Auteur

Naast dat ik teksten en manuscripten voor anderen redigeer, ben ik ook zelf actief als schrijfster van fictie. En dan het liefst chicklit/feelgood.

Mijn hart ligt bij feelgood. Waarom? Nou, omdat er al genoeg leed en onrecht is in de wereld. Er worden al genoeg moorden gepleegd, dus waarom zou ik daar dan ook nog over willen schrijven? Ik schrijf het liefste verhalen waar ik blij en vrolijk van word, en waar ik anderen ook blij en vrolijk mee kan maken. Ik wil mijn lezers heerlijk laten wegdromen bij mijn verhalen en met een goed gevoel het boek weer laten dichtslaan.

Lezers omschrijven mijn schrijfstijl als vlot en hartverwarmend, met realistische en beeldende dialogen en sterke personages. Ik zorg dat ik personages goed uitwerk en echte mensen van ze maak, met elk hun eigen manier van denken, voelen en praten.

In 2016 ben ik begonnen met het uitwerken van Opgescheept, toen nog met een andere naam, en het is het eerste deel van een serie. Ik heb voor Opgescheept hulp gehad van feelgoodschrijfster Lisette Jonkman. Zij vond mijn idee zo tof en heeft me geholpen met een verhaalopzet, tijdlijn maken en personages uitdiepen. Dankzij haar heb ik dit verhaal kunnen schrijven en met behulp van vele proeflezers en mijn redacteur Maria Genova heb ik de beste versie geschreven die ik maar kon schrijven. Ik ben iedereen onwijs dankbaar voor dit mooie proces. Schrijven doe je niet alleen en juist met hulp heeft het me veel gebracht en heb ik binnen twee jaar enorm veel over schrijven geleerd.

Plot van het verhaal:

De slimme Else, de vrolijke Jenny en de arrogante Lindsay kennen elkaar niet, maar hebben een ding gemeen: een ongelukkige thuissituatie. In een wanhopige poging besluiten ze hun leven om te gooien en schrijven zich in voor een gloednieuw appartementencomplex. Het resultaat: ze worden ingeloot om met z’n drieën samen te gaan wonen. Maar het samenwonen met drie totaal verschillende meiden blijkt zo simpel nog niet… Omdat ze zo graag uit huis willen besluiten ze het toch maar te proberen, wat voor grappige en ongemakkelijke situaties zorgt. Zullen de meiden het redden om op zichzelf te wonen en leren ze uiteindelijk ook om met elkaar te kunnen samenleven?

Een herkenbaar en hartverwarmend verhaal over vriendschap, op jezelf wonen en je hart volgen.

Ben je nu al benieuwd naar het eerste hoofdstuk? Je kunt hier al een sneak peek lezen!

Voor dit verhaal heb ik gekozen voor drie totaal verschillende hoofdrolspelers, met elk hun eigen issues, achtergrond en karakter. De meeste verhalen van het genre gaan over meisje ontmoet jongen, worden verliefd, overwinnen wat obstakels en krijgen elkaar uiteindelijk. Het hoofdthema is (meestal) liefde. Ik heb een heel andere inslag gekozen. Het hoofdthema van het verhaal is vriendschap. Liefde komt er natuurlijk ook in voor, maar dat is een subthema. Dat is wat dit feelgoodverhaal zo anders maakt dan de rest.

Het verhaal is nu helemaal klaar, en hopelijk klaar genoeg om volgend jaar te kunnen worden uitgegeven! Nieuwsgierig geworden naar het verhaal of wil je meer over mij als schrijver of mijn schrijfwerk weten? Neem dan contact met me op!