20 willekeurige feitjes over mij #1

 

Foto gemaakt door Romy Veul.

Wat ben ik blij dat de officiële lancering van mijn website zo goed is ontvangen. Ik wil jullie allemaal onwijs bedanken voor de superleuke reacties! Dat doet me erg goed. Wetend dat er daadwerkelijk mensen geïnteresseerd zijn in wie je bent en wat je doet 🙂

Daarover gesproken: het leek me leuk om een oude blog van Lianne Reijntjes weer nieuw leven in te blazen. Ik heb ooit een lijstje gemaakt met grappige, willekeurige feitjes over mij, en het leek me leuk deze opnieuw (met wat verbetering) hier te plaatsen. Zo kunnen jullie me meteen wat beter leren kennen, voor degenen die me nog niet goed kennen. Maar zelfs voor degenen die me wél goed kennen, zullen hier misschien nog wel wat ‘Huh, echt?’-vragen tussen zitten.

Dit zijn 20 dingen die je waarschijnlijk niet over mij wist!

#1: Ik had vroeger een fobie voor knopen. Weird right? Ik wilde geen kleren aan waar ook maar een knoop aan zat. Gelukkig ben ik die fase al heel lang ontgroeid en heb ik nu hele mooie blouzen met knopen waar ik erg trots op ben! (Zie foto)

#2: Ik ben zo’n beetje de slechtste niezer die er is. Er zijn mensen die wel 8 keer achter elkaar kunnen niezen. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit meer dan 2 keer achter elkaar heb geniest.

#3: Ik hou stiekem eigenlijk helemaal niet zo van uitgaan. Ik doe het op z’n tijd wel eens, want het hoort er gewoon bij. Maar als ik de keus had om in een stampvolle kroeg te staan met harde muziek, dronken mensen die hun bier over je heen morsen en zoveel roken dat die lucht na het douchen nog steeds niet is verdwenen, dan zit ik liever thuis eigenlijk. Ik heb er niet zoveel mee.

#4: Ik heb 5 van de 7 schoonheden. Iets waar ik gezegend mee ben en onwijs trots op ben! Ik heb sproetjes, amandelvormige ogen, lange en donkere wimpers, kuiltjes in mijn wangen en sinds vorig jaar een moedervlek net boven mijn lip. Yay! Sommigen zijn niet meteen op een foto te zien, maar dat vind ik er juist mooi aan. Het is lekker subtiel!

#5: Trip down memory lane: ik was vroeger fan van de Spice Girls. Ik had zo’n beetje alles van ze: cassettebandjes, T-shirts, pennen, stickers, koekjes en weet ik wat er nog meer aan S.G. merchandise was. Uren kon ik dansen op hun liedjes en van de Spice Girls heb ik mijn eerste Engels geleerd. Zo erg was het toen Geri wegging! Zij was de leukste, samen met Emma. Er gaan geruchten over een reünieconcert. Mocht dat werkelijkheid worden, dan moet en zal ik daarbij zijn!

#6: Nog zo’n ding terug in de tijd: ik wilde vroeger altijd blond zijn. Ik vond mijn haar maar lelijk. Waarom had ik bruin haar? Alle mooie prinsessen in sprookjes en op TV hadden blond haar. Eigenlijk was het discriminatie.

#7: Ik heb mijn wenkbrauwen misschien nog maar 3 keer in mijn leven laten epileren. Bij mij is het eigenlijk echt niet nodig. It’s a gift from God!

#8: Wanneer iedereen om me heen met de zakdoeken zit tijdens een zielige film, ben ik altijd de enige die het droog houd. Tja, iemand moet het toch doen?

#9: Ik heb me wel eens aangemeld op een site voor penpals. Ik heb dus wel eens gemaild met meiden uit andere landen. Vooral uit Zweden, Duitsland, UK of VS. Één meisje uit de VS heb ik wel eens ontmoet. Nee dat is echt geen grapje, ze kwam naar Nederland om te studeren. Helaas zijn we door drukte het contact verloren.

#10: Ik had nooit een mobieltje op de middelbare school. Ik had er op een gegeven moment wel een, maar ik gebruikte hem bijna nooit. Ik heb ook nog steeds de smartphone die ik vier jaar geleden heb gekocht, onder het mom van ‘zolang hij het nog doet, hoef ik geen nieuwe’. Toch ben ik wel aan een nieuwe toe, want de kwaliteit is niet zo best en dat ga ik steeds meer merken.

#11: Mijn eerste baantje was als serveerster op een pannenkoekenboot. Ik kende de eigenaars, dus dat was makkelijk aan de bak komen. Zo blij was ik toen met mijn uurloon van nog geen zes euro, want zo heb ik een groot deel van mijn rijlessen kunnen betalen.

#12: Als ik al mijn verhalen die ik op mijn laptop heb staan allemaal eens af zou maken, dan kon ik wel achttien boeken schrijven. Ofzo.

#13: Ik heb altijd al een oorbellentic gehad. Ik heb mijn moeder de oren van haar hoofd gezeurd. ‘Met je achtste verjaardag,’ zei ze dan. Dat duurde nog zo lang! En toen het eindelijk zover was, vroeg ik meteen wanneer ik mijn tweede gaatje kreeg. Die heb ik uiteindelijk op mijn 14e na school laten schieten. Spijt? Nee, nooit.

#14: Ik heb een soort van dagboek, waarin elke dag van het jaar een vraag gesteld wordt je die moet beantwoorden. Elke dag een vraag – een dagboek voor vijf jaar, zo heet het. Ik hou het nu al drie jaar en vier en een halve maand vol. Ik moet dus nog één jaar en acht en een halve maand.

#15: Nog een nostalgie moment! Soms vind ik het leuk om nog eens oude series op YouTube op te zoeken. Zoals Samson en Gert of Drake & Josh. Je doodlachen gegarandeerd!

#16: Ik heb pas 1 keer in mijn leven een bruiloft bijgewoond. In 1999, om precies te zijn. Geen 27 dresses voor mij dus… Dit jaar gaat daar voor het eerst verandering in komen, dan gaat een goede vriendin in het huwelijksbootje stappen!

#17: Ouderwets misschien. Ik maak op z’n tijd graag een woordpuzzel.

#18: Verschillende mensen hebben ooit eens gezegd dat ik op Lily Allen, Vanessa Hudgens, Jennifer Love Hewitt en Audrey Hepburn lijk…?

#19: Ik borstel mijn haar vrij weinig. Eigenlijk alleen als ik ze gewassen heb. Anders zijn ze te glad en krijg ik ze niet meer fatsoenlijk opgestoken.

#20: Ik heb een heel nutteloos talent: Ik kan mijn billen heel hard op en neer laten shaken, waardoor mensen zouden kunnen denken dat ik uit Latijns-Amerika kom.

Wat is een leuk feitje over jou dat bijna niemand van jou weet?

Groetjes en een dikke x!

-Lianne

Volg:
Share:

8 Comments

 1. 17 april 2018 / 05:29

  Wat een leuke weetjes! Sommige dingen wist ik nog niet van jou, zoals je baantje op de pannenkoekenboot en je fobie voor knopen. Wat gaaf dat je 5 van de 7 schoonheden hebt! Daar mag je zeker trots op zijn 🙂 Dat van het uitgaan en van de weinige bruiloften herken ik wel trouwens. Ik heb in mijn leven een paar bruiloften bijgewoond, maar de meesten waren als peuter ofkleuter (ook een keer als bruidsmeisje) en ben ik me dus niet meer bewust van 😉 In de afgelopen 15 jaar heb ik volgens mij maar twee bruiloften bijgewoond. Het wordt tijd dat er weer eens iemand gaat trouwen, haha.

  • Lianne
   Auteur
   17 april 2018 / 09:16

   Ja dat is echt een van de dingen waar ik erg trots op ben op mijn lichaam! 🙂 Ja jammer is het hè? Die weinige bruiloften. Toevallig gaan er dit jaar twee vriendinnen trouwen, maar van de meeste vriendinnen en van mijn familie denk ik dat ik waarschijnlijk degene zal zijn die als eerste in het huwelijksbootje stapt 😉 We zullen zien of ik dit jaar ‘de vraag’ krijg!

 2. 17 april 2018 / 18:50

  Wat een leuke weetjes! In een aantal feitjes herken ik mezelf in!
  Ik heb ook een dagboek met elke dag vraag voor 5 jaar lang. Alleen ik ben pas dit jaar ermee begonnen. Maar ik vind het superleuk om bij te houden. Zijn bij jou de antwoorden na een jaar weer totaal anders?

  Groetjes,
  Nydia

  • Lianne
   Auteur
   17 april 2018 / 19:58

   Bedankt voor je reactie Nydia! Wat leuk dat je in sommige feitjes jezelf herkent 😉
   Leuk dat jij ook zo’n dagboek hebt! Hoe heet die van jou? Die van mij heet Elke dag een vraag, is zo’n groen/blauw boekje. Ik ben nu al bezig met het vierde jaar en het is wel grappig om te zien dat sommige antwoorden elk jaar hetzelfde zijn en sommigen ook elke keer verschillen!

 3. 19 april 2018 / 09:22

  Ik heb echt een grote liefde voor woordpuzzels! Woordzoekers, cryptogram (al zoek ik hier alles op), sudoku’s (is dan wel niet meer woorden, maar ach), gewoon die allemaal in de krant staan. Wat leuk om te lezen, Lianne!

  • Lianne
   Auteur
   19 april 2018 / 09:30

   Bedankt voor je reactie Femke! Haha, sudoku’s is eigenlijk zo’n beetje het enige wat ik niet maak. Sterker nog: ik ben daar echt ongelofelijk slecht in! Waarschijnlijk omdat ik veel beter ben in taal dan in rekenen.

 4. 25 april 2018 / 14:14

  Leuke blogpost! Leuk om allemaal nieuwe dingen (of juiste oude van vroeger) over je te leren kennen.
  Ik heb vroeger ook penpals over de hele wereld gehad. Was leuk, maar helaas verwaterde de contacten op een gegeven moment door een druk leven.
  En woordpuzzels maken (kruiswoord, Zweeds en legletters) is niet ouderwets, maar een leuk tijdverdrijf tussendoor. 🙂

  • Lianne
   Auteur
   26 april 2018 / 13:19

   Wat leuk dat jij ook penpals hebt gehad! Ik zou er best nog eens aan willen beginnen, maar aangezien ik bang ben dat we toch wel weer het contact verliezen begin ik er niet meer aan. Zo jammer vind ik dat als je elkaar uit het oog verliest! En inderdaad, dat vind ik echt leuk om te doen tussendoor :)Wel alleen woordpuzzels, geen sudoku ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *