Mijn verhuisverhaal

Onze blije koppen toen we het koopcontract tekenden 🙂

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten, zijn wij pas verhuisd naar Alkmaar. Na een relatie van zes jaar hebben we dan eindelijk ons eerste huis gekocht. Dat is erg spannend, en erg veel werk. Schilderen, spullen uitpakken, nog even dit doen, nog even dat op het lijstje zetten… Maar mooi om te zien hoe we eindelijk ons eigen plekje hebben gevonden! Vandaag vertel ik jullie hoe die zoektocht nou precies gegaan is. Van Funda tot sleutel.

Eigenlijk was het plan om te settelen zo rond Amsterdam of Utrecht, lekker een beetje centraal. Maar zelfs met Stefans salaris als gamedesigner was dat nog niet te betalen. Op Funda hebben we wel veel bekeken in steden daar in de buurt, maar er was er maar één, in Zaandam, waar we echt heel enthousiast over waren. Maar de mooiste huizen zijn voordat je met je ogen kunt knipperen natuurlijk al verkocht. Voor de rest kregen we in de zoekmachine voor ons budget vaak al wat oudere huizen. Waarvan of de keuken niet ons ding was, of de badkamer lelijk, of een woonkamermuur vol met bakstenen (iew) of een combinatie van dat alles… Nu ben ik sowieso al heel kieskeurig als het om huizen gaat, maar er was werkelijk niets in die regio waar ons hart sneller van ging kloppen. Alles was maar mwah.

Wat we dan wilden? Een huis zo instapklaar mogelijk, waar we (bijna) niets aan hoefden te verbouwen, met een tuin zonder gras, met twee extra slaapkamers zodat we zelf ook een eigen werkkamer hebben, voor Stefan vlakbij het station omdat hij geen auto heeft en voor mij niet in een uithoek van Holland vanwege mijn Limburgse achtergrond.

En toen, kwamen we het tegen. Het was gewoon een druilerige ochtend nadat ik gewerkt had en ik ging mijn zoektocht maar weer eens op Funda voortzetten. Ik was na aan het denken. Eens kijken, waar zouden we eens willen gaan wonen? We hebben Zaandam en Haarlem zo’n beetje al gehad. Wat is er nog meer? Alkmaar misschien? Ja, ik ga dat eens intypen. Nou, zo gezegd zo gedaan. Al onze zoekcriteria weer aangevinkt, en hop, eens kijken wat er in Alkmaar is.

De eerste in het rijtje, die zag er wel leuk uit. Pas een dag geleden erop gezet. Die klikte ik aan en wauw, er kwamen mij hele mooie foto’s tegemoet. Een tuin met tegels, check. Instapklaar, check. Twee extra kamers, check. Mooie keuken, check. Mooie badkamer en oh, een jacuzzi! Dubbelcheck.

‘Hè schat, kom eens kijken…’

De volgende dag konden we al meteen komen bezichtigen. Toen zagen we alles van de foto’s in het echt. En we wisten het meteen. Staak de verdere zoektocht. Dit wordt ons huis. Ik wist dat zo’n huis als dit in deze chaoshuizenmarkt sneller weg is dan een reep chocola, dus we aarzelden niet en brachten meteen de dag daarna een bod uit. En dat hadden we echt op het juiste moment gedaan.

Het huis was dan weliswaar in ons budget, maar aangezien ik geen vaste baan heb, kom ik niet in aanmerking voor een huis van dat kaliber. Stefan is pas twee jaar ondernemer, dus hij krijgt maar een kleiner percentage lening dan wanneer hij drie jaar ondernemer zou zijn. Maar hij probeerde het. En weken gingen voorbij, terwijl we aan het wachten waren op de goedkeuring van de hypotheek. Natuurlijk moesten ze elk document onder de loep nemen, want ja, nog geen drie jaar ondernemer. Dat bemoeilijkt alle zaken.

Met veel getrek aan onze kant is het dan eindelijk gelukt. Ik had niet zo’n enorm leuke dag op het werk en toen ik terugkwam zei Stefan dan eindelijk: ‘Het is geregeld, we hebben het huis.’ Ik barstte in tranen uit. (Dat was vooral vanwege die vermoeiende werkdag, maar dit was een leuk lichtpuntje.)

De bewoonster van het huis moest eerst zelf een eigen huis vinden, en dan zouden we de sleutel krijgen. Nu had ze sneller iets gevonden dan verwacht, waardoor we in maart de sleutel al konden krijgen. Maar, beetje stom gepland achteraf: we gingen eind maart twee weken naar Bali, om die jongen op te zoeken waarbij we op dat moment tijdelijk in huis zaten.

Of het dan op 11 april zou kunnen, want 10 april kwamen we terug. Stefan twijfelde. Want stel dat we onze vlucht zouden missen? Dus ze gingen akkoord met 12 april. Gelukkig vlogen we zonder problemen en kregen we, na de bezichtiging van drie maanden eerder, eindelijk de sleutel.

Ons huis. Het huis was eindelijk van ons. Het is van ons. Het voelt eerlijk gezegd nogal een beetje onwennig. Is het echt van ons? Voelt nog niet zo! We moeten nog erg veel doen om het ons plekje te maken. We hebben de woonkamer al geschilderd, alle extra kamers en onze slaapkamer staat nog vol met dozen, ik kan nog niet fatsoenlijk koken of kleding wassen en er mist nog een flink stuk regelmaat. Oh, en daarbij moet ik ook nog werken, wat eigenlijk niet zo’n goede combinatie is met een huis helemaal inrichten en mooi maken. Maar het komt wel goed. We gaan ons zeker thuis voelen op dit mooie plekje. Samen met ons konijntje en straks ook onze lieve kitten!

Zo, nu ga ik proberen om wat dozen uit te pakken. Lastig, ik heb gewoon geen idee waar ik moet beginnen! Maar we wilden een huis, dus nu zullen we het krijgen ook 😉

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 23 april 2018 / 20:55

  Wat bijzonder dat je uiteindelijk toch onverwachts jullie droompaleisje zomaar op Funda zag staan. En zó fijn dat het inmiddels echt jullie plekje is! Jullie eerste huisje samen om helemaal naar jullie smaak in te richten. Ik wens jullie heel veel geluk toe in Alkmaar en hoop dat jullie het erg naar je zin krijgen, samen met het konijntje en straks met de kitten erbij. Ik kan nu al niet wachten om jullie huis een keer in het echt te bewonderen 🙂

  • Lianne
   Auteur
   23 april 2018 / 22:44

   Ja het was ook echt wel geluk hebben, dat het net pas een dag op de site stond en dat we snel gehandeld hadden met een bod uitbrengen. Het was het allemaal wel waard geweest 🙂 Dank je wel voor je lieve woorden! En ja, je bent van harte welkom om te komen als alles af is!

 2. 23 april 2018 / 21:24

  Zo fijn dat jullie je droomhuis gevonden hebben in mooi Alkmaar. Heel veel plezier, geluk, liefde en gezelligheid toegewenst!

  • Lianne
   Auteur
   23 april 2018 / 22:45

   Dank je wel Giovanna! <3 Ik denk dat we hier nog veel jaren plezier gaan hebben! Je bent altijd van harte welkom om eens langs te komen voor een schrijfdagje 🙂

 3. 25 april 2018 / 12:25

  Wat een opluchting hè? De huizenmarkt is such a b*tch! Ik hoop dat je er nog jaren woonplezier mag beleven.

  • Lianne
   Auteur
   25 april 2018 / 12:43

   Ja klopt, inderdaad zo jammer dat je graag op je droomplek wilt wonen maar er gewoon niet de financiën voor hebt. Dank je wel, dat gaat met dit huis denk ik wel goed komen 😉

 4. 27 april 2018 / 20:42

  Heel veel geluk in jullie nieuwe huis!! Het kan zo’n zoektocht zijn naar het perfecte huis (en plekje). Maar heel fijn dat jullie zo’n mooie plek gevonden hebben! Heel veel succes ook met alle verhuis dingen eromheen 😀

  • Lianne
   Auteur
   27 april 2018 / 22:48

   Dank je wel Marije! Bij ons is het nog best snel gegaan eigenlijk. Het was het eerste huis wat we bezichtigd hadden en meteen de goede! Maar ik kan me voorstellen dat het soms lang duurt voor het perfecte plekje te zoeken. Ik weet zeker dat het helemaal goed komt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *