10 dingen waar ik per direct blij van word

Foto gemaakt in het Blond Café in Amsterdam.

Je moet ontzettend vroeg je nest uit terwijl je ogen dicht blijven vallen. Alweer naar het werk terwijl die grijze lucht buiten niet veel goeds belooft. Echt weer zo’n dag waarvan je blij zult zijn als hij voorbij is. Herkenbaar? Ja, voor mij wel. Juist op zo’n druilerige maandag als vandaag heb ik soms een beetje een motivatieboost nodig. Een lijstje met dingen die me vrolijk en blij maken. Oké, dat betekent niet dat als ik dit lijstje ga schrijven ik meteen met al mijn dierenvrienden zingend door de kamer dans, maar het helpt me wel om net even iets warmer gevoel vanbinnen te krijgen. Iets wat we soms tijdens een baaldag allemaal nodig hebben!

Hier zijn 10 dingen die mij altijd blij maken:

1: Mijn favo nummer van het moment dat gedraaid wordt op de radio, als ik op dat moment in de auto zit. Zelfs als ik aan het werk ben, kan net dat ene leuke liedje mijn dienst net even iets leuker maken.

2: Een gaaf shirt of een mooi paar schoenen op een tweedehandsmarkt spotten en zien dat het in mijn maat is! #instanthappiness

3: Positieve feedback krijgen op mijn verhalen of schrijfstijl. Dat geeft me altijd de motivatie om weer door te gaan 🙂

4: Leuke reacties krijgen op een Instagramfoto, zelfs als ik die foto zelf wat minder mooi vind.

5: Een kat tegenkomen op straat die eens niet bang wegrent, maar voor de verandering naar me toekomt en zich langs me strijkend laat aaien. Zo lief!

6: Op Netflix een film kijken die ik al 100 keer gezien heb (zoals Mean Girls, Bridesmaids of How to lose a guy in 10 days), maar die altijd leuk blijft.

7: Een challenge bedenken en die ook nog eens helemaal afronden, zoals dat ik in 2017 elke maand naar een Nederlandse hoofdstad ben geweest (12 maanden, 12 hoofdstedenchallenge).

8: Stefan die voorstelt om ergens lekker buitenshuis te gaan eten. Daar ben ik altijd voor!

9: Lekker op een vrije middag of avond een paar hoofdstukken van een boek lezen.

10: Gezellig met een collega-schrijfvriendin ergens in een lunchroom of theehuisje afspreken om gezellig samen te gaan schrijven. Want schrijven maakt mij sowieso altijd blij!

Wat zijn dingen die jou altijd zonder twijfel blij maken?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

10 Comments

 1. 30 april 2018 / 19:17

  Ik word al vrolijk van zo’n lijstje, haha! Soms is het even handig om te bedenken waar je allemaal vrolijk van wordt, vooral op druilerige regendagen 😉

  • Lianne
   Auteur
   30 april 2018 / 22:20

   Ja inderdaad, net zo’n lijstje had ik nodig vandaag! Het heeft wel geholpen, want ik ben vanavond al een stuk vrolijker dan vanmiddag 🙂

 2. 1 mei 2018 / 00:32

  Wat een fijn lijstje met dingen om blij van te worden! Dat maakt ook mij nog een beetje blij vanavond 🙂 Nummer 1 vind ik heel herkenbaar. Ik kan echt superblij worden van een mooi nummer op de radio en ook lieve berichtjes (dankjewel nog! ♥), complimenten, tweedehands vondsten en leuke series of een momentje voor mezelf maken me blij. Gelukkig zijn er genoeg van dit soort fijne kleine dingen die altijd zorgen voor een beetje instant happiness 🙂

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2018 / 11:36

   Wat fijn dat het lijstje jou nog een beetje blij maakt ondanks die minder leuke avond <3 En natuurlijk, van een lief berichtje als je het nodig hebt word je altijd blij 🙂 Hopelijk heb je vandaag een iets betere dag! Dikke knuffel voor jou <3

 3. 1 mei 2018 / 22:54

  Altijd leuk om positieve feedback te krijgen over je schrijfsels. Van dat en van schrijven kan ik ook zo blij worden. En natuurlijk deel ik je liefde voor buitenshuis eten.

  • Lianne
   Auteur
   1 mei 2018 / 22:57

   Ja, schrijven is iets wat me standaard blij maakt! Vooral als je werk beloond wordt en mensen er enthousiast en positief over zijn. En inderdaad, buitenshuis eten is echt instant happiness 🙂

 4. 2 mei 2018 / 21:11

  Wat een fijne lijst is dit zeg<3
  Ik heb elke dag wel dat ik blij van iets word, of maak dat er iets fijns en positiefs uit een dag gehaald gaat worden. Zo fijn!

  • Lianne
   Auteur
   2 mei 2018 / 21:30

   Bedankt voor je reactie Saskia! Wat fijn dat je er elke dag bij stilstaat als er iets fijns gebeurt 😉 Zo maak je er elke dag wel iets moois van!

 5. 8 mei 2018 / 14:02

  Een heel fijn lijstje! Ik word ook altijd erg blij van schrijven.

  • Lianne
   Auteur
   8 mei 2018 / 14:36

   Bedankt voor je reactie! Leuk dat jij ook zo van schrijven houdt 🙂 Als dat je passie is, kan dat je inderdaad elke dag weer blij maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *