei 2018 / 14:38

   Ja gek hè, dat je je buitenshuis toch het best kunt concentreren! Dank je wel 🙂 Ik ga ook even op jouw website kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *