Wat hulp bij jouw weg naar geluk

 

Deze foto is genomen in New York, in een prachtig park vol met vlinders. Geniet van al die kleine dingen ūüôā

Hoeveel mensen zijn er nou ongelukkig in hun baan? In hun niet-bestaande liefdesleven? In hun financi√ęle situatie? Volgens mij best een hoop. Maar weet je, je kunt er wel over klagen, maar het geluk in jouw leven heb je zelf in de hand. Ik geef je vandaag wat tips over hoe je dit aan kunt pakken:

Dromen achterna gaan 

Geluk en succes komt niemand aanwaaien (of je moet de lotto winnen, maar droom er maar niet van dat het ooit zal gebeuren). Iedereen wil dat z’n dromen uitkomen, maar van dromen alleen kom je niet verder dan je bed. Time to wake up!

Je dromen achternagaan is niets meer en niets minder dan ervoor gaan en hard werken. Out of your comfortzone stappen. Ik heb ook gevochten voor wat ik graag wilde en hard aan mijn dromen gewerkt om ze waar te maken. Met dromen alleen kom je er niet. Je moet het ook gaan doen. En ja klopt, zoiets kost tijd. Misschien soms ook geld, maar als je er eenmaal voor gaat en er plezier in hebt, kan je straks alleen maar vol trots terugkijken naar die lange weg die je afgereden hebt en de vele kilometers die je gemaakt hebt.

Maar dat kun je nu ook al doen: wij zijn altijd zo bezig met wat we nog willen bereiken en doen in ons leven, dat we vergeten om even te beseffen hoever we al √ľberhaupt zijn gekomen. Sta daar ook eens bij stil. Bedenk je eens wat je al allemaal bereikt hebt in je leven: Ik heb twee jaar op mezelf gewoond met een eigen appartement, ik heb een auto, al 6 jaar een vriend waarmee ik samen een huis heb, in wel 10 (amateur)producties gespeeld, twee opleidingen voor mijn 25e afgerond, (bijna) een boek geschreven en twee verre reizen gemaakt naar Amerika en Bali op m’n 25e. En voor al die dingen heb ik me ook te pletter gewerkt. En ok√©, je moet ook wel een beetje geluk hebben. Maar geloof me maar: negentig procent van de tijd is het hard werken voor wat je graag wilt.

Vergelijken met anderen: NOOIT DOEN!

Dit is iets waar we allemaal heel goed in zijn: onszelf met anderen vergelijken.¬†Zij daar heeft altijd mooie kleren aan en heeft de droombaan die ze altijd graag wilde… Misschien ziet dat meisje er altijd wel mooi uit en verdient ze veel geld, maar misschien gaat haar vriend wel vreemd. Misschien heeft ze wel een ziekte waar je niks vanaf weet, of zijn haar ouders allebei overleden.

Het punt is: iedereen heeft wel iets wat hij/zij liever anders had willen hebben. Niemand is perfect. Niemand heeft dat perfecte groene gras. Nee, echt niet. Het gras √≠s niet groener bij iemand anders. Vaak zie je alleen de mooie, perfecte buitenkant, maar je weet niet wat er zich achter de voordeur afspeelt. Het gras in de tuin is misschien wel groener, maar het huis zelf is misschien wel veel zwarter. Overal is wel wat. Mensen denken misschien ook wel bij mij dat ik zo’n leuk leven heb, een lieve vriend, een huis en mooie reizen naar verre landen. Maar bij mij is er ook een lange geschiedenis aan vooraf gegaan. Ik ben ook verlegen en onzeker geweest en heb lange tijd gedacht¬†dat ik niks waard was en niemand me zag staan. En mezelf constant tegenkomen op mijn opleiding, deed ook niet veel goed.

Dus denk niet zomaar meteen hoe geweldig iemand is of eruitziet. Ik mag dan wel een goed lichaam hebben, maar daar staat wel tegenover dat ik nooit groter word dan 1,60. Wij vergelijken ons vaak met anderen zonder te weten welke minder mooie dingen er achter nog schuil gaan. Probeer daar maar aan te denken, en blij te zijn met wie je bent en wat je hebt. Want dat mag je zeker ūüôā

Doorzetten en ervoor gaan

Ik ben altijd al een doorzetter geweest. Een mooi old school voorbeeld: Ik had vroeger een godsgruwelijke hekel aan zwemles. Ik ging er altijd met tegenzin naartoe en ik was er ook helemaal niet goed in. Ik heb vaak willen stoppen en op een gegeven moment was ik er ook echt mee gestopt, vreselijk vond ik het en ik wilde het echt niet meer. Maar toen zag ik al mijn klasgenootjes trots met hun zwemdiploma’s naar school komen. Hen lukte het allemaal wel, dus waarom mij dan niet? Ik vond zwemles echt vreselijk, maar op een gegeven moment werd de motivatie¬†dat ik toch graag mijn zwemdiploma wilde halen toch te groot, en daarom ging ik opnieuw op les.

Het heeft me veel moeite gekost, maar daar was dan toch de dag dat ik samen met mijn zusje af ging zwemmen, en we ons felbegeerde A diploma in handen mochten nemen. Wat was ik trots! Daar had ik het voor gedaan! Ik wilde een zwemdiploma, en die had ik nu eindelijk. Die kon ik nu ook aan iedereen laten zien, en ik was trots dat ik het met zoveel moeite toch gehaald had!

Zo ging het ook met mijn rijbewijs, mijn opleiding en het schrijven van mijn boek.

Op weg naar geluk

Ik draag hier een poezie-album versje voor dat me altijd is bijgebleven:

Wees bevriend met kleine dingen

Met een kleine bloem die bloeit

Met de vogeltjes die zingen

En het vlindertje dat stoeit

Met de heldere regendruppels

En de warme zonneschijn

Wees bevriend met kleine dingen

En je zult gelukkig zijn

Als kind snapte ik nooit zoveel van die versjes, maar nu ik ouder ben, zie ik dat er toch een kern van waarheid in zit, zoals deze. Geniet van al die kleine dingen, zoals de zon die schijnt, een lekker kopje thee met een boek en ik weet zeker dat er wat geluk in je zit dat naar boven komt. Hopelijk heb je wat aan deze wijsheden op vrijdag!

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *